Неработещ ABS

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stoyanz
Автомобил: Голф 4
Двигател: ATD
Контакти:

Неработещ ABS

Мнениеот stoyanz » Пет 27 ное 2009 11:20

Имам проблем с единия датчик на ABS-a. Срязан е кабела и е запояван. Така работеше до момента в който не се овлажни когато вали, после като изсъхне пак започва да работи. В един момент отказа окончателно. Реших че са се натрупали много грешки в компютъра и вчера се опитахме с един колега с VAG KOM да изтрием грешката, но не се получи. Нормално ли е това?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Re: Неработещ ABS

Мнениеот vaskoto1 » Пет 27 ное 2009 16:18

яко.
понатрупали са се грешки-склада е пълен и сега отказва достъп... :049: mhihi mhihi mhihi

stoyanz
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Пет 27 ное 2009 16:34

vaskoto1 написа:яко.
понатрупали са се грешки-склада е пълен и сега отказва достъп... :049: mhihi mhihi mhihi

Абе и аз до този извод стигнах след като оправих датчика, а лампата продължи да свети и затова реших да трия, ама нейсе.... И сега какво ?

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 27 ное 2009 17:07

много е просто-не си оправил нищо.
а грешки не се "трупат" и не се "натрупват", щото не са преспи. това е лог (ако се сетиш-ще се сетиш, ако не-няма как да ти го обясня), и с нищо не пречи на работата на АБС, или друг контролер, ако проблема е отстранен, а просто не е изчистен лога.
щом не се чисти-смятай.

stoyanz
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Пет 27 ное 2009 17:17

vaskoto1 написа:много е просто-не си оправил нищо.
а грешки не се "трупат" и не се "натрупват", щото не са преспи. това е лог (ако се сетиш-ще се сетиш, ако не-няма как да ти го обясня), и с нищо не пречи на работата на АБС, или друг контролер, ако проблема е отстранен, а просто не е изчистен лога.
щом не се чисти-смятай.

Ясно, системата се чеква всеки път и отчита има ли грешка или не. Хубу де, никой не се е родил научен.

Потребителски аватар
venci_wrc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venci_wrc » Съб 28 ное 2009 15:46

колега мн такива отговори ще чуеш тук фантазьори пълно и разбирачи виж прегледай хубаво кабелите виж датчика сложен ли е както трябва и тагава иди пак на комп а аборигени като тоя над теб пълно

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 28 ное 2009 20:12

venci_wrc написа:колега мн такива отговори ще чуеш тук фантазьори пълно и разбирачи виж прегледай хубаво кабелите виж датчика сложен ли е както трябва и тагава иди пак на комп а аборигени като тоя над теб пълно

Aми тук не си прав за фантазьорите, защото не мисля че Ваското е от тях. Доказан специалист е и ако визираш него мисля че е редно да му се извиниш.

stoyanz
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Пон 30 ное 2009 17:34

venci_wrc написа:колега мн такива отговори ще чуеш тук фантазьори пълно и разбирачи виж прегледай хубаво кабелите виж датчика сложен ли е както трябва и тагава иди пак на комп а аборигени като тоя над теб пълно

Благодаря колега. Възможно е като съм запоявал кабелите да съм поразмърдал датчика и да не си е на мястото. Точно от там ще започна. Пуснал съм обява и за нов датчик, което е най-добре, защото си мисля, че може и да се е променило съпротивлението при запояването и удължаването на стария(естествено ще го замеря като влезе в бокса).

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 30 ное 2009 23:24

Хммм... повярвай, без да искаш трудно ще го размърдаш този датчик... Всъщност- и да искаш- пак ще ти е изключително трудно! :No
Така зверски запичат от кал и ръжда, че излизат само на фини парченца mhihi mhihi
Да промениш съпротивлението заради запояване/удължаване на кабела- пак няма да е!
По-скоро има прекъсване още някъде или още някой.
Ето го моя опит в тази насока:
viewtopic.php?f=11&t=50868&hilit=%D0%A0%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%89+ABS
А на отворения колега, на който благодариш... :screwy :No

stoyanz
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Вто 01 дек 2009 13:44

radotom написа:Хммм... повярвай, без да искаш трудно ще го размърдаш този датчик... Всъщност- и да искаш- пак ще ти е изключително трудно! :No
Така зверски запичат от кал и ръжда, че излизат само на фини парченца mhihi mhihi
Да промениш съпротивлението заради запояване/удължаване на кабела- пак няма да е!
По-скоро има прекъсване още някъде или още някой.
Ето го моя опит в тази насока:
viewtopic.php?f=11&t=50868&hilit=%D0%A0%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%89+ABS
А на отворения колега, на който благодариш... :screwy :No

Благодаря, четох темата ти и ти се възхищавам на упоритостта.За съжаление нямам толкоз много време, а и нерви за губене, но е факт , че не проверих има ли прекъсване и на друго място.
А на "отворения" колега благодаря по-скоро за отношението, защото на колегата ти модератор не му отива да се държи, все едно всички тук трябва задължително да сме механици от Формула 1.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 01 дек 2009 16:46

stoyanz написа:Имам проблем с единия датчик на ABS-a. категорично твърдение!Срязан е кабела и е запояван. Така работеше до момента в който не се овлажни когато вали, после като изсъхне пак започва да работи. В един момент отказа окончателно. Реших че са се натрупали много грешки в компютъра и вчера се опитахме с един колега с VAG KOM опитвате да оправяте нещо-значи сте най малкото наясно как работи(?!?)да изтрием грешката, но не се получи. Нормално ли е това?

съдейки по отметнатите полета в поста ти-напълно заслужаваш отношението, което получаваш. ако не си наясно с нещо-не пипаш-достатъчно са ти годините за да го знаеш все пак. ако пипаш-значи имаш понятие, ако "поназнайваш" и не си сигурен-четеш. не че няма за четене...но да си категоричен, да стигнеш донякъде, да запечеш, след което питаш и ти отговарят все пак (не че си получил и бог знае какво лошо отношение) и ти роптаеш-моля. не мисля...
и още една перспектива. може да погледнеш колко са регистрираните ни потребители, за разлика от тебе аз съм длъжен да им чета глупостите постоянно...
има и още, но не ми се навлиза в детайли.

stoyanz
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Сря 02 дек 2009 14:18

vaskoto1 написа:съдейки по отметнатите полета в поста ти-напълно заслужаваш отношението, което получаваш. ако не си наясно с нещо-не пипаш-достатъчно са ти годините за да го знаеш все пак. ако пипаш-значи имаш понятие, ако "поназнайваш" и не си сигурен-четеш. не че няма за четене...но да си категоричен, да стигнеш донякъде, да запечеш, след което питаш и ти отговарят все пак (не че си получил и бог знае какво лошо отношение) и ти роптаеш-моля. не мисля...
и още една перспектива. може да погледнеш колко са регистрираните ни потребители, за разлика от тебе аз съм длъжен да им чета глупостите постоянно...
има и още, но не ми се навлиза в детайли.

Лошо отношение не съм получил, не съм и казвал подобно нещо, но и помощ получих чак на втория ти пост. Първия ти пост не бих го нарекъл с друго освен СПАМ. А честно да ти кажа, като модератор би трябвало да си по-търпелив, по-толерантен дори и към нас "глупците". И на мен не ми е приятно да чета глупости, поне за разлика от теб имам привилегията да ги подминавам.
А това с натрупването на грешките ми дойде от компютрите при бензинките, чувал съм че се откачат за определено време за да се рестартират.
И пак не ми става ясно защо не се трие този лог файл. АБС системата е редно да се чеква когато колелата са в движение. В покой не би могло да отчете има ли проблем или не. Отговори ми на този въпрос и няма да те занимавам повече с незнанието си.
И още нещо, не ми казвай че не ти се случвало да правиш нещо с пълното съзнание че знаеш кво правиш , пък да се окаже , че май не знаеш........както и незнаейки какво правиш да стигаш определени резултати.
И последно...кажи си и още нещото.....олеква.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 02 дек 2009 14:38

whatever...
лог файла се трие само когато е отстранена повредата, и е с таг intermittent.
ако не се изчисти, след отстраняване на повредата-има риск да се подведе човека, диагностицираш евентуална следваща повреда.
ако се чистят просто грешки, безогледно-това довежда до невъзможност за поставяне на диагноза.
щом лога не се чисти-както писах и по горе-това е причинено от неотстраняването на повредата, познава се по тага, който писах по горе.
има случаи, в които грешката е тагната, но не се чисти веднага, а чак на 2ри, 3ти последователен опит. бъгва компира или нещо-нямам идея.
извинявам се за спама и нетърпението.

stoyanz
Контакти:

Мнениеот stoyanz » Сря 02 дек 2009 15:04

Значи нов кабел от датчика до подкалника реши проблема. Колкото до грешките стигнах до следния извод: на контакт системата проверява целоста на ел.веригите(при мен очевидно не е била в ред, затова и не съм могъл да я изтрия), при запален двигател и вече в движение се проверява коректността на данните от датчиците.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”