проблем спирачни апарати+дискове Г3 комби

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mastersvn
Автомобил:
Двигател:

проблем спирачни апарати+дискове Г3 комби

Мнениеот mastersvn » Вто 14 яну 2014 12:42

здравейте колеги.направо на въпроса:при смяна на спирачни апарати по един от болтовете блокира и понагря малко повечко дисковете.свалих почистих основно целия апарат дори изкарах буталото.проблема ми се струва остана...НАГРЯВА ДИСКОВЕТЕ ПОВЕЧЕ от колкото трябва. :banghead не се чува стържене тръгва си нормално при лек наклон което личи че не е от задържане(но явно го има).идеи от какво се получава.защо не се отпускат.при двете кола е различно.

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Re: проблем спирачни апарати+дискове Г3 КОМБИ

Мнениеот nebeto » Вто 14 яну 2014 13:47

махаш накладките и движиш апарата навън-навътре.Трябва да се движи с нимимални усилия.Идеята ми е да се проверят дане би тези "плабащи" болтове да се са изкривили.Лично аз съм имал такъв проблем.

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем спирачни апарати+дискове Г3 КОМБИ

Мнениеот mastersvn » Вто 14 яну 2014 13:59

след промивката и почистването всичко е ок.водачите са меки ,леко се движат.буталото на ръка го затварям.и пак си загрява.отива по джантата чак.при старите апарати не беше така.ако успея да изкарам скъсаните цицки от резбата и да ги сменя ще ги върна пак но до тогава лошо.

mastersvn
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем спирачни апарати+дискове Г3 комби

Мнениеот mastersvn » Сря 15 яну 2014 16:38

днес направих още една профилактика.смених маркуча макар да е здрав и зашкурих леглата само че с шлайфа до блясък.имаше и едно малко изкривяване на външна накладка затова и там минах добре с диска за сега не се усеща суркане, но като покарам утре ще видя.само днес като пробвах след обезвъздушаването и колата не кове гумите. нормално ли е заради ABSа. :gruebel въздух не остана и буталцето много е чувствително...
Прикачени файлове
спирачен апарат.jpg
спирачен апарат (4).jpg
спирачен апарат (3).jpg
тука имаше проблем
спирачен апарат (2) надпис.JPG

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”