Golf MK4, 1999г., 1.8 AGN - проблем обороти при студен двиг

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
euphoric
Автомобил:
Двигател:

Golf MK4, 1999г., 1.8 AGN - проблем обороти при студен двиг

Мнениеот euphoric » Нед 16 авг 2015 19:43

Добър вечер, колеги.

От няколко месеца имам проблем с гореспоменатата в заглавието колица, и ще Ви бъда много благодарен ако ми помогнете.

Проблема е следния - при НЕзагрял/студен двигател държи ~600 оборота и доста често ми се е случвало самичка да си угасне, или при подаване на малко повече газ (примерно до 3-4хил. оборота) вместо да си се върне към нормалните обороти - отива към 500-400 и угасва. При загрял двигател пък държи високи обороти ~1050-1100, и така да се каже при каране "прихлецва" - т.е. когато натисна или пусна педала на газта "забожда муцуната" и създава доста голям дискомфорт.

Та, въпроса ми е - Според изброените по-горе "симптоми" какво аджеба е за смяна? Дросел? Дебитомер? Или може би нещо друго? Благодаря предварително на отзовалите се!

п.п: Извинявам се ако има подобна тема.
п.п2: Извинявам се ако съм пуснал темата в грешен раздел.

dimcho88
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf MK4, 1999г., 1.8 AGN - проблем обороти при студен д

Мнениеот dimcho88 » Нед 16 авг 2015 20:18

здрасти колега, при мен беше горе долу същото, закачах я на ваг ком но нищо не излезе, това което правих е почистване на дросела и понеже ми капеше масло от семеринга на разпределителния вал и рекох да го сменям, разглобих и точно там е датчика на разпределителния вал, той беше целия в масло от скъсания семеринг и зацапан много, изчистих го и него и сглобих всичко и вече няколко месеца нямам проблем, сигурно датчика ми е бил много зацапан и не е работел както трябва, поне аз така си го обяснявам.
дано съм бил полезен, успех.
пиши ако имаш развитие по темата. :beer

Потребителски аватар
Daniel Kuntov
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: GTI 2.0 8V AGG

Re: Golf MK4, 1999г., 1.8 AGN - проблем обороти при студен д

Мнениеот Daniel Kuntov » Нед 16 авг 2015 21:15

Почисти първо дебитомер и дросел и един ваг ком

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”