Лампа за авариен режим на Голф 4 бензин?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
masterixx
Автомобил: Touran
Двигател: BSX 2009

Re: Лампа за авариен режим на Голф 4 бензин?

Мнениеот masterixx » Сря 06 апр 2011 10:55

И аз съм с 1.8Т и липсват такива лампи.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Сря 06 апр 2011 11:57

kat007 написа::roll: ECP < Тази лампа показва ако има някаде по колата Ел.проблем ( например неработеща крушка ) :D ...работи ли при някой :?: :mrgreen:

При мен не бачка.На предишната ми кола ако имаше изгоряла лампа релето на мигача цъкаше двоино по-бързо.

Потребителски аватар
kat007
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU

Мнениеот kat007 » Сря 06 апр 2011 14:55

:mrgreen: аа малко извън темата ...някой знае ли за какво е лампата ( в оборотомера ) кедето има нарисувани две стрелки ( на ляво и на дясно) а посредата между тях има цифра - 1 :roll: :|

fatix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fatix » Сря 06 апр 2011 15:31

Да се включа и аз по темата,при мен също лампата за Check не свети нито на контакт нито при грешките които съм имал и колата е била в сервизен режим.Миналата година ми изгоря дебитомера и на таблото ми светнаха едновременно EPC и ESP индикациите.

владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Мнениеот владислав » Сря 06 апр 2011 15:42

Аз пък не мога да разбера за какво Ви е тази лампа да свети, само дразни. На мен ми е светела и при сваляне на акумулатора и трябваше да дам 20 лв. на едни "батки" да ми изтрият грешката, други си махат катализатора и пак и светва лампата и се чудят как да я "лъжат" и пак набутват пари. Светването не означава, че си в "сервизен" режим, а ако сте в такъв ще разберете - вярвайте.

vhb77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vhb77 » Сря 23 ное 2011 13:31

Като прочетох темата и установих че въпросните лампички на мойта кола също не светят AKL 1,6 SR 99г.

morkata1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот morkata1 » Вто 24 яну 2012 19:09

Привет колеги , и при мен лампата CHECK при светва като дам на контакт,но като запаля двигателя тя изкасва,това предпоставка ли е че има някаква повреда по колата,само да спомена че колата е VW BORA 2.3, мислех да сменям свещите защото сутрин малко по-трудно пали,дали е възможно тази лампа да посказва за това,мерси предварително

morkata1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот morkata1 » Вто 24 яну 2012 20:17

забравих да попитам тази лаппа CHECK след остраняване на проблема по колата сама ли представа да свети или трябва да се ходи за да я изтрият като грешка в компютъра?

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Вто 24 яну 2012 20:52

Няма да се плашиш. Всичко е наред. Chek Engine, както личи от името му, е контрола, която следи за неизправности свързани с работата на двигателя - датчици, сонди, клапи ...
При подаване само на контакт, няма как да се направи теста. Необходимо е двигателя да запали. В момента, в който мотора заработи, ECU-то си прави теста и ако всичко е наред след секунда, две контролната лампа угасва. По същия начин свети и контролата за зареждането на акумулатора - без да завърти двигателя, няма как да се установи, дали всичко е наред.
При някаква неизправност, която бърка работата на мотора, контролата светва. При диагностиката си показва кое не е наред. Вариантите са два - или ECU-то нещо се е ошашкало и е "натрупало грешка" или нещо се е прецакало и трябва да се смени. При първия вариант с изчистването на грешката се приключва с проблема. При втория вариант, след изчистването грешката се появава отново и е необходимо да се отремонтира, това, което причинява светването.
С отстраняване на неизправността и контролата си угасва.

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Съб 02 ное 2013 15:29

kat007 написа::mrgreen: аа малко извън темата ...някой знае ли за какво е лампата ( в оборотомера ) кедето има нарисувани две стрелки ( на ляво и на дясно) а посредата между тях има цифра - 1 :roll: :|

Това е индикация за мигачите на ремаркето. :)
Ако не бъркам светят в зелено, но не всички табла имат крушки или диоди зад индикацията. На старото ми табло на задния му капак имаше дупка зад индикацията.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”