ново централно

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
miroslav_spasov
Автомобил: vw bora
Двигател:

ново централно

Мнениеот miroslav_spasov » Пон 12 мар 2007 13:42

Бихте ли ми казали колеги ,дали мога да сложа ново централно с машинки въпреки ,4е имах централно преди това но се развали вакумното и неможе да се оправи.
Та пиатм аз става ли работата,трябва ли да сваля нещо преди това от старото централно.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :)

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: ново централно

Мнениеот joker » Пон 12 мар 2007 14:05

miroslav_spasov написа:Бихте ли ми казали колеги ,дали мога да сложа ново централно с машинки въпреки ,4е имах централно преди това но се развали вакумното и неможе да се оправи.
Та пиатм аз става ли работата,трябва ли да сваля нещо преди това от старото централно.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО :)

Не си играй да слагаш ново цетрално.При теб се е повредила платката с релетата на вакуумното заключване(много често явление за Голфа).Ако помпата е здрава и работи(алармаджията ще ти го установи) платката се маха и помпата се свързва директно със сигнала на алармата.Като краен резултат получаваш ново централно и то много по-дълготрайно и непретенционзно.Обичайна цена на услугата 10 лв.Аз направих така и вече си свиркам!!!!

miroslav_spasov
Двигател:

Мнениеот miroslav_spasov » Вто 13 мар 2007 12:39

Да ама аз я нямам помпата,така го взех Голфа- малко осъкатен, така 4е продължавам да си чакам някой да ми каже става ли работата така.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 13 мар 2007 12:45

miroslav_spasov написа:Да ама аз я нямам помпата,така го взех Голфа- малко осъкатен, така 4е продължавам да си чакам някой да ми каже става ли работата така.

Чакай?Нещо не мога да те разбера.....как вакуумно без помпа,а??????тя трябва да е в самото вакуумно!
Ако искаш вземи си някое 2-ръка от морга-цена 20 лв пробваш на място!След време като се развали махаш платката и оставяш помпата(тя се намира в същата кутия под платката!!!!!!!)

miroslav_spasov
Двигател:

Мнениеот miroslav_spasov » Вто 13 мар 2007 13:51

имам предвид ,че изобщо го нямам вакумното ,а пък вече взех модул с машинки 20лв. ново,но незнаех че вакумното струва 20кинта 2-ра ръка,на мен ми бяха казали 100лв. ,че е.и затова взех едно с модул

Потребителски аватар
evgbg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот evgbg » Вто 13 мар 2007 14:13

По добре си оправи ваккумното централно. Аз имах проблем с моето... беше ми се начупил вътре един диск от механичната част където нагнетява въздуха. Купих една втора и си я направих. Препоръчвам ти го, по-малко главоболия и труд ще имаш. Машинките са сходни и с на Ауди, но трябва да видиш от кой тип ти е буксата с кабелите. Еденична или двойна?

miroslav_spasov
Двигател:

Мнениеот miroslav_spasov » Вто 13 мар 2007 14:16

Все пак ако неуспея да го оправя някои да каже трябва ли да свалям нещо от старото централно предида сложа ново.щото от старото имам само букса и маркучи видимо

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 13 мар 2007 14:19

miroslav_spasov написа:Все пак ако неуспея да го оправя някои да каже трябва ли да свалям нещо от старото централно предида сложа ново.щото от старото имам само букса и маркучи видимо

Буксата и маркучите ги свързваш с новото централно!

miroslav_spasov
Двигател:

Мнениеот miroslav_spasov » Вто 13 мар 2007 14:21

новото е с ел. захранване и кабеляци

miroslav_spasov
Двигател:

ПРОБЛЕМА СИ ОСТАВА

Мнениеот miroslav_spasov » Чет 15 мар 2007 17:41

Е колеги така и неразбрах, ще мога ли да сложа ново централно на мястото на старото ,като строто ми е вакумно а пък новото си е чисто механично,има ли некви моторчета към старото , и мога ли да слгам напражо новото.Благодаря ви :banghead:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 15 мар 2007 20:05

Съветвам те да пуснеш нови отделни кабели за новите ел.машинки ,демонтирай старите вакуумни ,като запазиш старата инсталация читава(не се знае какво ще решиш в бъдеще).Относно монтажа: най-добре е с двупроводни машинки-всички в паралел, почти всяка аларма може да ги управлява, обикновено имат схема за свързване.Най-голямата играчка е да разглобиш вратата ,да разположиш и укрепиш машинките, има и една допълнителна пръчка която да свърже машинката със съответната щанга на ключалката.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 15 мар 2007 21:27

miroslav_spasov
Двигател:

Мнениеот miroslav_spasov » Пет 16 мар 2007 10:21

Благодаря колеги за помоща :drive

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”