Голф 4 1.6 SR Влага в колата...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 11 сеп 2007 9:27

Колеги утре мисля да отида на сервиз тук - в София, за прословутата влага в колата ми, но пак искам да питам нещо. Един приятел ми каза, че най-вероятно проблема е в някаква капачка или капачки отдолу на Голфа заради които влизала толкова вода вътре. Някой сменял ли е подобно нещо и има ли смисъл да ходя на сервиз или мога да си ги закупя и да си ги сменя сам? Не искам да се натрапвам с този мой проблем, но влагата вече освен вдясно под предна и задна седалка е тръгнала и в багажника и няма време за отлагане. А иначе проблема не е в антифриза, не е в климатика и не е в кората под чистачките!

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Вто 11 сеп 2007 10:07

Аз страдах по същия начин спукано маркуче на шибедаха трябва да запушиш дупката иначе няма спасение.Другия момент е да ти тече от някоя от гумите на пода дето са аз и тях запечатах и за сега сичко точно 8)

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 11 сеп 2007 10:16

Нямам шибидах колега! Дай малко повече инфо за тези гуми, че ми се разби здравето :x

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Вто 11 сеп 2007 10:19

CCCP_FAN написа:Аз страдах по същия начин спукано маркуче на шибедаха трябва да запушиш дупката иначе няма спасение.Другия момент е да ти тече от някоя от гумите на пода дето са аз и тях запечатах и за сега сичко точно 8)
Е добре де колега..... и като го запуша къде ще отива тази вода?! :evil:
Не е от отводнителните там под пластмасата до чистачките.. не е дупка в купето... щото стоя една нощ колата навън не е карана , а беше луд дъжд и вътре под стелката на шофьора .. "река" :D не е от парното ... дали може да е от предния джам.. ? неоплътнен нещо или.. ?

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 11 сеп 2007 11:01

Джентълмени наистина помагайте кой с каквото може, щото при мен вече спокойно може да бъде окъпано малко дете под предната дясна стелка.

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Вто 11 сеп 2007 13:20

на шибинга има 4 дупки за оттичане 2 предни и 2 задни 1 повече или по малко не е фарално

Тапите са на пода като погледне6 отдоло под колата трябва да ги видиш иначе и като махнеш сичките килими и изолации пак се виждатпри мене еднате се беше разбила и влизаше от там

Потребителски аватар
Green_Madness
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Green_Madness » Вто 11 сеп 2007 13:26

CCCP_FAN написа:на шибинга има 4 дупки за оттичане 2 предни и 2 задни 1 повече или по малко не е фарално

Тапите са на пода като погледне6 отдоло под колата трябва да ги видиш иначе и като махнеш сичките килими и изолации пак се виждатпри мене еднате се беше разбила и влизаше от там

Благодаря колега! Утре задължително ще огледам по тези места как е положението. И дано да се окаже от това, че ми писва здраво вече.

Потребителски аватар
CRX Racing
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CRX Racing » Вто 11 сеп 2007 17:47

Мойта тройка след дъждовете имаше малко вода под задната седалка :shock

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Вто 11 сеп 2007 18:23

При мене днеска го видях проблема.. не е под предното стъкло не е от оплътнението му .. а се оказа точно от шофьорското маркуче на шибидаха... като налях вода от горе .. шурна точно над ръчката за отваряне на предния капак.. като остане време утре или вдругиден ще търся реешение или маистор.. :) предполагам трабичката е за смяна или някое оплътнение е заминало ... :roll: покрай нея :D

Потребителски аватар
ex-inferis
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI 110 hp

Re: Влага в колата...

Мнениеот ex-inferis » Вто 05 мар 2013 13:26

Здравейте,колеги :smile
С интерес четох ,до като не видях ,че темата е от 2007 година :mhihi! Надявах се да има някакво решение,но уви... :rolleyes
Та по темата... :biggrin и аз имам същия проблем,който направо ме побърква/при VW GOLF4 1.9 TDI 110hp/ - пода на мястото до шофьора е постоянно във влага! Днес ходих до майсторите ,при които карам колата ,когато има проблем и в петък ще я оставям да я...."разопаковат" :cool .

В понеделник/живот и здраве/ ще мога да дам инфо къде е проблема при мен,та евентуално ,ако мога, да помогна на някой..!

P.S. Ако някои вече имат решение ,би било хубаво да го споделят :th_up

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Re: Влага в колата...

Мнениеот al3xbg » Чет 17 окт 2013 8:26

Някакво развитие колеги ?
След обилнич дъжд снощи и на шофьорската стелка и на пасажерската е мокро. Интересно влагата е до средата, т.е мокро е откъм педалите до средата към седялката.
Имам шибидах, парното и антифриза не текът. Дренажа от шофьорската страна го проверих като си вкарах прърста в маркуча, изглежда нормално. Идеи ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”