Голф 3 1.6 101 к.с. - намокрен двигател, не пали
- qzeN
- Автомобил: Golf 3_Golf 6
- Двигател: AFT_CHGA
Re: Голф 3 1.6 101 к.с. - намокрен двигател, не пали
с кора или без, ако не се открие проблема пак ще ми направи същият номер... 
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
qzeN написа:с кора или без, ако не се открие проблема пак ще ми направи същият номер...
Щом е след локва, малко вероятно при липсата на този фактор да се повтори. Предполагам е било просто влага, а бензиновите мотори не се спогаждат с нея. Една добра изолация на елементите от запалителната система би предотвратила подобен проблем според мен.
- qzeN
Това мисля да го направя - да изолирам най-откритите части
- krasi_v
- Автомобил:
- Двигател:
и в крайна сметка откри ли от каде идва проблема? 6тот имах приятел дет така го базика6е бобината-има6е пукнатина и при влажно време ....
- qzeN
Не разбрах къде беше проблема. Всичко изглежда нормално и леко ме съмнява да е била бобината, защото като аварирах погледнах бобината и не беше намокрена. По-скоро си мисля за делкото и за някои кабели и букси в предната част на двигателя (които не знам за какво са)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Бобината се оглежда за пукнатини, а не дали е мокра. Също можеш да хвърлиш едно око и на капачката. В повечето случаи се касае за едното от двете.
- qzeN
Не видях пукнатини нито по капачката, нито по бобината (на пръв поглед). Като имам повече време може да я сваля да я разгледам по внимателно
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
Колега не се тормози, поръчай си една кора за отдолу. Аз имах абсолютно същия проблем след като минах през една голяма локва бързо, колата /Голф 3 GT AEK - мотор/ работи 3 мин и си угасна от раз.
После 10 мин. минаха докато даде признаци на палене и минах още 2км до гаража.
Аз си поръчах кора в един магазин на цена 68лв. /паднали са малко цените/, но я чакам да дойде скоро, че тия дни ни затрупа снега и не са ми звънели да е дошла.
Но решението е кора отдолу, то ако няма нужда от тях те хората няма да ги слагат
Успех
Аз си поръчах кора в един магазин на цена 68лв. /паднали са малко цените/, но я чакам да дойде скоро, че тия дни ни затрупа снега и не са ми звънели да е дошла.
Но решението е кора отдолу, то ако няма нужда от тях те хората няма да ги слагат
Успех

- Johnny_Brawo
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: BWA
При мен правеше проблем бобината понякога само - AFT , 101 коня. (направих тъпотията да си измия двигателя ) Проблема се оказа точно на мястото, където влиза петия кабел в бобината. Беше леко пукнато и влизаше влага. Хванах го в гаража, на тъмно, по случайност загледах, че свети като подам газ. Провери и това ( ако имаш къде разбира се ) иначе за кората отдолу съм ЗА ! 
- stefan4o
Gencho87 написа:Колега не се тормози, поръчай си една кора за отдолу. Аз имах абсолютно същия проблем след като минах през една голяма локва бързо, колата /Голф 3 GT AEK - мотор/ работи 3 мин и си угасна от раз.
Аз си поръчах кора в един магазин на цена 68лв. /паднали са малко цените/, но я чакам да дойде скоро, че тия дни ни затрупа снега и не са ми звънели да е дошла.![]()
Успех
Браво, намерил си решението на проблема. Ако пак се прояви какво правим? Запушваме всички дупки със силикон и вестници ли?

- krasi_v
- Автомобил:
- Двигател:
бе кората е добра идея но не и ре6ение на проблема ...но за кората и аз съм за
- Gencho87
- Автомобил: VW Golf MK3 GT
- Двигател: AEK 1.6 1995
stefan4o написа:Браво, намерил си решението на проблема. Ако пак се прояви какво правим? Запушваме всички дупки със силикон и вестници ли?
Ми с вестници и силикон не колега, просто когато човек веднъж си изпати след това внимава, но кората би предпазила от такива фактори. Не, че нещо но колата я карам от 3 години и съм минавал през какви ли не води, но просто този път така се случи при мен, затова вземам мерки и ще си имам едно на ум за в бъдеще да не се проявява проблема. Малко ти е неуместна критиката, пък и няма смисъл да пълним темата с излишни постове.
ПС. И все пак не казвам, че с кора не се решава проблема на 100% просто това, което човек сам си го направи, друг по-добре не може да му го стори.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
qzeN, ще ме извинява, че му ползвам темата! Аз имам АЕК мотор. При сменени кабели,свещи,дистр. к-ка и палец пак ми гасне през ГОЛЕМИ локви. Само бубината не съм сменил (имам в багажника обаче резервна). Е, какво още мога да сменя, че да не ми гасне!?
- stefan4o
Gencho87 написа:stefan4o написа:Браво, намерил си решението на проблема. Ако пак се прояви какво правим? Запушваме всички дупки със силикон и вестници ли?
Ми с вестници и силикон не колега, просто когато човек веднъж си изпати след това внимава, но кората би предпазила от такива фактори. Не, че нещо но колата я карам от 3 години и съм минавал през какви ли не води, но просто този път така се случи при мен, затова вземам мерки и ще си имам едно на ум за в бъдеще да не се проявява проблема. Малко ти е неуместна критиката, пък и няма смисъл да пълним темата с излишни постове.
ПС. И все пак не казвам, че с кора не се решава проблема на 100% просто това, което човек сам си го направи, друг по-добре не може да му го стори.
Напротив. Уместна ми е критиката. Щото това говори за проблем по запалителната система, който си мислиш, че ще решиш с кората, която ще монтираш. И си прав - каквото сам си направиш, никой друг не може да ти го направи

- qzeN
Определено има проблем в запалителната система. Оня ден отново имах проблем с паленето, а вчера при -8 градуса запали без проблем само че на 3 цилиндъра и при форсиране се оправи. Скоро време смятам да сменям свещи,кабели и капачка, а бобината ще я сваля и ще я огледам за пукнатини
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”