Голф 3 1.6 101 к.с. - намокрен двигател, не пали

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
qzeN
Автомобил: Golf 3_Golf 6
Двигател: AFT_CHGA

Re: Голф 3 1.6 101 к.с. - намокрен двигател, не пали

Мнениеот qzeN » Пон 23 яну 2012 17:35

с кора или без, ако не се открие проблема пак ще ми направи същият номер... :|

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Пон 23 яну 2012 17:40

qzeN написа:с кора или без, ако не се открие проблема пак ще ми направи същият номер... :|

Щом е след локва, малко вероятно при липсата на този фактор да се повтори. Предполагам е било просто влага, а бензиновите мотори не се спогаждат с нея. Една добра изолация на елементите от запалителната система би предотвратила подобен проблем според мен.

Потребителски аватар
qzeN

Мнениеот qzeN » Пон 23 яну 2012 17:46

Това мисля да го направя - да изолирам най-откритите части

Потребителски аватар
krasi_v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi_v » Пон 23 яну 2012 18:55

и в крайна сметка откри ли от каде идва проблема? 6тот имах приятел дет така го базика6е бобината-има6е пукнатина и при влажно време ....

Потребителски аватар
qzeN

Мнениеот qzeN » Пон 23 яну 2012 19:45

Не разбрах къде беше проблема. Всичко изглежда нормално и леко ме съмнява да е била бобината, защото като аварирах погледнах бобината и не беше намокрена. По-скоро си мисля за делкото и за някои кабели и букси в предната част на двигателя (които не знам за какво са)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Пон 23 яну 2012 19:47

Бобината се оглежда за пукнатини, а не дали е мокра. Също можеш да хвърлиш едно око и на капачката. В повечето случаи се касае за едното от двете.

Потребителски аватар
qzeN

Мнениеот qzeN » Пон 23 яну 2012 19:55

Не видях пукнатини нито по капачката, нито по бобината (на пръв поглед). Като имам повече време може да я сваля да я разгледам по внимателно

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Пет 27 яну 2012 12:25

Колега не се тормози, поръчай си една кора за отдолу. Аз имах абсолютно същия проблем след като минах през една голяма локва бързо, колата /Голф 3 GT AEK - мотор/ работи 3 мин и си угасна от раз.
После 10 мин. минаха докато даде признаци на палене и минах още 2км до гаража.
Аз си поръчах кора в един магазин на цена 68лв. /паднали са малко цените/, но я чакам да дойде скоро, че тия дни ни затрупа снега и не са ми звънели да е дошла. :Mr Green Fun
Но решението е кора отдолу, то ако няма нужда от тях те хората няма да ги слагат ;)
Успех :beer

Потребителски аватар
Johnny_Brawo
Автомобил: VW Passat
Двигател: BWA

Мнениеот Johnny_Brawo » Пет 27 яну 2012 12:43

При мен правеше проблем бобината понякога само - AFT , 101 коня. (направих тъпотията да си измия двигателя ) Проблема се оказа точно на мястото, където влиза петия кабел в бобината. Беше леко пукнато и влизаше влага. Хванах го в гаража, на тъмно, по случайност загледах, че свети като подам газ. Провери и това ( ако имаш къде разбира се ) иначе за кората отдолу съм ЗА ! :)

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Пет 27 яну 2012 18:32

Gencho87 написа:Колега не се тормози, поръчай си една кора за отдолу. Аз имах абсолютно същия проблем след като минах през една голяма локва бързо, колата /Голф 3 GT AEK - мотор/ работи 3 мин и си угасна от раз.
После 10 мин. минаха докато даде признаци на палене и минах още 2км до гаража.
Аз си поръчах кора в един магазин на цена 68лв. /паднали са малко цените/, но я чакам да дойде скоро, че тия дни ни затрупа снега и не са ми звънели да е дошла. :Mr Green Fun
Но решението е кора отдолу, то ако няма нужда от тях те хората няма да ги слагат ;)
Успех :beer

Браво, намерил си решението на проблема. Ако пак се прояви какво правим? Запушваме всички дупки със силикон и вестници ли? mhihi

Потребителски аватар
krasi_v
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот krasi_v » Пет 27 яну 2012 18:35

бе кората е добра идея но не и ре6ение на проблема ...но за кората и аз съм за

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Пет 27 яну 2012 22:11

stefan4o написа:Браво, намерил си решението на проблема. Ако пак се прояви какво правим? Запушваме всички дупки със силикон и вестници ли? mhihi

Ми с вестници и силикон не колега, просто когато човек веднъж си изпати след това внимава, но кората би предпазила от такива фактори. Не, че нещо но колата я карам от 3 години и съм минавал през какви ли не води, но просто този път така се случи при мен, затова вземам мерки и ще си имам едно на ум за в бъдеще да не се проявява проблема. Малко ти е неуместна критиката, пък и няма смисъл да пълним темата с излишни постове. ;)

ПС. И все пак не казвам, че с кора не се решава проблема на 100% просто това, което човек сам си го направи, друг по-добре не може да му го стори.

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Съб 28 яну 2012 0:28

qzeN, ще ме извинява, че му ползвам темата! Аз имам АЕК мотор. При сменени кабели,свещи,дистр. к-ка и палец пак ми гасне през ГОЛЕМИ локви. Само бубината не съм сменил (имам в багажника обаче резервна). Е, какво още мога да сменя, че да не ми гасне!?

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Съб 28 яну 2012 8:17

Gencho87 написа:
stefan4o написа:Браво, намерил си решението на проблема. Ако пак се прояви какво правим? Запушваме всички дупки със силикон и вестници ли? mhihi

Ми с вестници и силикон не колега, просто когато човек веднъж си изпати след това внимава, но кората би предпазила от такива фактори. Не, че нещо но колата я карам от 3 години и съм минавал през какви ли не води, но просто този път така се случи при мен, затова вземам мерки и ще си имам едно на ум за в бъдеще да не се проявява проблема. Малко ти е неуместна критиката, пък и няма смисъл да пълним темата с излишни постове. ;)

ПС. И все пак не казвам, че с кора не се решава проблема на 100% просто това, което човек сам си го направи, друг по-добре не може да му го стори.

Напротив. Уместна ми е критиката. Щото това говори за проблем по запалителната система, който си мислиш, че ще решиш с кората, която ще монтираш. И си прав - каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи mhihi

Потребителски аватар
qzeN

Мнениеот qzeN » Съб 28 яну 2012 10:45

Определено има проблем в запалителната система. Оня ден отново имах проблем с паленето, а вчера при -8 градуса запали без проблем само че на 3 цилиндъра и при форсиране се оправи. Скоро време смятам да сменям свещи,кабели и капачка, а бобината ще я сваля и ще я огледам за пукнатини

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”