Skruji написа:Все си мисля че това с незагряването на наште трошки 1.4 ABD се дължи на термостата. Как така като ми блокира термостата в затворено положение, колата загря до 110 градуса. Изхвърлих го и сложих някакво менте и аз незнам каква марка. Сега повече от 70 градуса не вдига. Ама не мисля да го сменям, имам един резервен в багажника за всеки случай. А това радиаторче за парното май има някакви пластмаси в него и с течение на времето се чупят и го запушват, иначе не виждам как и от какво може да се запуши
А на мен м-у другото термостатът ми блокира преди няколко дни в отворено положение и сега колицата загрява доста по-бавно и маркучите от и към големият радиатор са топли почти от самото начало на запалването на студеният двигател. Нали това са симптоми за блокирал термостат ? Не писах и за този проблем - не смятах, че има значение...
Имам уговорка с моят майстор, и то майстор не в обидният смисъл на думата - добър е, да ми види колицата понеделник или вторник вечерта, а дотогава ако успея да направя нещо сам или с Ваша помощ съфорумци...

Благодаря много на всички които взеха отношение !