Здравейте колеги,имам бора 1.9тди 2000г..Наскоро сменях стоп машинката на педала на спирачката и забелязах че има подобна и на педала на съединителя.На педала на съединителя има две места за поставяне на тази машинка,едно върху друго,в моя случай е поставен на горното място.Ако знаете за какво е тази машинка на педала на съединителя,ще се радвам да споделите колеги.
Благодаря предварително
За какво е датчика(машинката) на съединителя ?
Re: За какво е датчика(машинката) на съединителя ?
мисля че се ползва за темпомат ,примерно ако си включил темпомата и докоснеш педала трябва да се изключи.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Точно!И/или поне да не ревне двигателя, като остане на свободна
Само че аз нямам темпомат,освен да е поставено ако някой ден се сложи 
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
И при мен е така колега и аз съм с Bora, темпомат нямам! До сега не съм разбрал за какво е това там!
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Електроинсталациите са унифицирани.
И аз до скоро нямах никаква компютърна диагностика (по принцип този модел нямат), ама инсталацията с буксите си ми е там фабрично
И аз до скоро нямах никаква компютърна диагностика (по принцип този модел нямат), ама инсталацията с буксите си ми е там фабрично
- suba
- Автомобил: AUDI А6
- Двигател: APS
Освен за темпомат такъв датчик се слага за сигурност.Не позволява да завъртиш стартера ако не си натиснал съединителят за да не рипнеш на скорост.Не съм сигурен,че при VW е така но почти всички японски и американски (малкото с ръчни скорости) коли го имат.
- rgi2003
- Автомобил:
- Двигател:
Абсолютно, на моята JETTA MK4(БОРА) не мога да запаля двигателя, освен ако не съм натиснал съединителя.И веднага щом натисна спирачка или съединител ми изключва круиза.VR6 с променени настройки на ECU-то без да ме интересува разхода, а само вървежа. 
Благодаря за отговорите
,при мен колата си пали без значение дали е натиснат съединителя или не,може би тази функция се активира чрез Ваг-Ком,или при мен самия ключ не работи
.
Друго интересно нещо е че когато педала на спирачката е натиснат,не може да се форсира двигателя
,сигурно сте го забелязали и при Вас колеги 
Друго интересно нещо е че когато педала на спирачката е натиснат,не може да се форсира двигателя
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”