Много гаден звук от към ангренажа
- kiril_p
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имах същия проблем като твоя преди време. Едни "майстори" ми го бяха пренатегнали и яко свиреше. Особено като позагрее двигателя. След посещение при Ваското 1 нещата си дойдоха на мястото. Съветвам те да последваш моя пример. Правилното натягане на ремъка е тънка работа, която доста майстори не знаят!
- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Колега, кога се чува този специфичен шум. При студен или загрял мотор. Ако при студен мотор нямаш проблеми а като позагрее мотора се появи този шум отпусни леко ангренажния ремък или отиди в някои сервиз леко да отпуснат ремъка, но това ако ти звани ролката де а не нещо друго да издава този звук. А щом са ти сменили ремъка с ролката това е 90% възможно. Това което аз знам е че няма ролка която да не звъни но има натегнати ремъци. Следа като направих обслужване на автомобила в един сервиз този шум ме побърка, и докато попадна на правилния човек доста ядове отнесох. Сега пак се появява но когато мотора е хубаво загрял и след дълъг път, но звука почти не се чува и не предизвиква у мен желание да се ровя под капака
.

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Yanakin написа:Колега, кога се чува този специфичен шум. При студен или загрял мотор. Ако при студен мотор нямаш проблеми а като позагрее мотора се появи този шум отпусни леко ангренажния ремък или отиди в някои сервиз леко да отпуснат ремъка, но това ако ти звани ролката де а не нещо друго да издава този звук. А щом са ти сменили ремъка с ролката това е 90% възможно. Това което аз знам е че няма ролка която да не звъни но има натегнати ремъци. Следа като направих обслужване на автомобила в един сервиз този шум ме побърка, и докато попадна на правилния човек доста ядове отнесох. Сега пак се появява но когато мотора е хубаво загрял и след дълъг път, но звука почти не се чува и не предизвиква у мен желание да се ровя под капака.
Звука на пренатегнат ремък и на свирнала ролка нямат нищо общо като характер на шума
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”