Сваляне на табло (километраж) на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iavor89
Автомобил: Golf AFN
Двигател:

Сваляне на табло (километраж) на Г3

Мнениеот iavor89 » Вто 28 апр 2009 20:33

колеги търсих в търсачката но нищо не открих :( кажете как се сваля таблото(километража)на голф 3 защото са ми изгорели крушките и да ги сменя :)

яката_работа
Автомобил:
Двигател:

Re: Сваляне на табло на Г3

Мнениеот яката_работа » Вто 28 апр 2009 20:34

Не си търсил достатъчно .

Потребителски аватар
iavor89
Двигател:

Re: Сваляне на табло (километраж) на Г3

Мнениеот iavor89 » Вто 28 апр 2009 20:35

ще съм ти благодарен ако ми покажеш :)

яката_работа
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот яката_работа » Вто 28 апр 2009 20:36

Бързият написа:Ваденето на таблото - махаш ключа са фаровете и капачката до CD-то , както и пласмасата зад волана (около контактния ключ) . След това имаш 2 болтчета от двете страни на пласмасата около километража . Подпираш я с отвертка горе в двата края ( скачена е с останалото на нещо като чопчета) и вече стигаш до километража . И той се държи с 2 болтчета , отзад буксата откачаш и е вече вън :)

Потребителски аватар
vlado0o^
Автомобил: GTI Edition
Двигател: 1994 2.8 AAA

Мнениеот vlado0o^ » Пет 01 май 2009 12:42

само малко да поясня,че за да махнеш ключа за фаровете трябва да махнеш и капачето вляво от него и при самото вадене да натиснеш едно чопче в горния ляв край на ключа :wink:

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Пет 01 май 2009 14:53

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 02 май 2009 18:28

Каспър написа:Я виж това:
http://www.blauertacho.de/doc/vw/umbau_ ... _3_vr6.htm

перво се маха панела с символите abs и после на ключа за фаровете има контращифт които освобождава самия ключ

Потребителски аватар
iavor89
Двигател:

Мнениеот iavor89 » Съб 02 май 2009 19:04

мерси за отговорите :)

hp7909
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hp7909 » Съб 02 май 2009 21:12

и ако си с чупещ волан няма нужда да сваляш пласмасите около волана

Потребителски аватар
emohrisstov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот emohrisstov » Чет 30 юли 2009 15:20

Значи малко ъп на темата, защото днес ми се наложи да свалям пластмасата пред километража, защото стъклотото(то е пластмаса де) на самия километраж, вибрираше много и ме дразнеше :wink:
Както и да е, капнах няколко капчици Капчица и сега всичко спи mhihi

Искам само да уточня някои неща за колегите, които тепърва ще свалят черната, правоъгълна пластмаса, защото всичко там е много фино и никой не желае да счупи някоя от пластамсите докато ги сваля!

Ще използвам снимките от немската тема, защото аз не снимах.

Изображение

1. Значи първо препоръчвам да се свали малкото капаче до ЦД-то обозначено с "1". То е пластмасово и щипките, които го държат за таблото също са пластмасови. С тънка отверка и лек напън излиза.

2. После се сваля капачето обозначено с номер "2". Там на мен лично ми седи подгряването на седалките, но на колите, които нямат тази екстра е само пластмасата. При мен, може би заради ключа за подграване, тази пластмаска се държи на две метални скоби и излиза като се напъне леко или отгоре или отдолу, не отстрани! Ако няма такъв ключ, може би излиза като съседната пластмаска.

3. Като сте свалили вече двете пластмаси виждате дясното винтче, което държи пластамасата пред таблото.

Сега е ред на другата страна:

Изображение

4. Сваляте леко, отново с отверка, пластасата с лампичките за АБС-а и Airbag-а, обозначена с "3".

5. Сега е много важно, пластасата с ключа за светлините, номер "4", се държи с едно малко палче, което се падна отзадната страна. Като се наведете леко и погледнете в дупката ще го видите. Това палче се натиска и то освобождава ключа. Не е на крачета, както аз си мислех и напъвах с отверката. !!! Не се сваля както е показано на снимката, с напъване с отверката от долната страна, ще го счупите!!!

6. След като пластмаса с ключа е излезнала, препоръчвам да го свалите, откачайки кабелите отзад, така ще работите по-спокойно.

7. До тук добре. Вече трябва да можете да виждате и лявото винтче, държащо пластамасата пред таблото.

8. Тъй като пластмасовия панел с духалката на парното защипва голямата пластмаса, е хубаво да го свалите и него. За целта отвивате двете винтчета, които се падат зад пластмасовата решетка на духалката (като застанете право пред нея ще го видите, трябва ви дълга, тънка, кръстата отверка), номер "5" и след това развивате винтчето в долния ляв ъгъл, означено с "6".

Можете и да не сваляте конзолата с духалката, но аз неможах да се справя без да я свалям и щях да счупя пластмасата, защото точно около лявото винтче на пластмасата се застъпват много гадно!

9. След като сте свалили конзолата с духалката (пазете само винтчетата да не излязат, че после много трудно се вкарват), развивате двете винтчета на пластамасата, освобождавате крачето, което се пада в горния десен ъгъл (лявото вече няма какво да го държи, тъй като сте махнали конзолата с духалката) и вече можете спокойно да извадите правоъгълната пластмаса. Под нея вече виждате и километража, който също се държи на две винтчета, в горния си край, и в пластасови обувки отдолу.

Ако сте с чупещ волан, не е нужно да махате пластмасите около волана, както е казал колегата по-горе. Просто поставяте волана в най-долното му положение и сте готови. Целта е да се освободи пластмасовия палец, който е отдолната страна на пластамасата.
Ако не сте с чупещ се волан, трябва да свалите пластмасите около волана. Държат се на два винта "х". Отвивайте и завивайте много леко и внимателно, защото точно тези пластмаси, около волана са толкова тънки, че се чупят с поглед. Явно точно тук швабата е решил да поспести малко мат'риал. ;)

Ами това е, надявам се да съм бил или да бъда полезен на някой колега, на когото му предстои сваляне на пластмасите по таблото.
Поздрави :beer

Потребителски аватар
kappo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kappo » Чет 28 яну 2010 17:42

Колега "emohrisstov",благодаря ти!
За подробното описание стъпка по стъпка как да свалим километража на Голф 3.Вече повече от година карам с изгоряла крушка за скоростомера,а днес ми изгоря и тази за мигача на ляво дето свети :banghead:
Утре се захващам:)с подмяната им.
Още веднъж Благодаря. :да:

Потребителски аватар
yordannnnnn
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 93

Мнениеот yordannnnnn » Пет 22 юни 2012 23:51

благодарности на колегата,споделя неща,с които не всеки ще се справи,а има такива,които казват "намери си"...още веднъж благодаря

Потребителски аватар
icokr
Автомобил: GOLF 3 GTI 16V
Двигател:

Мнениеот icokr » Пон 28 окт 2013 15:27

Колеги налага ми се да си сменя двете горни крушки на километража и обортомера, понеже са изгорели?
Можели някой ако е свалял да покаже какъв модел е крушката и основата им, да си закупя преди да сваля таблото.

Потребителски аватар
Daniel Kuntov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: GTI 2.0 8V AGG

Мнениеот Daniel Kuntov » Пон 28 окт 2013 16:10

http://www.axm-auto.com/access.php?access_cat_id=18 тук продават такива крушки

Потребителски аватар
icokr
Автомобил: GOLF 3 GTI 16V
Двигател:

Мнениеот icokr » Пон 28 окт 2013 20:13

:bowdown Благодаря колега, точно това исках да видя.
:love.vwclub

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”