Голф 4 Питане относно челно стъкло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vask0
Автомобил: VW Arteon
Двигател: CUAA

Голф 4 Питане относно челно стъкло

Мнениеот Vask0 » Пон 03 мар 2014 23:04

Колеги здравейте . Понеже ми се наложи да сменям челното стъкло и го смених де , ама имам проблем . Стъклото ми е със сеонзор за дъжд и като дам лостчето на първа степен, чистачките се пускат веднъж, обаче после и 5 мин да карам не се пускат . Трявба ли нещо да се прави при смяна на стъклото или имам някакъв друг проблем?На старото стъкло си работиха като хората , а то пак не беше оригинално :) Къде може да е проблема ?

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Re: Голф 4 Питане относно челно стъкло

Мнениеот al3xbg » Вто 04 мар 2014 15:23

Първо , самото стъкло е различно, специално за сензор и второ, трябва ново желе/лепило м/у сензора и стъклото.
Успех.
ей тук повече инфо -> http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=389970

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Сря 05 мар 2014 18:37

А може и да е от релето за чистачките №192 вероятно.Вътре има 2-3 релета(според екстрите)и като се прецакат- :banghead Цената на ново реле е над стотачка,която може да се спести и вложи да речем в :beer .В почивните дни обещавам да направя темичка по ? с нужните снимки и пояснения в "направи си сам". :beer
П.п. А какво му е "специално" на стъклото?А и като са сменили стъклото не би ли трябвало да му сменят и гела?

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Чет 06 мар 2014 19:14

уж ми го смениха . гледам ,че е прилепнало като хората . пускам го на ауто пуска се веднъж и дотам.пускам го на която и да е степен пак се пуска само веднъж . дори като пръскам на стъклото вода от маркуча не реагира . последно като е на място това чудо работи ли или трябва даа е в движение ?

apolon

Мнениеот apolon » Чет 06 мар 2014 19:27

като е на място това чудо работи ли или трябва да е в движение ?

Не съм обръщал внимание и не съм сигурен.Относно релето-малко търпение до събота около обяд.
П.п.Ако си много на зор,знаеш от къде да бръкнеш и да извадиш релето-отвори го и виж пъпките на пластините на малките релета в него.Ако както предполагам проблема е там-пиши и ще ти пратя веднага линк за нужното. :beer
!Обърни внимание на релето долу вдясно.

raptor__bg
Автомобил: VW Golf 4 1.6
Двигател: AKL

Мнениеот raptor__bg » Пет 07 мар 2014 17:17

Аз имах същият проблем (така и неразбрах дали е датчика или релето), но тъй като за реле ми искаха както казаха колегите около 100 лева, го замених с такова което е без сензор за дъжд (мисля че беше 162), което взех от автоморга за 5лв. Сега с малкото лостче се настройва интервала на чистачките, което поне мен ме устройва напълно.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Пет 07 мар 2014 20:41

apolon написа:
като е на място това чудо работи ли или трябва да е в движение ?

Не съм обръщал внимание и не съм сигурен.Относно релето-малко търпение до събота около обяд.
П.п.Ако си много на зор,знаеш от къде да бръкнеш и да извадиш релето-отвори го и виж пъпките на пластините на малките релета в него.Ако както предполагам проблема е там-пиши и ще ти пратя веднага линк за нужното. :beer
!Обърни внимание на релето долу вдясно.

oк колега до неделя ще го погледна . Ти мислиш,че релето е дало фира и затова ми прави такива мизерии така ли ?

apolon

Мнениеот apolon » Пет 07 мар 2014 20:59

Както вече писах до утре на обяд ще направя и кача тема по въпроса в "направи си сам" с идеята и други колега да я ползват.Само трябва да си припомня как се качваха снимки тук,а те вече са готови.

Потребителски аватар
Vask0

Мнениеот Vask0 » Нед 09 мар 2014 9:50

добрем. ще чакаме :)

apolon

Мнениеот apolon » Нед 09 мар 2014 9:56

Няма к'во да чакаш-темата е готова.Запрятай ръкави и започвай.Ако има нещо неясно-питай.
Относно
последно като е на място това чудо работи ли или трябва даа е в движение ?
-Оказа се,че чистачките работят и когато колата не се движи стига да е запален двигателя.Успех и :beer
П.П. като отвориш кутията на релето,прегледай и малкото реленце горе в дясно(за сензора)може в него да е проблема.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”