Голф 3 2Е тока пада много бързо РЕШЕНО

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Ombre1
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: 2E 1994

Re: Голф 3 2Е тока пада много бързо

Мнениеот Ombre1 » Сря 30 яну 2013 12:36

bobocamaro написа:има ли аларма, централното нормално ли работи? в смисъл да избучава и да спира. да не е мокра помпата отзад в багажника? плафона в жапката, в багажника гаснат ли?
Като е в час тази кола за утечка е душица, под грешката на мултицета е.
Ще я хванеш, но е играчка :screwy

Аларма има но отдавна не е работила и е изключена, централното си е екстра веднага спира помпичката(избучава и спира). Дали е мокра помпата никаква представа нямам, ще проверя, плафоните иначе гаснат :). Имам един въпрос: може ли причина да е влажното време, така де някакъв конденз? Тая сутрин например с 300-зора запали, но запали на място :О и последните 2 дена е сухо времето.

Потребителски аватар
Gazaro_wow
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.6 EZ 1990

Мнениеот Gazaro_wow » Сря 30 яну 2013 12:46

Ombre1 написа:
bobocamaro написа:има ли аларма, централното нормално ли работи? в смисъл да избучава и да спира. да не е мокра помпата отзад в багажника? плафона в жапката, в багажника гаснат ли?

Аларма има но отдавна не е работила и е изключена, централното си е екстра веднага спира помпичката(избучава и спира). Дали е мокра помпата никаква представа нямам, ще проверя, плафоните иначе гаснат :). Имам един въпрос: може ли причина да е влажното време, така де някакъв конденз? Тая сутрин например с 300-зора запали, но запали на място :О и последните 2 дена е сухо времето.

Колега и аз имах такъв проблем за една нощ и на утре ден няма никой :mrgreenfun и аз като теб имам аларма и моята беше изключена и не се ползва от години само централното ползвах. Та проблема се оказа от алармата в нея имаше акумулаторни батерии които се зареждат от акумулатора и от времето са заминали и постоянно се зареждат и акумулатора умираше. Извадих бушона който беше за алармата, но ефект нямаше и се наложи да извадя цялата букса която влизаше в алармата и от тогава не съм имал проблем.
П.С 1.Когато мерих консумацията ми беше около 160 мили Ампера, а след като извадих буксата на алармата стана 9 мили ампера от които 5 са за CD-to. За да нямаш проблеми консумацията не трябва да ти надвишава 25-30 мили Ампера.
П.С 2. Консумацията се измерва като задължително откачаш положителната клема на акумулатора и последователно свързваш мултицед като задължително спазваш поляритета (+ на мултицета към + на акумулатора) в противен случай може да изгори уреда. И винаги мериш на по-голям обхват на уреда за да не го изгориш
П.С 3. Като за начало извади буксата на алармата ако не е от нея започни подред да изваждаш бушоните и някой да гледа уреда дали ще се промени консумацията и след като установиш от къде е проблема ще действаш :wink
Успех :lovevwclubbg

Ombre1

Мнениеот Ombre1 » Сря 30 яну 2013 18:30

Gazaro_wow написа:
Ombre1 написа:

Колега и аз имах такъв проблем за една нощ и на утре ден няма никой :mrgreenfun и аз като теб имам аларма и моята беше изключена и не се ползва от години само централното ползвах. Та проблема се оказа от алармата в нея имаше акумулаторни батерии които се зареждат от акумулатора и от времето са заминали и постоянно се зареждат и акумулатора умираше. Извадих бушона който беше за алармата, но ефект нямаше и се наложи да извадя цялата букса която влизаше в алармата и от тогава не съм имал проблем.
П.С 1.Когато мерих консумацията ми беше около 160 мили Ампера, а след като извадих буксата на алармата стана 9 мили ампера от които 5 са за CD-to. За да нямаш проблеми консумацията не трябва да ти надвишава 25-30 мили Ампера.
П.С 2. Консумацията се измерва като задължително откачаш положителната клема на акумулатора и последователно свързваш мултицед като задължително спазваш поляритета (+ на мултицета към + на акумулатора) в противен случай може да изгори уреда. И винаги мериш на по-голям обхват на уреда за да не го изгориш
П.С 3. Като за начало извади буксата на алармата ако не е от нея започни подред да изваждаш бушоните и някой да гледа уреда дали ще се промени консумацията и след като установиш от къде е проблема ще действаш :wink
Успех :lovevwclubbg

Такааа докъде стигнахме. Проверих акумулатора при изключване на алармата от буксата, разкачено CD, изваждане на бушони един по един,разкачане на помпата за централното(нямаше никаква влага там), разкачане на плафони и всичко дето ми мина през акъла но консумацията която си държеше беше 0,02, и естествено като включех някой уред консумацията скачаше, например докато CD-то беше включено(без поставен панел) и докоснех положителната клема веднага ми даваше 0,06 след 2-3 секунди падаше на 0,05 и накрая пак 0,02 бетон. Задънена улица :( :banghead

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Сря 30 яну 2013 18:38

Ombre1 написа: даваше 0,06 след 2-3 секунди падаше на 0,05 и накрая пак 0,02 бетон. Задънена улица :( :banghead

Ако това са ампери ти проблем нямаш :rolleyes
0.02 ампера са 20 милиампера? кое те притеснява, като утечка до 50 милиампера е поносима.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 30 яну 2013 18:54

Притеснява го явно,че не може да хване утечката.Да мери след малък престой как е,без да си играе с бушоните.Все от някъде нещо дърпа,явно е на моменти.

Ombre1

Мнениеот Ombre1 » Сря 30 яну 2013 19:26

Iezekil написа:Притеснява го явно,че не може да хване утечката.Да мери след малък престой как е,без да си играе с бушоните.Все от някъде нещо дърпа,явно е на моменти.

Именно! Най-вече ме притеснява че сутрин немога да запаля :mrgreenfun . Явно наистина е на моменти, което си е направо паранормално :mhihi . Не е възможно консумацията цяла вечер да е 0,02 и на другия ден да няма ток?!? Възможно ли е по някое време нещо да се включва и изключва :eek ?

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Сря 30 яну 2013 19:42

Освен аларма няма кво,или пък късо някъде...ако не го намериш ще си слагаш ключ маса май...

Ombre1

Мнениеот Ombre1 » Нед 03 фев 2013 17:04

Май това ще е последното мнение по тая тема(надявам се :mrgreenfun ). Така и не открих точния източник на консумация, най-вероятно е било CD-то което имаше не добре изолирани жици, но по идея на мой приятел си заредих акумулатора както трябва и сега пали без проблем. Явно след като колата не съм я карал на големи разстояния и в същото време акумулатора беше падал на почти 0% около 4-5 пъти е било невъзможно да зареди добре. Благодаря на всички отзовали се и на бързите мнения и идеи :).

Ombre1

Re: Голф 3 2Е тока пада много бързо РЕШЕНО

Мнениеот Ombre1 » Пет 18 окт 2013 17:29

Леко допълнение към темата, акумулатора също е бил пътник :(. Уж Бош, а на 3 години(колкото му е и гаранцията) сдаде багажа :(

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пет 18 окт 2013 21:21

Особенно ако е "силвър"...

Ombre1

Мнениеот Ombre1 » Съб 19 окт 2013 14:07

Изображение :banghead :banghead :banghead

Потребителски аватар
silven-VW FOREVER
Автомобил: Audi A6 Audi A1
Двигател: FSI TFSI

Мнениеот silven-VW FOREVER » Съб 19 окт 2013 14:36

И моя силвър си отиде за 4 години.. Боклуци са :banghead

Ombre1

Мнениеот Ombre1 » Сря 23 окт 2013 10:14

Един приятел има подобен, но се хвали че вече са минали повече от 4 години и още работи. Явно всичко е и до късмет :)

Потребителски аватар
Lifeguard
Автомобил: Passat B5 TDI_Lupo SDI
Двигател: AHU_AKU

Мнениеот Lifeguard » Сря 23 окт 2013 10:52

Ombre1 написа:Един приятел има подобен, но се хвали че вече са минали повече от 4 години и още работи. Явно всичко е и до късмет :)

И моя е Бош Силвър на 4г. за сега нямам проблеми-дано изкара още толкова :icon_lol Иначе и моето 2Е изпива тока на моменти.Оставя ли колата 1 седмица без да я карам и край.Алармата дърпа ток,но и без нея пак пада акумулатора само,че по-бавно.Мерихме за утечки и уж няма,но факт,че нещо ми изтощава акумулатора.Пробвах и с друг акумулатор пак същото.

Ombre1

Мнениеот Ombre1 » Сря 23 окт 2013 19:42

Хммм май ще изкормя неработещата аларма, писна ми да я возя :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”