Помощ за разглобяването на таблото на Голф III - за Варна ?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Чет 01 ное 2007 15:29

Skruji написа:Все си мисля че това с незагряването на наште трошки 1.4 ABD се дължи на термостата. Как така като ми блокира термостата в затворено положение, колата загря до 110 градуса. Изхвърлих го и сложих някакво менте и аз незнам каква марка. Сега повече от 70 градуса не вдига. Ама не мисля да го сменям, имам един резервен в багажника за всеки случай. А това радиаторче за парното май има някакви пластмаси в него и с течение на времето се чупят и го запушват, иначе не виждам как и от какво може да се запуши :roll:

А на мен м-у другото термостатът ми блокира преди няколко дни в отворено положение и сега колицата загрява доста по-бавно и маркучите от и към големият радиатор са топли почти от самото начало на запалването на студеният двигател. Нали това са симптоми за блокирал термостат ? Не писах и за този проблем - не смятах, че има значение...
Имам уговорка с моят майстор, и то майстор не в обидният смисъл на думата - добър е, да ми види колицата понеделник или вторник вечерта, а дотогава ако успея да направя нещо сам или с Ваша помощ съфорумци... :(

Благодаря много на всички които взеха отношение !

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Чет 01 ное 2007 18:39

joker написа:
Skruji написа:Все си мисля че това с незагряването на наште трошки 1.4 ABD се дължи на термостата. Как така като ми блокира термостата в затворено положение, колата загря до 110 градуса. Изхвърлих го и сложих някакво менте и аз незнам каква марка. Сега повече от 70 градуса не вдига. Ама не мисля да го сменям, имам един резервен в багажника за всеки случай. А това радиаторче за парното май има някакви пластмаси в него и с течение на времето се чупят и го запушват, иначе не виждам как и от какво може да се запуши :roll:

От присадки против теч в охладителната система,които някой преди теб е набухал като ванилия на великденски козунак!!!!

Е добре де, а няма ли да се запуши тогава и големия радиатор, и някъде на друго място по системата ?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 02 ное 2007 8:33

Skruji написа:
joker написа:

От присадки против теч в охладителната система,които някой преди теб е набухал като ванилия на великденски козунак!!!!

Е добре де, а няма ли да се запуши тогава и големия радиатор, и някъде на друго място по системата ?

това ще го разбереш лятото(включва по-често перката)
....и това става ама по-бавно защото там каналите са по-широки...
От присадки, слагани от италианците, аз смених и радиатора на парното и големия радиатор......=260 лв

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пет 02 ное 2007 9:40

Моето Голф-че е от Испания. Те май имат малко по-човешко отношение към техниката от италианците (но не е много сигурно :? ) .
Иначе компенсирното казанче на охладителната ми система беше много замърсено с котлен камък (почистих го доста добре), антифризът беше (или поне изглеждаше) много зле - смених го. Да не би новият да е почнал да събаря някакви парчета от мъсотиите от вътрешните стени на охладителната ми система и те да са ми блокирали термостата ? А двата маркуча на радиаторчето ми за парното са с температури като на другите маркучи от охладителната ми система - това не значи ли, че той не е запушен ?

П.П. Ще се радвам много ако някой все пак ми помогне с разглобяването на таблото, за да стигна до отоплителната система (то е ясно, че ще черпя ( и да успеем и да не успеем) :D ) ?
П.П. 2 Така или иначе утре смятам да заделя няколко часа за голфчето и ако не се намерят помощници, ще се пробвам сам...

kaskadi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kaskadi » Пет 02 ное 2007 17:47

много сам далече иначе с удоволствие но ако мога с савет пиши какжо те интересува

Потребителски аватар
marianchev
Автомобил: Passat B5 + B6
Двигател: AFN + BKP

Мнениеот marianchev » Пет 02 ное 2007 19:48

на сбирката в неделя ако дойдеш мога да ти покажа за свалянето на врътките на парното и да проверим дали не са откачени жилата вътре

Потребителски аватар
kamus11
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kamus11 » Пет 02 ное 2007 20:51

stan_golf3 написа:Към "kamus11" :
:cry: Силно се надявам да грешиш, защото разбрах, че качествено ново радиаторче е доста скъпо, а и предполагам, че никоя част от тези, които можем да купим от тук ще са толкова добри, колкото тези за първоначално вграждане...
дано да греша :roll:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 05 ное 2007 10:08

stan_golf3 написа:Моето Голф-че е от Испания. Те май имат малко по-човешко отношение към техниката от италианците (но не е много сигурно :? ) .
Иначе компенсирното казанче на охладителната ми система беше много замърсено с котлен камък (почистих го доста добре), антифризът беше (или поне изглеждаше) много зле - смених го. Да не би новият да е почнал да събаря някакви парчета от мъсотиите от вътрешните стени на охладителната ми система и те да са ми блокирали термостата ? А двата маркуча на радиаторчето ми за парното са с температури като на другите маркучи от охладителната ми система - това не значи ли, че той не е запушен ?

П.П. Ще се радвам много ако някой все пак ми помогне с разглобяването на таблото, за да стигна до отоплителната система (то е ясно, че ще черпя ( и да успеем и да не успеем) :D ) ?
П.П. 2 Така или иначе утре смятам да заделя няколко часа за голфчето и ако не се намерят помощници, ще се пробвам сам...

Това не е котлен камък,а отлагания от присадката против теч.....за твое голямо съжаление!!!!

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пон 05 ное 2007 11:46

kaskadi написа:много сам далече иначе с удоволствие но ако мога с савет пиши какжо те интересува

Мерси за желанието ! :D Жалко наистина, че си дале4ко... :)
С радост ще питам, а и сигурно ще се наложи де ! :)

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пон 05 ное 2007 11:57

marianchev написа:на сбирката в неделя ако дойдеш мога да ти покажа за свалянето на врътките на парното и да проверим дали не са откачени жилата вътре

Ходих на сбирката, но явно вие сте били там в 17 часа. А аз и още няколко други фена бяхме там около 18 часа.
Пак се разминахме с част от клуба... :(

А иначе имам и развитие по темата - сменях термостата на Голф-чето.
в тази тема съм писал малко по-подробно:
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=64984

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пон 05 ное 2007 12:01

kamus11 написа:
stan_golf3 написа:Към "kamus11" :
:cry: Силно се надявам да грешиш, защото разбрах, че качествено ново радиаторче е доста скъпо, а и предполагам, че никоя част от тези, които можем да купим от тук ще са толкова добри, колкото тези за първоначално вграждане...
дано да греша :roll:

Без, да се обиждаш - искрено се надявам, да грешиш, защото тази колица, уж отлична, за 1 месец ми глътна неочаквано много пари за ремонти и подобрения... :(

stan_golf3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan_golf3 » Пон 05 ное 2007 12:07

[/quote]
...
Това не е котлен камък,а отлагания от присадката против теч.....за твое голямо съжаление!!!![/quote]

А, големи гадове са тия (Да ги ...) !
Уикенда сменях термостат.
Останаха проблемни само парното, оборотите на празен ход и жабката.
И тогава колицата (живот и здраве) наистина ще стане отлична, а май и непродаваема (като се има предвид, какви и колко много допълнителни разходи изникнаха - не, че мисля да я продавам де) .

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”