Много гаден звук от към ангренажа

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kiril_p
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kiril_p » Сря 19 юли 2006 10:45

Имах същия проблем като твоя преди време. Едни "майстори" ми го бяха пренатегнали и яко свиреше. Особено като позагрее двигателя. След посещение при Ваското 1 нещата си дойдоха на мястото. Съветвам те да последваш моя пример. Правилното натягане на ремъка е тънка работа, която доста майстори не знаят!

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Сря 19 юли 2006 11:00

моя днес го отпуснаха но продължи да вие - маисторите мислят че ролката може да е дефектна.

Потребителски аватар
WYLIX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WYLIX » Сря 19 юли 2006 14:53

и при ме се чуваше някакжо рамйене след смяната на ангренажа.оТхлабиха ми малко ролката и шума спря :smackbum пишмян ставаш като отидеш на майстор:)

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 23 юли 2006 5:14

WYLIX написа:и при ме се чуваше някакжо рамйене след смяната на ангренажа.оТхлабиха ми малко ролката и шума спря :smackbum пишмян ставаш като отидеш на майстор:)

зависи от майстора.Има МАЙСТОР и майстор

Потребителски аватар
Yanakin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Yanakin » Пон 24 юли 2006 12:47

Колега, кога се чува този специфичен шум. При студен или загрял мотор. Ако при студен мотор нямаш проблеми а като позагрее мотора се появи този шум отпусни леко ангренажния ремък или отиди в някои сервиз леко да отпуснат ремъка, но това ако ти звани ролката де а не нещо друго да издава този звук. А щом са ти сменили ремъка с ролката това е 90% възможно. Това което аз знам е че няма ролка която да не звъни но има натегнати ремъци. Следа като направих обслужване на автомобила в един сервиз този шум ме побърка, и докато попадна на правилния човек доста ядове отнесох. Сега пак се появява но когато мотора е хубаво загрял и след дълъг път, но звука почти не се чува и не предизвиква у мен желание да се ровя под капака :wink: .

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 24 юли 2006 17:05

Yanakin написа:Колега, кога се чува този специфичен шум. При студен или загрял мотор. Ако при студен мотор нямаш проблеми а като позагрее мотора се появи този шум отпусни леко ангренажния ремък или отиди в някои сервиз леко да отпуснат ремъка, но това ако ти звани ролката де а не нещо друго да издава този звук. А щом са ти сменили ремъка с ролката това е 90% възможно. Това което аз знам е че няма ролка която да не звъни но има натегнати ремъци. Следа като направих обслужване на автомобила в един сервиз този шум ме побърка, и докато попадна на правилния човек доста ядове отнесох. Сега пак се появява но когато мотора е хубаво загрял и след дълъг път, но звука почти не се чува и не предизвиква у мен желание да се ровя под капака :wink: .

Звука на пренатегнат ремък и на свирнала ролка нямат нищо общо като характер на шума

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”