Загадъчен звук от предницата на голф 3 тди 90 к.с.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hip-hopotam
Автомобил:
Двигател:

Загадъчен звук от предницата на голф 3 тди 90 к.с.

Мнениеот hip-hopotam » Сря 09 апр 2014 22:29

Звука се появява при навиване на пълен ляв или пълен десен и то НЕВИНАГИ,но когато се чуе все едно с навиването на волана съм свил нещо което отведнъж се освобождава и издумква като пружина,за това се насочих към пружини и стабилизираща щанга(която пак си е вид пружина).Доста често когато паркирам пред вкъщи назаден и качвам един бордюр със задно дясно колело това издумкване се появява отново отпред което пък въобще не мога да си обясня как става...

След смяна на макферсони с коренно различни с чисто нови тампони и лагери,пак си остана думкането.След смяна на тампони на носачи,накраиници,тампони и гумички на стабилизираща щанга и пълен оглед на магарето и болтовете му проблема пак го има.
Влияе се от това дали ще съм с широки или тънки гуми,със 175 гума думкането почти го няма със 195 гуми думкането е доста по-често.
Хидравличната рейка е стегната за магарето колкото може да се стегне с 4те си 8милиметрови болта.
Единственото по неадекватно нещо което съм видял е че стаб щангата седи прекалено близо до десния носач но няма следи от скорошни допирания там,но все пак някога там са се допирали защото си личи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”