Г4 наводнено място зад пасажера
- Enigma07
- Автомобил: VW Jetta mk5 2008
- Двигател: BMM
Re: Г4 наводнено място зад пасажера
Според мен трябва да промениш позицията на колата за да разбереш от къде идва водата т.е. ако имаш възможност я паркирай на неравно място, веднъж предницата да е на високо после задницата, лявата част, дясната част и да чакаш водата...знам че е малко неудобно, но не се сещам за друго 

- bobi_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
някой кални ако има дупчица
и от там влиза вода

- val286
- Автомобил: VW Touran 1T феислифт
- Двигател: 2008
При мен ,като я взех,се оказа че са сменяли предното стъкло,и не са го залепили като хората-вземи ги полей с вода и през това време гледай дали от някъде не влиза!
- streetracer1
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: BMT 2008г
Предното стъкло ми е оригиналното, не е пипано, пък и при мен водата е отзад. Няма ли някой идея дали през всяка една от тапите под колата може да влезе вода в купето?

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Според мен - не . Вече ако ги няма самите тапи....Но ако са там , дори и леко неплътно да прилягат , не би трябвало да влиза вода, поне не и колкото чета в темата. От другаде влиза , аз все си мисля ,че е от отделението под чистачките . Да опънеш един маркуч и някой да полива джама по-стабилно и пък ти да следиш вътре 

- streetracer1
Утре ще имам възможност да разглобя всичко и да прегледам обстойно!
-
- Автомобил: Golf 4 1.4 16V
- Двигател: AHW 1999
Моят Г4 преди почти три години се беше много наводнила дясната страна и водата отиваше отзад зад пасажера. И аз така си мислех, че са запушени дренажните отвори под кората на чистачките и смятах, че водата влиза през филтъра на купето. Но после видях, че там също има тапа, която беше залята с някакво покритие, не знам какво е, но си личеше, че беше оригинално така. Та това покритие с годините се беше напукало и през тази тапа водата влизаше в купето отпред и минаваше под кечето. Тази тапа се намира пак там под кората за чистачките около филтъра за купето, където се отича водата от предното стъкло. Не мога да се сетя какво точно представляваше тапата, но си спомням, че пукнатините и тапата със силикон или с някакво лепило ги уплътних и спря да влиза вода от там. Това беше при мен. Сега след много големи дъждове влиза пак около една лъжичка вода, но не от тази тапа, а от друго място, което така и не можах да открия, но пак там някъде отгоре.
- streetracer1
Видимо не прилепваше особено добре уплътнението на задните врати. Не беше в цветущо състояние и съм силиконизирал за по-сигурно. Даже се постарах да е максимално чисто и гладко, и мисля, че се получи супер. Ще тествам след някой друг ден, за да съм сигурен, че е стегнал силиконът напълно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”