Колата е Голф 2 - пълна инжекция от 1992 година .
Проблем при палене на бензин - Голф 2 пълна инжекция
- Stenly1988
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем при палене на бензин - Голф 2 пълна инжекция
Здравейте, имам следния проблем :колата пали и работи на газ без проблеми, но когато реша да прехвърля на бензин гасне. Проверих бензиновата помпа, филтъра и дюзите и мисля, че проблема не е в тях,а по-скоро някъде из "токовете" така да се каже, ако някой има идея къде може да е проблема за да не преминава на бензин, ще съм му благодарен да сподели
?
- predator4o
- Автомобил: 1996 VW Golf MK3
- Двигател: 1Z 1.9 TDI 90 PS
Re: Проблем при палене на бензин - Голф 2 пълна инжекция
Колега, сигурен ли си, че имаш импулс към дюзите? Предполагам като са ти слагали газовата са сложили реле, което да ти прекъсва тока към тях, моето съмнение е в него (и аз си изпатих с моята по същия начин).
Ходи ли при газаджия?
Ходи ли при газаджия?- Stenly1988
- Автомобил:
- Двигател:
Проверих дюзите и се оказа, че има импулс към тях от порядъка на 3,5 - 4 волта, съмнявам се дали налягането на горивото не е достатъчно, което май означава, че помпата е за смяна, защото не се сещам къде другаде може да е проблема ?
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
дебитомер - я пробвай да я позасилиш с около 120км/ч и прехвърли на бензин и даваш пълна газ да видиш дали ще заработи,ако да проблемен дебитомер,провери и гумения маркуч дали не е скъсан някъде и да смуче въздух,при газ не е много фатално но на бензин бърка работата
дюзите може да трябва да се почистят с ултразвук
с един манометър си провери налягането в горивната рейка,като си пред колата от дясната страна на рейката излиза един маркуч който влиза в един датчик-е там може да закачиш манометър
ако си с много голямо предварение на запалването/заради газта/ също може да не работи добре на бензин
дюзите може да трябва да се почистят с ултразвук
с един манометър си провери налягането в горивната рейка,като си пред колата от дясната страна на рейката излиза един маркуч който влиза в един датчик-е там може да закачиш манометър
ако си с много голямо предварение на запалването/заради газта/ също може да не работи добре на бензин
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”