въпрос за инжекцион кутия????????

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Liparo
Автомобил:
Двигател:

въпрос за инжекцион кутия????????

Мнениеот Liparo » Вто 29 май 2007 20:30

имам питане за инжекцион кутия на джета 1. 8 та така понеже моята е счупена стария собственик с чук ли е млатил по нея нз но половината част и я няма и тоя селянин я е побългарил с анкерпласт и сега на половин е бластмасова на половин в лепенки :) марзелого е за 30 кинта от моргата да си купи :)
та така днес си купих една от една морга и като тръгнах да я сменям уви бях разочарован на моята кутия има една пружина с една клапичка която се мести и запушва ту единия отвор ту другия от които трябва да изпуска
а на тази която сам купил няма :) искам да ви питам това пречи ли нещо и мога ли да сложа тази която сам си купил без клапичката или трябва да си намеря същата с клапа?

Потребителски аватар
Angeljordan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Angeljordan » Вто 29 май 2007 20:53

Смятам, че няма да ти трябва клапата, поне не е толкова фатално.
Тази клапа регулила притока на топъл въздух, до колкото на мен ми беше обяснено. Тъй че, слагай смело - колкото по студен въздух, толкова по- добре. Поне тъй знам :)

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Вто 29 май 2007 21:58

Angeljordan написа:Смятам, че няма да ти трябва клапата, поне не е толкова фатално.
Тази клапа регулила притока на топъл въздух, до колкото на мен ми беше обяснено. Тъй че, слагай смело - колкото по студен въздух, толкова по- добре. Поне тъй знам :)

значи да слагам? няма л ида се прецака нещо все пак тая клапа е сложена за добро там не за лошо))
ако е било по хубаво без нея е нямало да я сложат

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Вто 29 май 2007 22:16

Liparo написа:
Angeljordan написа:Смятам, че няма да ти трябва клапата, поне не е толкова фатално.

значи да слагам? няма л ида се прецака нещо все пак тая клапа е сложена за добро там не за лошо))

Тая клапа не те бърка изобщо...аз даже нарочно си я махнах да не дърпа евентуално топъл въздух и на нейно място изрязах една пластмаса като тапа да не стои дупка, махнах естествено и маркуча за топлия въздух :wink:
Само трябва да запушиш и маркучето за вакума, което влиза в клапата

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Вто 29 май 2007 22:33

blue_shadow написа:
Liparo написа:

Тая клапа не те бърка изобщо...аз даже нарочно си я махнах да не дърпа евентуално топъл въздух и на нейно място изрязах една пластмаса като тапа да не стои дупка, махнах естествено и маркуча за топлия въздух :wink:
Само трябва да запушиш и маркучето за вакума, което влиза в клапата
а на дъното на кутията (новата) има дупчици ма иза болчета :) ама понеже моята жета е удряна от предишният и собственик и не може да се захване с винчета а се застопорява с едно гумено обраче което се псотавя :) знаете за какво става дума и тя си се лушка едвам едвам :))
и тези дупчици да ги запалняли със силиконче докато не си изправя смачканата под капака колица и не си го захвана като хората :) то е само една ламарина изкривена трябва един ден да си поиграя да я изправя :) та трябва ли да има някав въздух или да сложа силиконец :)
а между другото не трябва ли тази клапа да я има за да запушва единия отвор за да не влиза въздух?
нали като влиза въздух ми играят оборотите и харчи повече :) предполагам понеже ми е спукана старата и знам какво става тогава :)))
впрочем отворите които ги има 2 та :))) нал иса отвори и може да влезне въздух през тях :))) тогава какво пречи да ми е пукната кутията както в случая :) нали вече влиза въздух през отворите:) ил ите са да изкарват :)))
извиняваите за тъпите въпроси :))

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Вто 29 май 2007 22:41

а да запуша ли единия отвор кадето беше клапата и запушваше да я запечатам ли с нещо ил ида ги оставя и 2 та отвора зеинати??

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Вто 29 май 2007 23:02

Liparo написа:а да запуша ли единия отвор кадето беше клапата и запушваше да я запечатам ли с нещо ил ида ги оставя и 2 та отвора зеинати??

Запушвай, не ти трябват тия отвори

Liparo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Liparo » Вто 29 май 2007 23:06

blue_shadow написа:
Liparo написа:а да запуша ли единия отвор кадето беше клапата и запушваше да я запечатам ли с нещо ил ида ги оставя и 2 та отвора зеинати??

не имам предвид има 2 тръбни отвора :) да ги запушвам ли тях? а не че е останало дупка :)
нали на кутиите има 2 отвора :) те за кво са :)) и защо да ги запуша? :) и ако трябав да ги запушвам защо изобщо са слагани от производителя :) ?

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 30 май 2007 3:52

Liparo написа:
blue_shadow написа:

не имам предвид има 2 тръбни отвора :) да ги запушвам ли тях? а не че е останало дупка :)
нали на кутиите има 2 отвора :) те за кво са :)) и защо да ги запуша? :) и ако трябав да ги запушвам защо изобщо са слагани от производителя :) ?

Давай бате на прав път си

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”