ами сложи си 5w40 че дати се разтропат повече повдигачите ,а Жокере уж си умен човек...joker написа:Ей тоз пусти Арал.....хич не го харесвате.....аз пък ЛИКЕ-то с бисулфида не го харесвам....колата го харчи повече от тъпият Валволин...и лятото повдигачите са доста по-шумни.....съвсем ме разубедихте за този Арал...а дистрибуторите са съседи???![]()
А някой има ли опит с МОБИЛ 5W40????Има го в МЕТРО 5 л за 56 лв.....евтиничко ми изглежда нещо за синтетикапък и МЕТРО са си истински мошеници на едро...ама все пак?!
Масла Aral и изчистване на нагар?
- jagler
- Автомобил: PASSAT B-7 2 TDI
- Двигател: CFFB-2014
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
jagler написа:ами сложи си 5w40 че дати се разтропат повече повдигачите ,а Жокере уж си умен човек...joker написа:Ей тоз пусти Арал.....хич не го харесвате.....аз пък ЛИКЕ-то с бисулфида не го харесвам....колата го харчи повече от тъпият Валволин...и лятото повдигачите са доста по-шумни.....съвсем ме разубедихте за този Арал...а дистрибуторите са съседи???![]()
А някой има ли опит с МОБИЛ 5W40????Има го в МЕТРО 5 л за 56 лв.....евтиничко ми изглежда нещо за синтетикапък и МЕТРО са си истински мошеници на едро...ама все пак?!
Не си прав!Не би следвало!!!5W40 и 10W40 и 15W40 при загрял ДВГ имат едни и същи качества(поне трябва да имат по спецификация.....вече за фалшивите марки не говоря)....виж на температури под 0 градуса вече е нещо съвсем друго!
Боклук. Синтетика на цената на минерално масло. Никога няма да си купя такова.
Пък на Жокера ако със старото масло са му тракали повдигачите с това по-тънкото ще м у работи като дизел. Не теорията а практиката е доказала, че с по-гъсто масло повдигачите тракат по-малко. И да не пренебрегваме факта, че с тънко масло на стари двигатели разхода на масло ще е доста по-голям.
Пък на Жокера ако със старото масло са му тракали повдигачите с това по-тънкото ще м у работи като дизел. Не теорията а практиката е доказала, че с по-гъсто масло повдигачите тракат по-малко. И да не пренебрегваме факта, че с тънко масло на стари двигатели разхода на масло ще е доста по-голям.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
DAXC написа:Боклук. Синтетика на цената на минерално масло. Никога няма да си купя такова.
Стига с тези понятия "тънко " и "дебело" при загрят ДВГ индексът 40 сочи едни и същи качества на маслата!!!!
Разликата идва в студено състояние...5W....10W....15W са с различни качества при минусови температури.....оттам и началния старт на ДВГ,сухото триене и т.н. и т.н.....
А моите повдигачи въобще не тракат Само при големите жеги и дълго каране със загрял ДВГ от време на време чувам един повдигач за около 2-3 сек(когато маслото е с пробег над 5000 км)...
Статията за маслата в този сайт беше първата от раздела "полезни "която прочетох!!!Четете бе хора!
jagler написа:представи си какво ще това масло 5w40 за 50лв.
на близка до доставната цена
Типично за Метро...
Нали се сещате, че зцената на Мобил до голяма степен покрива дебелата им реклама. Не ме разбирайте погрешно, много уважавам марката и години на ред карах с такива масла, но вносителите им товарят здраво цената след което раздават дебели отстъпки...
търговска политика
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”