неприятно тракане

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lupi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

неприятно тракане

Мнениеот lupi » Чет 25 май 2006 17:30

Здравеите на всички имам мн неприятен проблем и за съжаление немога да установя от къде идва точно става въпрос за Г2 1.6 EZ преди няколко дена пътувах на по дълго разстояние и започна да се чува мн неприятно и прогресивно според скороста чукане одпред а когато изсклуча от скорост спира мисля си за вътрешно каре но незнам като се прибрах паркирах и след 2 часа пак излязох нямаше никакво чукане :?: на другия ден пак тръгнах на дълъг път и пак съштата работа незнам какво да мисля по принцип имам проблем с реиката но незная сега я карам в града и няма чукане незнам какжо да мисля ако някои може да помогне ште се радвам :beer

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пет 26 май 2006 5:56

На 90 % е някое каре,добре си се насочил към вътрешно,преди 2 седмица смених мойто по същия начин чука когато не е натоварено ,като подам газ спира.При мен най-много чукаше като дам газ на трета да ускоря и преди да включа четвърта отпусна рязко газта като съм си на трета,тогава полудяваше да чука докато един ден на един завой изчука за последно :D сепаратора се разглобил , хайде 100 лв назад за ново.....! :D

Потребителски аватар
lupi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lupi » Пет 26 май 2006 11:14

някаква идея как да го хвана кое е???или трябва и двете и дали може от реиката да е така тя е за смяна и щте трябва да я сменя

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Сря 31 май 2006 7:13

Същият проблем. В D&N гледаха колата и не можаха нищо да открият по ходовата част. Накрая един се качи завъртя няколко кръгчета,за да го чуе, пак я вдигнаха и решиха че или е тампон на скоростната кутия или е вътрешно каре. Но не са правили шок -тест. Мисля след около час да отида и да поискам тест за амортисьорите - дано покаже.... ама дали теста ще покаже нещо ако е каре...?

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Не ходете в D&N - Младост

Мнениеот Tihon » Сря 31 май 2006 11:55

Най-вероятно е каре. Срещу 51 лв тампон, 20 лв труд и над 3 часа и половина мотаене ми доказаха, че задния ляв тампон за скоростната кутия няма нищо общо с тракането. В сервиза на D&N Младост отказаха да намалят цената заради това, че са ми направили грешна диагностика. Като цяло съм разочарован и не препоръчвам сервиза за тези, които имат проблеми по колите.
Пак подчертавам - не съм искал да ми върнат цялата сума, а просто да ми направят намаление защото по тяхна вина съм загубил пари и време.
Карето ще изчакам да се доразбие още 500 км, защото сега не можаха да определят кой е и тогава ще отида в друг сервиз, в Обеля - "ДКВ".

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Сря 31 май 2006 17:06

Едно време имах подобен проблем с Г2-та но за съжаление се оказа че докато не провериха/свалиха/ каретата по ред не можа да се установи кое тропа и се оказа последното такова /закона на Мърфи/ :( ,но поне не си плащах за цялата процедура,така че успех с диагностиката а тия от D&N ги знам какви са майстори ... :evil:

Потребителски аватар
lupi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lupi » Пон 05 юни 2006 14:33

мерси за съветите оправих я срешту три карета :( и тампони на макферсоните за съжаление малко ме изненада ремонта но сега е перфектна:) оште веднаж благодаря :lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”