Г4 наводнено място зад пасажера

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Enigma07
Автомобил: VW Jetta mk5 2008
Двигател: BMM

Re: Г4 наводнено място зад пасажера

Мнениеот Enigma07 » Чет 06 мар 2014 21:53

Според мен трябва да промениш позицията на колата за да разбереш от къде идва водата т.е. ако имаш възможност я паркирай на неравно място, веднъж предницата да е на високо после задницата, лявата част, дясната част и да чакаш водата...знам че е малко неудобно, но не се сещам за друго :confused

Потребителски аватар
bobi_golfa
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bobi_golfa » Чет 06 мар 2014 21:58

някой кални ако има дупчица :th_up и от там влиза вода

Потребителски аватар
val286
Автомобил: VW Touran 1T феислифт
Двигател: 2008

Мнениеот val286 » Чет 06 мар 2014 22:16

При мен ,като я взех,се оказа че са сменяли предното стъкло,и не са го залепили като хората-вземи ги полей с вода и през това време гледай дали от някъде не влиза!

Потребителски аватар
streetracer1
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: BMT 2008г

Мнениеот streetracer1 » Пет 07 мар 2014 0:29

Предното стъкло ми е оригиналното, не е пипано, пък и при мен водата е отзад. Няма ли някой идея дали през всяка една от тапите под колата може да влезе вода в купето? :icon_sad :icon_sad

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 07 мар 2014 12:44

Според мен - не . Вече ако ги няма самите тапи....Но ако са там , дори и леко неплътно да прилягат , не би трябвало да влиза вода, поне не и колкото чета в темата. От другаде влиза , аз все си мисля ,че е от отделението под чистачките . Да опънеш един маркуч и някой да полива джама по-стабилно и пък ти да следиш вътре :rolleyes

Потребителски аватар
streetracer1

Мнениеот streetracer1 » Пет 07 мар 2014 12:57

Утре ще имам възможност да разглобя всичко и да прегледам обстойно!

transform
Автомобил: Golf 4 1.4 16V
Двигател: AHW 1999

Мнениеот transform » Пет 07 мар 2014 22:02

Моят Г4 преди почти три години се беше много наводнила дясната страна и водата отиваше отзад зад пасажера. И аз така си мислех, че са запушени дренажните отвори под кората на чистачките и смятах, че водата влиза през филтъра на купето. Но после видях, че там също има тапа, която беше залята с някакво покритие, не знам какво е, но си личеше, че беше оригинално така. Та това покритие с годините се беше напукало и през тази тапа водата влизаше в купето отпред и минаваше под кечето. Тази тапа се намира пак там под кората за чистачките около филтъра за купето, където се отича водата от предното стъкло. Не мога да се сетя какво точно представляваше тапата, но си спомням, че пукнатините и тапата със силикон или с някакво лепило ги уплътних и спря да влиза вода от там. Това беше при мен. Сега след много големи дъждове влиза пак около една лъжичка вода, но не от тази тапа, а от друго място, което така и не можах да открия, но пак там някъде отгоре.

Потребителски аватар
streetracer1

Мнениеот streetracer1 » Пон 10 мар 2014 23:52

Видимо не прилепваше особено добре уплътнението на задните врати. Не беше в цветущо състояние и съм силиконизирал за по-сигурно. Даже се постарах да е максимално чисто и гладко, и мисля, че се получи супер. Ще тествам след някой друг ден, за да съм сигурен, че е стегнал силиконът напълно. :mhihi :mhihi :love.vwclub

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”