мотор 1.4 АБД Разход
мотор 1.4 АБД Разход
Някой може ли да ми каже нормално колко газ трябва да ми гори градско? Аз под 10л. не мога да го сваля.А извън града при 100-120 км в час гори 7-7.5! Аааа Ламбда сондата ми не работи! като е студена много бавно ми падат оборотите, а на място си мени оборотите 700-1000. А когато колата е на газ ламбда сондата въобще играе ли някаква роля?
Последна промяна от ceco на Вто 01 фев 2005 13:04, променено общо 1 път.
- veli-veli
- Автомобил:
- Двигател:
Ми по принцип влизам често тук, но не се бях регистрирал и сега мога да пиша:)
1. Аз съм с Голф3 1.4 АБД мотор и газова и имах същия проблем.
2. Имаш ли емулатор за компютъра, който го лъже, че е на бензин?
3. Само с вадене на минуса на акумулатора няма да стане Трябва да я качиш на тестер и да нулират 2-та (голямата памет).
4. Ламбда сондата не играе никава роля при газта.
5. Разхода е добре но се прави една центровка на изпаритела от двата крана ( не е само един за оборотите). А разхода се определя от кранчето на тройника (и там има процедура за центровка).
6. Сменяй чпо-често въздушния филтър.
В момента нямам никави забележки-колата върви и на ГАЗ и на БЕНЗИН и харчи по 10, 5 градско и 8,2 извън гр. ама я ръчкам и няма начин хем да върви хем да не й даваш да яде.
1. Аз съм с Голф3 1.4 АБД мотор и газова и имах същия проблем.
2. Имаш ли емулатор за компютъра, който го лъже, че е на бензин?
3. Само с вадене на минуса на акумулатора няма да стане Трябва да я качиш на тестер и да нулират 2-та (голямата памет).
4. Ламбда сондата не играе никава роля при газта.
5. Разхода е добре но се прави една центровка на изпаритела от двата крана ( не е само един за оборотите). А разхода се определя от кранчето на тройника (и там има процедура за центровка).
6. Сменяй чпо-често въздушния филтър.
В момента нямам никави забележки-колата върви и на ГАЗ и на БЕНЗИН и харчи по 10, 5 градско и 8,2 извън гр. ама я ръчкам и няма начин хем да върви хем да не й даваш да яде.
- veli-veli
- Автомобил:
- Двигател:
За мен тия цифри за 4.5/100 са голям бъзик защото не може в книгата оригиналната да пишат 5,8 бензин при 80-90 км/ч и то когато е нова колата и датчици и лабда сонда (а бе всичко) е на 6, а ти ми говорищ за 4,5. Пълен АБСУРД-трябва да си затворил крана почти докрай, ако си на газ да караш с 90 пак няма да стане.
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
veli-veli написа:За мен тия цифри за 4.5/100 са голям бъзик защото не може в книгата оригиналната да пишат 5,8 бензин при 80-90 км/ч и то когато е нова колата и датчици и лабда сонда (а бе всичко) е на 6, а ти ми говорищ за 4,5. Пълен АБСУРД-трябва да си затворил крана почти докрай, ако си на газ да караш с 90 пак няма да стане.
Първо нямам газова и не мисля никога да слагам, нема си скапвам двигателя за да спестя някой лев,
като няма кинти по добре да не карам от колкото да се лигавя

Второ нищо не съм пипал ръчно.
Трето карал съм го с около 100-110 км/ч.
Четвърто ако не вярваш не спори, просто си споделих мнението.
Пето съгласен съм да напълним резервоара и да го засечем.

П.С Не съм говорил за 4,5 а за 4,95

- zmej
- Автомобил: Audi 8D5 Quattro
- Двигател: AJL
- Контакти:
Ceco, aз съм с двойка 1.6, давам ти моите данни да се ориентираш.
Разходът ми градско е около 10-10.5 (това ако я карам предимно студена и паля на газ през деня), ако паля на бензин и после превключвам на газ пада до около 9-9.3. На магистрала около 8.5, като гледам да поддържам скорост около 140-150. На първокласен път със скорост 80-90-120-130 разходът ми е около 7.5.
Изпарител BRC AT90E, плочка на карбуратора. Въздушен филтър сменям на 3000км.
Разходът ми градско е около 10-10.5 (това ако я карам предимно студена и паля на газ през деня), ако паля на бензин и после превключвам на газ пада до около 9-9.3. На магистрала около 8.5, като гледам да поддържам скорост около 140-150. На първокласен път със скорост 80-90-120-130 разходът ми е около 7.5.
Изпарител BRC AT90E, плочка на карбуратора. Въздушен филтър сменям на 3000км.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”