Golf 4, Чистачната течност пръска в багажника

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jaxx80
Автомобил:
Двигател:

Golf 4, Чистачната течност пръска в багажника

Мнениеот jaxx80 » Пет 28 дек 2012 10:42

Здравейте,
От няколко дена задната ми пръскалка на чистачката не иска да пръска. Като се опитам да пръскам се чува как мотора на пръскалката работи, но вода не излиза отзад.
Вчера забелязах че багажника ми мирише на течност за чистачки, забелязах че като се опитам да пръскам и започва да капе в багажника в лявата част. Капането не е отгоре (откъм пръскалката на чистачката), а откъм самата лява кора на багажника. Откъде по принцип минава маркуча за задната чистачка? Минава ли през тавана на колата? Къде би могъл да се прояви такъв проблем?

Мерси

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Golf 4 TDI, 2001, Чистачната течност пръска в багажника

Мнениеот siso_k » Пет 28 дек 2012 10:46

И аз сега имам проблеми с тая чистачка, но от друго естество. Иначе маркуча минава така: като отвориш багажника се пада отляво и нагоре по тавана. Не минава през маншона а под бялата кора която обгражда задното стъкло.

jaxx80
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4 TDI, 2001, Чистачната течност пръска в багажника

Мнениеот jaxx80 » Пет 28 дек 2012 11:08

siso_k написа:И аз сега имам проблеми с тая чистачка, но от друго естество. Иначе маркуча минава така: като отвориш багажника се пада отляво и нагоре по тавана. Не минава през маншона а под бялата кора която обгражда задното стъкло.

При мен всъщност кората под задното стъкло (зад пръскачката на чистачката) всъщност е черна (ако говорим за една и също кора). Аз я махах но там не се е извадил маркуча и си е вързан за пръскалката.
Въпроса е в обратна посока откъде минава маркуча за да достигне резервоара с чистачната течност?

Потребителски аватар
siso_k
Автомобил: 1999 VW Golf
Двигател: AKL
Контакти:

Re: Golf 4, Чистачната течност пръска в багажника

Мнениеот siso_k » Пет 28 дек 2012 11:40

не за нея кора колега. Тя е долната, аз имам предвид горната кора, която принципно е бяла. Под нея в лавата страна минава маркуча :)

Somi
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 4, Чистачната течност пръска в багажника

Мнениеот Somi » Пет 28 дек 2012 13:07

Махни мокета зад стопа там са свързани двата маркуча този дето идва от моторчето и този които отива за пръскалката с един гумен маншон.Най вероятно е изпаднал някои от маркучите.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”