Добър вечер, колеги.
От няколко месеца имам проблем с гореспоменатата в заглавието колица, и ще Ви бъда много благодарен ако ми помогнете.
Проблема е следния - при НЕзагрял/студен двигател държи ~600 оборота и доста често ми се е случвало самичка да си угасне, или при подаване на малко повече газ (примерно до 3-4хил. оборота) вместо да си се върне към нормалните обороти - отива към 500-400 и угасва. При загрял двигател пък държи високи обороти ~1050-1100, и така да се каже при каране "прихлецва" - т.е. когато натисна или пусна педала на газта "забожда муцуната" и създава доста голям дискомфорт.
Та, въпроса ми е - Според изброените по-горе "симптоми" какво аджеба е за смяна? Дросел? Дебитомер? Или може би нещо друго? Благодаря предварително на отзовалите се!
п.п: Извинявам се ако има подобна тема.
п.п2: Извинявам се ако съм пуснал темата в грешен раздел.
Golf MK4, 1999г., 1.8 AGN - проблем обороти при студен двиг
Re: Golf MK4, 1999г., 1.8 AGN - проблем обороти при студен д
здрасти колега, при мен беше горе долу същото, закачах я на ваг ком но нищо не излезе, това което правих е почистване на дросела и понеже ми капеше масло от семеринга на разпределителния вал и рекох да го сменям, разглобих и точно там е датчика на разпределителния вал, той беше целия в масло от скъсания семеринг и зацапан много, изчистих го и него и сглобих всичко и вече няколко месеца нямам проблем, сигурно датчика ми е бил много зацапан и не е работел както трябва, поне аз така си го обяснявам.
дано съм бил полезен, успех.
пиши ако имаш развитие по темата.
дано съм бил полезен, успех.
пиши ако имаш развитие по темата.

- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Re: Golf MK4, 1999г., 1.8 AGN - проблем обороти при студен д
Почисти първо дебитомер и дросел и един ваг ком
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”