Здравейте, притежател съм на голф 3 1.4 93-та година и от 2 седмици имам следният проблем : когато е студена ( сутрин) - не пали. като извадя кабела който идва от бобината - виждам че не дава ток , но след като я дръпна - си пали за един метър и започва да си пали нормално дори и от стартер и бобината започва да си дава ток ( целия ден нямам проблем с паленето до следващата сутрин) на следеващата сутрин пак ми направи същия номер и извикаь един приятел със същия голф и сменяьме кабели ,бубина , дистрибуторни капачки , но пак не искаше да запали .
моля помогнете
Golf 3 не пали моля помогнете
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Golf 3 не пали моля помогнете
Газова уредба?
Аларма с имобилайзер?
Аларма с имобилайзер?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ама как ми прича на проблемен "клеморед"(онова под ключа)...дано греша.Предполагам,че при позиция "въртене стартер" се губи тъй наречената "клема15"(или ток след контакт,най общо)..ба.х ли го..не е лошо да се провери,иначе-Хол сензор(онова в Делкото).
Допускам тая кола(1.4-вероятно Моно,'93г.) да няма имобилайзер,освен някоя "гърбава" аларма.
Може и един "безплатен" опит за палене с откачен температурен сензор.Колегата да "забележи" дали педала на "газта" потъва леко при подаване на "контакт"-сутрин, на студен мотор.Абе версии има,но трябва да се 'чистят" последователно..на студ не-ще,топла пали..на теглене пали и студена..
Допускам тая кола(1.4-вероятно Моно,'93г.) да няма имобилайзер,освен някоя "гърбава" аларма.
Може и един "безплатен" опит за палене с откачен температурен сензор.Колегата да "забележи" дали педала на "газта" потъва леко при подаване на "контакт"-сутрин, на студен мотор.Абе версии има,но трябва да се 'чистят" последователно..на студ не-ще,топла пали..на теглене пали и студена..
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ми да пробва да запали като при контакт подаде ток на стартера с парче кабел
И при мен беше нещо подобно и се наложи да свалям кормилния прът задари смотания клеморед 

- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Здравеите отново,
ако е развален "климореда" няма да пали изобщо от завъртане на ключа, а след бутване - колата пали и веднага след това я гася и почва да си пали нормално от ключа - постоянно - без изключение до следващата сутрин.Вече няколко майстора я гледаха и неможаха да разберат какво и е ,
Има ли някой някаква идея какво друго може да и е ???
ако е развален "климореда" няма да пали изобщо от завъртане на ключа, а след бутване - колата пали и веднага след това я гася и почва да си пали нормално от ключа - постоянно - без изключение до следващата сутрин.Вече няколко майстора я гледаха и неможаха да разберат какво и е ,
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
speed_kmg написа:Здравеите отново,
Баш си е Клемореда,Колега!

- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
А как мога да го проверя клемореда ?
дали работи или не , за да знам дали да го купя и да го сменя ??
Днес я дръпнахме с един приятел с въже и запали и тъкмо свалях важето и колата изгасна и аз веднага я пробвах дали ще запали от ключа - и запали веднага ( първо я пробваь на стартер, после я дръпнах- запали и изгасна веднага и след което си запали без проблем със стартера) ????? това ми е най-странното и ако е клемореда - ще го прави ли този номер ???
дали работи или не , за да знам дали да го купя и да го сменя ??
Днес я дръпнахме с един приятел с въже и запали и тъкмо свалях важето и колата изгасна и аз веднага я пробвах дали ще запали от ключа - и запали веднага ( първо я пробваь на стартер, после я дръпнах- запали и изгасна веднага и след което си запали без проблем със стартера) ????? това ми е най-странното и ако е клемореда - ще го прави ли този номер ???
- pas1.8mi
Даваш на Контакт(от ключа) и принудително задействаш стартера(късо м/у двете дебели шпилки на шалтера или подаваш +12в на бобинката на шалтера)!
П.П И да не си на включена предавка,разбира се!
П.П И да не си на включена предавка,разбира се!

Колега не закачай клемореда докато не провериш релето което подава плюс към компютъра след контакт.Не знам кой номер е при тебе и нямам в момента откъде да го видя .Нека някой от колегите да каже.Поздрави 

- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, пак съм аз
оказа се че проблема се оказа в датчика на делкото. Но интересното е че като го свалихме и пробвахме с друг датчик (подобен датчик но не от модела) и другия датчик си работеше катопрекараме отверка през отвора, но след почистване на моя датчик и тои почна да си работи нормално.
затворихме колата но на другата сутрин пак не зьапали - та въпроса ми е следния: може ли уплътнението да е вече старо и да пропуска конденс и да пречи на датчика или просто датчика си прави магарии ???
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

затворихме колата но на другата сутрин пак не зьапали - та въпроса ми е следния: може ли уплътнението да е вече старо и да пропуска конденс и да пречи на датчика или просто датчика си прави магарии ???
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

здравей колега, аз имам същият голф и имах подобни проблеми, вече смених датчик на хол, комутатор/бубината си остана старата/, кабели и сега е добре.
- pas1.8mi
speed_kmg написа:Здравейте, пак съм азоказа се че проблема се оказа в датчика на делкото. Но интересното е че като го свалихме и пробвахме с друг датчик (подобен датчик но не от модела) и другия датчик си работеше катопрекараме отверка през отвора, но след почистване на моя датчик и тои почна да си работи нормално.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Датчика на Хол се проверява много лесно(когато не работи) със светодиод!Има много писано как става!

- speed_kmg
- Автомобил:
- Двигател:
Там е проблема - че при топло работи а при студено -не ??? незнам и аз как става - предполагах че такива датчици или работят или не ???
- pas1.8mi
Направо си взени едно Делко!В "Продава,автомобили на части" има оферти за по 20лв! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Имам подобен проблем моя голф е сащия 1.4 моно 93. оба4е при мен когато е топла неще да пали а при студена не винаги. Казвали са ми стартер ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”