проблем с парното на голф 3
- dj_nako
- Автомобил: Golf 5 tsi
- Двигател: BMY 2007
проблем с парното на голф 3
значи паля,карам докато колате се позагре,парното духа доста топло,всичко е добре,НО когато спра на място и оставя колата на обороти на свободна(880-940)и парното изстива и започва да духа студено.Ако подам газ на място няколко пъти и пак започва да духа топло но остава ли пак на обороти идва студен въздух.Проблема се получава и ако пускам по инерция някой баир и колата пак е на свободна.Какъв е проблема,идва зима,а аз искам като се загрее двигателя да духа само топло тва парно.
- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
Re: проблем с парното на голф 3
И аз от скоро забелязах такъв проблем докато карам духа горещо но спра ли започва да духа студено, а колата си е загряла, как се обезвъздушава тази система ? При мен е малко вероятно да е запушено, защото скоро сменях радиаторчето на парното, и големия радиатор за охлаждане всичко е ново включително и антифриза. Възможно ли е проблемът да е от термостата ?
Последна промяна от D1D00 на Съб 15 ное 2025 16:53, променено общо 1 път.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
D1D00 написа: скоро сменях рядиаторчето на парното,
Смени го още веднъж, този път с оригинално.
Термостатът не може да е причина за такъв проблем.
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Защо са сменяни радиаторите?
Протекли?
Ако това е причината, време е да смениш и гарнитурата на главата
Ако е друга - има някакъв шанс да се разминеш и само с водна помпа.
Но по-вероятно е първата диагноза... съжалявам, ако съм лош пророк
Протекли?
Ако това е причината, време е да смениш и гарнитурата на главата
Ако е друга - има някакъв шанс да се разминеш и само с водна помпа.
Но по-вероятно е първата диагноза... съжалявам, ако съм лош пророк
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
Дам, и двата радиатора бяха протекли и прогнили и трябваше да ги сменим, и гарнитурата на главата скоро е сменена че и от там имаше теч на антифриз само че външно по периферията между главата и блока се виждаше теча, нови шпилки също и цяла ревизия на главата направихме. И мен ме съмнява това или термостат или помпа защото като сменихме радиаторчето на парното след това духаше направо горещо на празен ход или когато е спряла, проблемът да духа хладно е от скоро, но пък си мисля защо да е от помпата когато двигателя работи охлаждащата течност циркулира но пък може да е слаб дебитът, скоро не съм я сменял и е сигурно на около 60-70 000 км... Ще пиша все пак от какво е бил проблемът, когато я закарам на майсторчето скоро
Относно мнението на колегата ktamen. Трудно беше изобщо да намерим ново радиаторче колата е на 30 години
а камо ли оригинално ново, втора употреба оригинално не е вариант защото не се знае в какво състояние ще е и то , а смяната му беше голям филм защото се разглобява цялото табло и се сваля, и после всичко се сглобява. Трудът му беше по скъп от самата част
Относно мнението на колегата ktamen. Трудно беше изобщо да намерим ново радиаторче колата е на 30 години
-
apolon
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Ако турбинката на помпата е пластмасова-много вероятно да има счупени перки и да има намален дебит.Успех и 

Re:
Да...то е като да се разходя в парка след закускаMeister написа:сваляй кутията с парното и провери клапите, които направляват въздуха, те са облепени с дунапрен, който с времето се разпада
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”