Golf 3 1.4 ABD Гори много ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
GoLfF GTi
Автомобил:
Двигател:

Golf 3 1.4 ABD Гори много ?

Мнениеот GoLfF GTi » Вто 12 мар 2013 0:06

Здравеите колеги моето возило е Голфче скромно 1.4 но ми бърка много в джоба дава ми над 10/100км бензин и прекъсва в ниските обороти колата е на газ и на бензин някои ако има идея от какво може да е да пише. Започна да прекъсва и от тогава започна да гори повече почти двоино :cry :banghead :screwy

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Golf 3 1.4 ABD Гори много ?

Мнениеот stefarata » Вто 12 мар 2013 8:06

-кабели
-свещи
-тампон под моноинжекцията
-филтри(особено въздушен)
и др. , но можеш да провериш тези като за начало

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 12 мар 2013 19:51

Началото се казва VAG.com...

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Сря 13 мар 2013 0:56

na Vag Com нищо няма да му кажат само ще си даде парите .... това не ти е твоя двигател , по неговия двигател няма нищо , един датчик няма , като изключим маслените , вагкома дори грешка няма да му отчете ....
Съвет колегата по горе ти е описал какво да провериш, плюс това прегледай си инжекциона , тая моноинжекция е толкова проста че просто няма какво да се развали по нея , прегледай подгрева , стига ли ток до него , здрав ли е , работи ли релето, по инжекцията прегледай моторчето , потенциометъра наред лие , тоци има ли няма ли в нормите ли са , в аутодатата е описано много добре тия тестове , те са елементарни даже не ти трябва да четеш нищо , прегледай да не смуче въздух от тампона под дроселовата клапа , почисти дроселовата клапа , прегледай свещите, прегледай кабелите премери ги виж ги дали са наред ... всичко до тук по въпроса с прекъсването на двигателя ... за горенето виж генерацията да нямаш задръстено гарне или задръстен катализатор, не на последно място е и ламбда сондата на тоя стар двигател няма начин да не е за смяна но все пак я провери има тестове и за нея , ако отговарят тестовете може да не я сменяш , всъщност на ваг кома само нея може да ти покаже ако има тотална щета по сондата , имай предвид че немците дават смяна на ламбда сондата на 150-200 хиляди километра , но това го прави след като оправиш двигателя ... тоя двигател ако не си го пипал да ъпгрейдваш нещо и е наред трябва да ти дава разход 5/100 извънградско и градско 7-8 най много

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 13 мар 2013 11:44

Измери си и наляганетов цилиндрите !! Прекъсването в ниските е предпоставка за намалена компресия

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Чет 14 мар 2013 21:13

ЕГН-то на автомобила си казва думата,и аз съм с подобен мотор АБУ,ремонт му е майката но за мен такава инвестиция е безполезна

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 15 мар 2013 20:56

nikolai_an написа:ЕГН-то на автомобила си казва думата,и аз съм с подобен мотор АБУ,ремонт му е майката но за мен такава инвестиция е безполезна

това е жестоката действителност.

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Пет 15 мар 2013 21:07

i3v3a3n написа:na Vag Com нищо няма да му кажат ....... , вагкома дори грешка няма да му отчете ....

Колега не говори така, има си достатъчно датчици и дори може и ламдасонда да има. Тка че е добре да се мине през тази процедура с проверката на колата за натрупани грешки.
Предполагам че грешката ще е свързана със състоянието на горивните смеси, от което страдат тези двигатели след като получат газова екзема.

Така че колегата GoLfF GTi първа стъпка, са както ти каза колегата по горе свещи, преглед на състоянието на кабелите, нов филтър, Преглед на тампона, ако е напукан се сменя и след това моя съвет е да си изключиш акомулатора за 5 мин. Палиш колата на бензин и я разхождаш малко. Ако се държи пак така, сваляш дроселовото тяло и го почистваш добре от боклуците плепнали по него, пак разхождаш колата. Ако нищо не се промени, си за преглед на VAG COM, както ти каза колегата Joker.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”