проблем с климатроника голф 4
- vesko2222
- Автомобил: Golf 4 AKL
- Двигател: AKL 2000
проблем с климатроника голф 4
Здравейте колеги! Имам проблем с климатроника, по-точно не духа на краката. Когато купих колата си го имаше проблема. Миналата зима не ми беше приятно да ми са постоянно ледени краката, та затова се обръщам към вас за помощ относно съвети, мнения и т.н. Ползвах търсачката но не намерих тема с такъв проблем. Ако има ме извинете.
Re: проблем с климатроника голф 4
Направи му самодиагностика(ще намериш инфо как става) и ще разбереш какъв му е проблема.
- vesko2222
4FA е грешката. Какво ще рече това?
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Както и всеки може да предположи-проблема ти е в съответната клапа или моторчето,което я задвижва.Според темата viewtopic.php?f=17&t=288232 - 04FA Рециркулация предкрилка серво Моторни 0x25.
- vesko2222
Това не ми звучи много добре. Сигурно ще ме "ошушкат" доста.. Благодарско за инфото 

- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Рецирколацията няма нищо общо с веенето на топло в краката
Ако само краката не работят - мотора за управление на клапата стъкло/крака е умрял и би трябвало да го има и него като грешка.Явно си трябва по-обстойна диагностика.Може да има и механичен проблем между мотора и клапата и затова да не го дава като грешка.
Ако мотора е прецакан - около 160-180лв е мотора (карам по спомени,говоря за оригинален) и вече каквато оферта си намериш за демонтаж и монтаж на цялото табло вътре (трябва да се свали,за да се смени мотора).Обикновено проблемите с моторите по климатроника опират до сваляне на таблото,защото няма достъп да се работи на място.

Ако мотора е прецакан - около 160-180лв е мотора (карам по спомени,говоря за оригинален) и вече каквато оферта си намериш за демонтаж и монтаж на цялото табло вътре (трябва да се свали,за да се смени мотора).Обикновено проблемите с моторите по климатроника опират до сваляне на таблото,защото няма достъп да се работи на място.

- vesko2222
Ще отида да го видят в някой сервиз за по-точна "диагноза". Благодаря ти за информацията! 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”