Стрелката на бензина - не работи - проблема решен (датчик )

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
andro_
Автомобил:
Двигател:

Стрелката на бензина - не работи - проблема решен (датчик )

Мнениеот andro_ » Вто 04 апр 2006 19:46

Голф 3 1.6 GT,стрелката на бензина ми отиде в крайно нулево положение,като дам контакт мърда съвсем леко,докато застане на нулата.Та въпросът ми е къде се намира датчика за горивото,там където е бензиновата помпа ли и дали е лесен достъпът до него,защото смятам че той е виновен.

Последна промяна от andro_ на Чет 06 апр 2006 22:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 04 апр 2006 21:30

Да, сигнала се подава от нивомер, който се намира в резервоара закачен за пластмасовия кожух на бензиновата помпа. Разглабя се, като се махне капака завит с три винтчета, след това има един пластмасов ринг на права резба, отвива се трудно - има доста прахоляк и кал там. След това се разкачат маркучите докато накрая трябва да откачиш самия пластмасов кожух заедно с помпата - той пак се отвива обратно на часовниковата стрелка на 90 градуса и се издърпва нагоре. Все пак преди за започнеш тези операции прегледай какъв ток идва от него по жиците.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 04 апр 2006 21:39

Ахам, а какъв е токът по кабела - гледах в Аутодата че сензорът е с 1 кабелче,предполагам че е маса, не +?

Потребителски аватар
GOLF_GT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Стрелката на бензина - не работи

Мнениеот GOLF_GT » Сря 05 апр 2006 9:50

andro_v написа:Голф 3 1.6 GT,стрелката на бензина ми отиде в крайно нулево положение,като дам контакт мърда съвсем леко,докато застане на нулата.Та въпросът ми е къде се намира датчика за горивото,там където е бензиновата помпа ли и дали е лесен достъпът до него,защото смятам че той е виновен.

И при мен се случва така по някой път,зареждам примерно за 20 лева гориво а стрелката не помръдва.Проблема се оправя когато кача голфа на заден ход на някакъв бордюр и резервоара се разклати,тогава стрелката ми вече показва квото требе.Питах един майстор и той ми каза чи имало няква сонда в резервоара която трябвало да се смени.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 06 апр 2006 22:18

Смених въпросната сонда.Много мъка е тая смяна,ужас,сондата не се намира отделно по магазините,върви с бензиновата помпа,но имах познати и ми намериха не точно моят модел,но с известна подмяна на елементи стана работата.Предупреждавам всички,че смяната не е лесна,най малкото се надишах с бензинови пари и ми стана лошо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”