Съпротивление на вентилатора в купето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Avgo

Съпротивление на вентилатора в купето

Мнениеот Avgo » Пон 30 авг 2004 8:38

Здравейте,не ми работят 1 и 2 ра скорост на винтелатора в купето.Казаха ми че ми е изгорял някакав термопредпазител и трябва да го сменя.Въпроса ми дали знаете някои да продава Голф 2 или Джета 2 на части.Съпротивлението представлява една планка която е закрепена на самия вентилатор.Обиколих всичко морги за които се сетих но навсякъде го бияха продали.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пон 30 авг 2004 8:47

може и да не е изгоряло.
обикновено 3та скорост е вързана директно на вентилатора а 1ва и 2ра през тия резистори които са 2 в един. ако има кьопави връзки или прекъснат кабел-ефекта е същия. провери!

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Пон 30 авг 2004 15:48

Изгорял ти е реостата на вентилатора (съпротивлението). 3-та скорост е директно на вентилатора, а 1-ва и 2-ра са през това изгорялто и затова не работят...смених го и заспа - 10 лева на Симеон в първото магазинче, в което влезеш (е..почти :)

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Пон 30 авг 2004 15:51

Аз като си го взех имаше още 3 броя! Не е да го няма :) Даже мисля, че и от Голф 3-ка е подобно и ще стане също.

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Пон 30 авг 2004 15:51

А по моргите няма щото тия от магазините на Симеон ги обират и ги продават хихи :)

bbb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bbb » Вто 08 фев 2005 10:00

Здравейте! И аз имам същия проблем (Golf 2 и ми работи само 3-та степен), снощи ходих в сервиз и ми казаха, че трябва нов вентилатор. Предложиха ми за 100 лв. Искам да попитам ако проблема е наистина в тези реостати, как да си сваля сам вентилатора (доколкото знам е някъде под жабката) и къде са точно тези реостати? А как да ги търся, като реостати за парното ли? Предварително ви благодаря, в момента нямам излишни 100 лв. :(

mad_doctor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mad_doctor » Вто 08 фев 2005 10:12

Вентилаторът се намира вдясно под жабката...развиваш винтовете на пластмасата дето е отдолу под жабката и я махаш. След това има един кожух дето покрива вентилатора..като го махнеш (тряббва да махнеш едно като тапа дето държи кожуха за самия вентилатор) ще го видиш точно най-вдясно до вратата е и на него има една платчица с букса..това е реостата. Откачаш буксата и го сваляш и си ходиш с него по Симеон..аз намерих още в първия магазин, където влезнах. Търсиш реостат за вентилатора на парното.

bbb
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bbb » Вто 08 фев 2005 10:24

Много ти благодаря, довечера ще го сваля и утре ще мина през "Симеон" :)

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 08 фев 2005 10:43

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”