Неработещ ABS
-
stoyanz
- Автомобил: Голф 4
- Двигател: ATD
- Контакти:
Неработещ ABS
Имам проблем с единия датчик на ABS-a. Срязан е кабела и е запояван. Така работеше до момента в който не се овлажни когато вали, после като изсъхне пак започва да работи. В един момент отказа окончателно. Реших че са се натрупали много грешки в компютъра и вчера се опитахме с един колега с VAG KOM да изтрием грешката, но не се получи. Нормално ли е това?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Неработещ ABS
яко.
понатрупали са се грешки-склада е пълен и сега отказва достъп...

понатрупали са се грешки-склада е пълен и сега отказва достъп...

-
stoyanz
- Контакти:
vaskoto1 написа:яко.
понатрупали са се грешки-склада е пълен и сега отказва достъп...![]()
![]()
![]()
Абе и аз до този извод стигнах след като оправих датчика, а лампата продължи да свети и затова реших да трия, ама нейсе.... И сега какво ?
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
много е просто-не си оправил нищо.
а грешки не се "трупат" и не се "натрупват", щото не са преспи. това е лог (ако се сетиш-ще се сетиш, ако не-няма как да ти го обясня), и с нищо не пречи на работата на АБС, или друг контролер, ако проблема е отстранен, а просто не е изчистен лога.
щом не се чисти-смятай.
а грешки не се "трупат" и не се "натрупват", щото не са преспи. това е лог (ако се сетиш-ще се сетиш, ако не-няма как да ти го обясня), и с нищо не пречи на работата на АБС, или друг контролер, ако проблема е отстранен, а просто не е изчистен лога.
щом не се чисти-смятай.
-
stoyanz
- Контакти:
vaskoto1 написа:много е просто-не си оправил нищо.
щом не се чисти-смятай.
Ясно, системата се чеква всеки път и отчита има ли грешка или не. Хубу де, никой не се е родил научен.
- venci_wrc
- Автомобил:
- Двигател:
колега мн такива отговори ще чуеш тук фантазьори пълно и разбирачи виж прегледай хубаво кабелите виж датчика сложен ли е както трябва и тагава иди пак на комп а аборигени като тоя над теб пълно
- leonardo_vd
- Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
- Двигател: AAA
- Контакти:
venci_wrc написа:колега мн такива отговори ще чуеш тук фантазьори пълно и разбирачи виж прегледай хубаво кабелите виж датчика сложен ли е както трябва и тагава иди пак на комп а аборигени като тоя над теб пълно
Aми тук не си прав за фантазьорите, защото не мисля че Ваското е от тях. Доказан специалист е и ако визираш него мисля че е редно да му се извиниш.
-
stoyanz
- Контакти:
venci_wrc написа:колега мн такива отговори ще чуеш тук фантазьори пълно и разбирачи виж прегледай хубаво кабелите виж датчика сложен ли е както трябва и тагава иди пак на комп а аборигени като тоя над теб пълно
Благодаря колега. Възможно е като съм запоявал кабелите да съм поразмърдал датчика и да не си е на мястото. Точно от там ще започна. Пуснал съм обява и за нов датчик, което е най-добре, защото си мисля, че може и да се е променило съпротивлението при запояването и удължаването на стария(естествено ще го замеря като влезе в бокса).
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Хммм... повярвай, без да искаш трудно ще го размърдаш този датчик... Всъщност- и да искаш- пак ще ти е изключително трудно!
Така зверски запичат от кал и ръжда, че излизат само на фини парченца
Да промениш съпротивлението заради запояване/удължаване на кабела- пак няма да е!
По-скоро има прекъсване още някъде или още някой.
Ето го моя опит в тази насока:
viewtopic.php?f=11&t=50868&hilit=%D0%A0%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%89+ABS
А на отворения колега, на който благодариш...

Така зверски запичат от кал и ръжда, че излизат само на фини парченца
Да промениш съпротивлението заради запояване/удължаване на кабела- пак няма да е!
А на отворения колега, на който благодариш...

-
stoyanz
- Контакти:
radotom написа:Хммм... повярвай, без да искаш трудно ще го размърдаш този датчик... Всъщност- и да искаш- пак ще ти е изключително трудно!![]()
Така зверски запичат от кал и ръжда, че излизат само на фини парченца![]()
![]()
А на отворения колега, на който благодариш...![]()
Благодаря, четох темата ти и ти се възхищавам на упоритостта.За съжаление нямам толкоз много време, а и нерви за губене, но е факт , че не проверих има ли прекъсване и на друго място.
А на "отворения" колега благодаря по-скоро за отношението, защото на колегата ти модератор не му отива да се държи, все едно всички тук трябва задължително да сме механици от Формула 1.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
stoyanz написа:Имам проблем с единия датчик на ABS-a. категорично твърдение!Срязан е кабела и е запояван. Така работеше до момента в който не се овлажни когато вали, после като изсъхне пак започва да работи. В един момент отказа окончателно. Реших че са се натрупали много грешки в компютъра и вчера се опитахме с един колега с VAG KOM опитвате да оправяте нещо-значи сте най малкото наясно как работи(?!?)да изтрием грешката, но не се получи. Нормално ли е това?
съдейки по отметнатите полета в поста ти-напълно заслужаваш отношението, което получаваш. ако не си наясно с нещо-не пипаш-достатъчно са ти годините за да го знаеш все пак. ако пипаш-значи имаш понятие, ако "поназнайваш" и не си сигурен-четеш. не че няма за четене...но да си категоричен, да стигнеш донякъде, да запечеш, след което питаш и ти отговарят все пак (не че си получил и бог знае какво лошо отношение) и ти роптаеш-моля. не мисля...
и още една перспектива. може да погледнеш колко са регистрираните ни потребители, за разлика от тебе аз съм длъжен да им чета глупостите постоянно...
има и още, но не ми се навлиза в детайли.
-
stoyanz
- Контакти:
vaskoto1 написа:съдейки по отметнатите полета в поста ти-напълно заслужаваш отношението, което получаваш. ако не си наясно с нещо-не пипаш-достатъчно са ти годините за да го знаеш все пак. ако пипаш-значи имаш понятие, ако "поназнайваш" и не си сигурен-четеш. не че няма за четене...но да си категоричен, да стигнеш донякъде, да запечеш, след което питаш и ти отговарят все пак (не че си получил и бог знае какво лошо отношение) и ти роптаеш-моля. не мисля...
и още една перспектива. може да погледнеш колко са регистрираните ни потребители, за разлика от тебе аз съм длъжен да им чета глупостите постоянно...
има и още, но не ми се навлиза в детайли.
Лошо отношение не съм получил, не съм и казвал подобно нещо, но и помощ получих чак на втория ти пост. Първия ти пост не бих го нарекъл с друго освен СПАМ. А честно да ти кажа, като модератор би трябвало да си по-търпелив, по-толерантен дори и към нас "глупците". И на мен не ми е приятно да чета глупости, поне за разлика от теб имам привилегията да ги подминавам.
А това с натрупването на грешките ми дойде от компютрите при бензинките, чувал съм че се откачат за определено време за да се рестартират.
И пак не ми става ясно защо не се трие този лог файл. АБС системата е редно да се чеква когато колелата са в движение. В покой не би могло да отчете има ли проблем или не. Отговори ми на този въпрос и няма да те занимавам повече с незнанието си.
И още нещо, не ми казвай че не ти се случвало да правиш нещо с пълното съзнание че знаеш кво правиш , пък да се окаже , че май не знаеш........както и незнаейки какво правиш да стигаш определени резултати.
И последно...кажи си и още нещото.....олеква.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
whatever...
лог файла се трие само когато е отстранена повредата, и е с таг intermittent.
ако не се изчисти, след отстраняване на повредата-има риск да се подведе човека, диагностицираш евентуална следваща повреда.
ако се чистят просто грешки, безогледно-това довежда до невъзможност за поставяне на диагноза.
щом лога не се чисти-както писах и по горе-това е причинено от неотстраняването на повредата, познава се по тага, който писах по горе.
има случаи, в които грешката е тагната, но не се чисти веднага, а чак на 2ри, 3ти последователен опит. бъгва компира или нещо-нямам идея.
извинявам се за спама и нетърпението.
лог файла се трие само когато е отстранена повредата, и е с таг intermittent.
ако не се изчисти, след отстраняване на повредата-има риск да се подведе човека, диагностицираш евентуална следваща повреда.
ако се чистят просто грешки, безогледно-това довежда до невъзможност за поставяне на диагноза.
щом лога не се чисти-както писах и по горе-това е причинено от неотстраняването на повредата, познава се по тага, който писах по горе.
има случаи, в които грешката е тагната, но не се чисти веднага, а чак на 2ри, 3ти последователен опит. бъгва компира или нещо-нямам идея.
извинявам се за спама и нетърпението.
-
stoyanz
- Контакти:
Значи нов кабел от датчика до подкалника реши проблема. Колкото до грешките стигнах до следния извод: на контакт системата проверява целоста на ел.веригите(при мен очевидно не е била в ред, затова и не съм могъл да я изтрия), при запален двигател и вече в движение се проверява коректността на данните от датчиците.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”