За jetta 1.6 с електрония карбуратор

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Ilia_pirdop
Автомобил:
Двигател:

За jetta 1.6 с електрония карбуратор

Мнениеот Ilia_pirdop » Чет 24 май 2007 17:59

Здравейте,нито на газ, нито на бензин няма никакви нормални обороти.Чел съм че карбуратора е екотроник и е много скъп.На бензин се форсира много и веднага връща до много ниски обороти и тресе и после пак същото.На газ държи много високи обороти.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Чет 24 май 2007 18:13

Най добре смени карбуратора че този модел е много бъгав.Препоръчвам ти Кейхин от Ауди или 2Е3 от 1,3.

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: За jetta 1.6 с електрония карбуратор

Мнениеот kokovas » Чет 24 май 2007 18:30

Ilia_pirdop написа:Здравейте,нито на газ, нито на бензин няма никакви нормални обороти.Чел съм че карбуратора е екотроник и е много скъп.На бензин се форсира много и веднага връща до много ниски обороти и тресе и после пак същото.На газ държи много високи обороти.

здрявей!...аз съм със също с електронен карбуратор и имам същия проблем...насега вече след дъждовете започна да се форсира много здраво.....утре ще ходя да я видят...мисля че е най добре да се смени каруратора.....

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Чет 24 май 2007 18:33

мисля че ше мога да намеря един карб..... но за цена???? предполагам около 50 лв също и комп за него....

kokovas
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kokovas » Пет 25 май 2007 0:11

Bobby_ написа:мисля че ше мога да намеря един карб..... но за цена???? предполагам около 50 лв също и комп за него....

утре ще ходя да я видя мойта и ако се наложи да сменям карбуратора,ще се обърна към теб!!!

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пет 25 май 2007 6:32

matrici
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот matrici » Съб 26 май 2007 13:00

Ilia_pirdop написа:Здравейте,нито на газ, нито на бензин няма никакви нормални обороти.Чел съм че карбуратора е екотроник и е много скъп.На бензин се форсира много и веднага връща до много ниски обороти и тресе и после пак същото.На газ държи много високи обороти.

Колеги,проблема е разрешим.Вакум регулатора ви е повреден,но подлежи на ремонт.Нов регулатор в авто части струва много пари.Аз
имах същия проблем,и го оправих-мога да ви помогна и на вас.Автомобила е много добър,но малко тежък за мотора си.Не зная
от това ли е,но не може да ми вдига по вече от 150 км/ч.При вас как
е?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Нед 27 май 2007 4:59

matrici написа:

Колеги,проблема е разрешим.Вакум регулатора ви е повреден,но подлежи на ремонт.Нов регулатор в авто части струва много пари.Аз
имах същия проблем,и го оправих-мога да ви помогна и на вас.Автомобила е много добър,но малко тежък за мотора си.Не зная
от това ли е,но не може да ми вдига по вече от 150 км/ч.При вас как
е?

По принцип на мен проблема ми се вижда,че е от електронния модул за управление на дросела.При положение,че не може да ти вдигне повече от 150км/ч.въобще не си решил проблема.На джета 1.6 с монтиран от мен японски карбуратор съм и правил 180км/ч.немаш си на идея как се изстрелва.2ЕЕ в повечето случайи няма никакъв смисъл да се ремонтира поради факта,че е адцки скъп за подръжка.Поинтересувай се колко ли струва модула за управление на дросела?аз знам :wink:
Ами спиралата за смукача?

matrici
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот matrici » Нед 27 май 2007 10:49

Колега,пиша че съм си отремонтирал вакум регулатора на оборотите и сега колата работи като часовник.Мисля,че това именно е тъй наречения автоматичен смукач.ЩО СЕ КАСАЕ ЗА СКОРОСТТА,тази
джета е с мотор 51 кw,75 к.с. и в книжката за нея и дават максимал
на скорост 160км/ч.Произведена е 1991г.,купих я 2001г.,и никога не е
вдигала по голяма скорост.Всичко по нея си е опигинално,без консумативите,естественно.Ако желаете,кажете все пак вашият карбуратор каква марка е,къде може да се намери,на каква цена и
съвместим ли е с останалата електроника и с менаниката на колата-имам впредвид закрепване към двигател,жила,контакти и т.н.Да добавя само,че почти няма разлика дали колата ми работи на бензин или газ-с газова уредба "Ловато"съм от2002г.А на регулатора на оборотите,за които става дума пише"PIERBURG".

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Нед 27 май 2007 21:11

Мигрирай към Keihin, пък после да говорим дали е тежко купето за мАтора :lol: , с 2е3 ще я скопиш бъди сигурен, в болшинството си все пак са от 1.3 мотор и 1.6 еле пък 1.8 не мож ги напои нормално.

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 28 май 2007 7:57

Oпелските карбуратори също не са лоша идея :wink:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Пон 28 май 2007 8:10

Achim Lauritzen написа:Oпелските карбуратори също не са лоша идея :wink:

:cry: :( :( :(

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Пон 28 май 2007 8:51

Първо добре дошъл колега :lol:
Второ - ако пуснеш тъсачката да търси за 2ЕЕ, ще ти трябват пуканки, и чипс, и кола, и сандвичи....пък може и ракийка със салатка :wink:

ПС успех и дано ти хареса във форума

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”