Колата беше Сеат Ибиза 1.4,пак казвам майстора това ми каза!
Точно тия конуси играели ролята на няква блокировка.
П.П-скоростните кутий не са ми силата,така че не съм на ясно кво точно се е случило.
Golf MK3 завива на ляво сам - РЕШЕНО
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 завива на ляво сам
mytko731 написа:Вдигаш на крик цялата предница,палиш мотора и ако завие сама какви гуми да разменяш.4 реглажа направих и накрая в маргел в софия един пич ми каза че е рейката и го доказа.Ако не е ясно нещо питайте.При малка скорост е по осезаемо завиването,а от 100 нагоре почти го няма
А на скорост слагам ли я или само я запалвам като гумите са в право положение и сами ще завият ?
-
- Автомобил: vw golf 3
- Двигател: 1.8 1993
колега дигаш цялата предница даваш на свободна и палиш колата ако дърпа на ляво значи е рейката ако не дърпа може да е от гумата ;]
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
На запалена кола по инерция волана дърпа наляво доста. На изгасена съвсем леко даже не се усеща да завива на ляво. Извод: рейката ?
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Какво ще ме посъветвате ? Да сменя цялата рейка или да я водя на рециклиране ? Като не се знае новата в какво състояние ще е ?
- valkodav
- Автомобил: VW Golf 3 TD
- Двигател: aaz 1993
А ти дигна ли предницата?
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Възможно ли да е от хидравличната помпа ? Казаха ми, че правела по-голямо налягане към лявата гума и затова завива сама колата натам ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Някой така те е метнал, че...
Това кой ти го разправя, някой голям акъл
! Помпата си дава постоянно налягане или въобще не работи - това и при нея. И да я смениш никаква файда. Дебита на маслото при рейката се разделя на две и ако към едната и половина стига по-малко масло, да ще дърпа!

-
- Автомобил:
- Двигател:
На място като въртиш волана...усеща ли се разлика в усилието ляво/дясно?Ако има осезаема разлика-може и в хидравличната рейка да е проблема.
И още нещо огледай,ако се проявява само при движение "дърпането в ляво"-що не погледнеш за задържащ спирачен апарат.левият.
То колата може да дърпа по принцип и от кривина в задния мост,но нали на стенд е качвана...трябваше да се види...На нашият голф3 има кривина в задно ляво,не се разбира от какво точно..сменял съм оста..няма ефект...НО-колата си държи правия път!
И още една идея:свали ремъка на хидравликата и пробай на прав и безопасен участък как се държи.Не го прави в трафик,управлението е трудно,но не и невъзможно.
И още нещо огледай,ако се проявява само при движение "дърпането в ляво"-що не погледнеш за задържащ спирачен апарат.левият.
То колата може да дърпа по принцип и от кривина в задния мост,но нали на стенд е качвана...трябваше да се види...На нашият голф3 има кривина в задно ляво,не се разбира от какво точно..сменял съм оста..няма ефект...НО-колата си държи правия път!
И още една идея:свали ремъка на хидравликата и пробай на прав и безопасен участък как се държи.Не го прави в трафик,управлението е трудно,но не и невъзможно.
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Наляво на където дърпа волана се върти по-лесно от колкото надясно. Като е изглючена кола и по инерция волана не дърпа. Щом се запали, веднага почва да завива наляво. Като е вдигната предница и след като се запали двигателя волана сам си завива и избутва гумите на ляво.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да,частта от рейката отговорна за това се нарича "rotary valve",не че ще ти е по-лесно,но от образователна гледна точка.Напиши в Google "power streeng" и виж теорията на рейката.
П.С.-а що да не е възможно..някой "умник"-мостаджия да ти е "центровал" накрайниците без да е поставил волана в "0"..
П.С.-а що да не е възможно..някой "умник"-мостаджия да ти е "центровал" накрайниците без да е поставил волана в "0"..

- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Не е от това реглажа е перфектен но рейката или помпата е проблема ?
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Рейката ! Грабвай една от продавалника за 20лв и запрятай ръкави.
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
След малък застой по темата проблема е решен с нова рейка. Проблема беше на моята рейка разпределителя на налягане. След смяната проблема се реши. Сега е с новото масло. Благодаря на всички за отговорите ако на някой му трябват кормилни накрайници да пише :)
Ето тази тема може да помогне на някой друг : http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=156714
Ето тази тема може да помогне на някой друг : http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=13&t=156714
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”