ГОЛФ 3, 97г. - Теч на антифриз

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Rosenrot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

ГОЛФ 3, 97г. - Теч на антифриз

Мнениеот Rosenrot » Чет 26 сеп 2013 14:57

Здравейте колеги,

Знам, че има доста подобни теми, но случаят при мен е малко по-специфичен.
Става въпрос за НЕрегулярно изтичане на антифриз. На няколко седмици се налага да доливам като антифризът намалява до 1-2 пръста под мин нивото. Няма, обаче, зависимост - понякога намалява по-бързо, а понякога си карам 1 месец без да има нужда от доливане.
Не изглежда да има теч отнякъде и въпреки това е крайно ненормално това.

Възможно ли проблемът да идва от стар антифриз - някъде на около 20-25 хил километра е.

Потребителски аватар
cheatereye
Автомобил: VW Golf III 1.6
Двигател: AEA 1995

Re: Теч на антифриз_ГОЛФ 3, 97г.

Мнениеот cheatereye » Чет 26 сеп 2013 17:03

Възможности много.
Може да го изхвърля през капачката, може да сълзи от някоя снадка (от таралежа, гарнитурата на помпата, или да го смесва с маслото и да го гори, това вече е кофти). Може да пробваш с нова капачка, на която да държи клапана в нея.

Rosenrot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Rosenrot » Чет 26 сеп 2013 17:30

И аз мислех за капачката, но държи много добре. Едвам се отвърта.
Ще прегледам пак всички маркучета, но не изглежда да тече от тях - сухи са.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Чет 26 сеп 2013 17:55

Погледни под пластмасовия "тройник", който е на главата за евентуални следи от теч (червени следи ако си с червен антифриз или сини, ако си с G11).
Погледни после и отдолу, около предпазната пластмаса на ремъците - пистовия и трапецовидния - дали няма следи от теч - ако има - най-вероятно водна помпа за смяна.

Ако се наложи да сменяш тройник към главата - задължително оригинален, ще спестиш главоболия.
Ако се наложи да сменяш водна помпа - аз предпочитам цяла помпа, с корпуса и да е по-хубава.

Rosenrot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: ГОЛФ 3, 97г. - Теч на антифриз

Мнениеот Rosenrot » Пет 04 апр 2014 9:40

Колеги,
Бих искал да подновя тази тема, защото проблемът още не е решен. Смених капачката с друга (за съжаление не оригинална), но антифризът продължава да намалява - всеки месец си отива по едно шише концентрат, което в крайна сметка не е малък разход.
Няколко пъти ходя на майстор за проблема - днес отново ми каза, че е от капачката и че изпуска от нея. Факт е, че никъде няма видим теч.
Сега смятам да купя оригинална капачка - мисля, че е около 30 лева.

Дали, обаче, е възможно наистина проблемът да е само там?

Потребителски аватар
pavlingm
Автомобил: VW Golf
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот pavlingm » Пет 04 апр 2014 10:22

Виж маркучите, дали са под налягане след по-дълго каране, все едно са напомпани. Може да си за смяна на гарнитура. Особено ако няма видими течове.

Rosenrot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Rosenrot » Пет 04 апр 2014 10:56

Не, тествахме го днес, изглежда ок, не са напомпани и реагират на натиск.

В този ред на мисли, може ли някой да ме насочи какво трябва да гледам на капачката за антифриз (защото явно ще се взима нова), за да съм сигурен, че е оригинална и че ще върши работа.
Защото, както казах, преди няколко месеца купих такава за 10 лева - уж италианска, всичко и изглежда ок, но очевидно пак пропуска отнякъде.

skorpions933
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skorpions933 » Пет 04 апр 2014 16:02

Аз имах подобен проблем,моя голф е 1.4 моноинжекция намаляваше ми антифриза но не се виждаха течове но след известно време започнаха да се появяват локвички и реших да сменявам водна помпа,но това не беше решение на проблема ми.Зад водната помпа има една пластмасова тръба,явно беше спукана,намерих теча като подложих един бял лист хартия под нея и я оставих за час времетака,резултатът беше на лице.
Ще се радвам ако съм помогнал. Извинявам се ако гякаде съм допуснал правописна грешка посто бързам

ivan-
Автомобил: golf 3 GL
Двигател: aam 1.8

Мнениеот ivan- » Пет 04 апр 2014 16:15

стар коментар: на моя двигател, 1,8 ми, извадих тънкото маркучле от разширителния съд и го прегънах, а в щуцера на казанчето вкарах с компресорче налягане от около 1,6 атмосфери, тогава капачката /ако е здрава/ започва да изпуска налягането, без да спирам компресорчето, огледах всички връзки по охладителната система! открих доста течове и капки, които с леко пристягане на скобите проблема се реши! ако проблема е външен, ще се покаже! огледай внимателно ВСИЧКИ връзки! ако не откриеш течове, става сериозно! направи го, преди да купуваш и сменяш каквото и да е било! може да си спестиш излишни харчове!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”