Golf 5 - проблем с датчици за поставени колани

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
_bobby
Автомобил: Golf 5
Двигател:

Golf 5 - проблем с датчици за поставени колани

Мнениеот _bobby » Пон 13 фев 2017 17:10

Здравейте, колеги.

Преди 10-тина дни си взех колата и още съм в режим на "стягане" и изчистване на малките проблемчета. Та, имам проблем с колана на шофьорската седалка. Гнездото е лепено с изолирбанд. Не съм сигурен дали е от това, но датчика за поставен колан е прекалено чувствителен и имам усещането, че при най-малкото мърдане губи контакт с колана и започва да сигнализира, че няма поставен колан, което си е дразнещо. Коланът си държи стабилно.

Имате ли идеи какво мога да направя и как да процедирам?

Склонен съм дори да изключа сигнализацията за непоставен колан (видях, че кабеляците са под седалката).

Благодаря предварително. :th_up

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Re: Golf 5 - проблем с датчици за поставени колани

Мнениеот polovera_9n3 » Пон 13 фев 2017 18:24

Иди при някой с ваг-ком- направо ще ти спре всички сигналинации за коланите. Моята е така. Като я купих - беше на 5 годинки. Отивам в сервиз за обслужване, случайно питам- викам- не свети тука никва лампа за колана, не пищи..... тоя погледна- вика искаш ли да ти свети и да пищи? викам не :mhihi . Каза ми- при тебе е изключена тая сигнализация софтуерно, мога да ти я пусна- викам не мерси :Mr Green Fun
... само не разбрах, при изключени тия аларми дали ще ми се отворят еърбеците, ако се изпукам някъде... не питах, а тва може да доведе до :death

IRRITATING
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот IRRITATING » Пон 13 фев 2017 18:58

Мога да ти подаря закопчалка от дясна седалка ако ти върши някаква работа.

Потребителски аватар
VW_passatOR
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP

Мнениеот VW_passatOR » Пон 13 фев 2017 20:41

Не побългарявай нещо което най-вероятно е елементарно за отремонтиране (особено след като е лепено значи лесно може да го разглобиш). Най-вероятно е пластината дето дава контакт, това беше при мен и е често срещан проблем. Сваляш капачките и с един нож повдигаш посочената пластина дето дава контакт.
IMG_20160116_144405.jpg

Потребителски аватар
_bobby
Двигател:

Мнениеот _bobby » Вто 14 фев 2017 9:54

polovera_9n3 написа:... само не разбрах, при изключени тия аларми дали ще ми се отворят еърбеците, ако се изпукам някъде... не питах, а тва може да доведе до :death

Не съм запознат за софтуерното изключване на различните сигнализации дали влияе на еърбеците, но не би трябвало. Софтуерно се изключва просто сигнала, но не и детектора (според мен). При мен под седалките има едни кабеляци - 2 броя - единия отговаря за датчиците за колана под съответната седалка, другия за еърбег-а. Ако този за еърбега си е на място, няма проблеми. Все пак това е само мое предположение. :)

VW_passatOR написа:Не побългарявай нещо което най-вероятно е елементарно за отремонтиране (особено след като е лепено значи лесно може да го разглобиш). Най-вероятно е пластината дето дава контакт, това беше при мен и е често срещан проблем. Сваляш капачките и с един нож повдигаш посочената пластина дето дава контакт.

Напълно съм съгласен, аз обичам нещата да работят както трябва :) Изключването ми е краен вариант, ако не успея да намеря друго решение. Уикенда ще го разглобя и ще си поиграя! А снимковия материал определено ми е полезен, беше ме страх да пипам, но мисля, че ще събера смелост да го разглобя и ремонтирам сам. ;) Ще пиша с резултати!

IRRITATING написа:Мога да ти подаря закопчалка от дясна седалка ако ти върши някаква работа.
Благодаря ти много за предложението!!! Оценявам! За момента ще опитам да го фикс-на, ако имам нужда ще се обърна към теб за закопчалката с опция за почерпка, естествено :c010 :beer

Благодарско, момчета! :bowdown :beer

Потребителски аватар
_bobby
Двигател:

Мнениеот _bobby » Пон 20 фев 2017 9:54

@VW_passatOR, колега, отново благодарности! Стана точно както каза - повдигнах леко датчика и заспа! :))) По-късно ще кача по-ясна снимка на самия датчик за колеги със същия проблем, но като цяло процедурата е елементарна.

20170219_123838_Golf5_seatbelt_repair.jpg

Потребителски аватар
MomchilKolev
Автомобил:
Двигател:

moto333

Мнениеот MomchilKolev » Вто 21 фев 2017 0:25

Здравейте незнам дали е точно по темата но сменихме компютърът на колата (голф 5 1,9 тди 105 коня) и воланът стана много твърд върти се Бая по трудно.Пробвахме с vcds забравих точно настройката за регулиране на усилието на воланът (44 instrumental 11 Chanel и после първата настройка дава error)
Идеи имате ли от къде може да е да е заминала електрическата РЕЙКА при положение си беше все едно с перце си въртях воланът.
Ако имате идеи пишете.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Вто 21 фев 2017 8:08

Не влизаш в правилния модул. Има модули на които нищо не можеш да променяш по твърдостта, но има други (моята е такава) има 16 заложени и 2 или 3 за кастъм настройки.
Но при която и да е настройка, волана на място се върти еднакво (като изключим аварийния режим при теглене) и с увеличаване на скороста се изменя стръмността на характеристиката.

Потребителски аватар
MomchilKolev
Автомобил:
Двигател:

moto333

Мнениеот MomchilKolev » Сря 22 фев 2017 11:28

Къде точно трябва да вляза тогава.
Може ли да напишеш точно от началото до краят

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 22 фев 2017 12:22

Dido78vt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dido78vt » Пет 21 юни 2024 17:12

Имам същият проблем с датчика на колана. Ако някой може да каже как се отваря капачката на закопчалката. Предварително благодаря!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”