Пиши на кирилица!!!
Първичния вал е в скоростната кутия и няма нищо общо със съединителя.
Скорости на 2е
-
- Автомобил:
- Двигател:
.....
Кои може да смени това нещо????
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: .....
niki drag написа:Кои може да смени това нещо????
Много по-евтино ще ти излезе(при подходящ маркетинг)да си смениш скоростната кутия ан блок(говоря за втора употреба)!!!!
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Разглобяват се скоростите, но отворят ли се веднъж ще е кощунство да не се сменят всички лагери и каквото има за смяна.
А и първичен вал от къде ще намериш?
До колкото съм чувал лагерите са към 200 лв, но може и да бъркам.
Отделно всички препоръчват скорости втора употреба, с период за проба, отколкото ремонт на старите.
Отделно всички препоръчват скорости втора употреба, с период за проба, отколкото ремонт на старите.
- joker
brabus написа:Разглобяват се скоростите, но отворят ли се веднъж ще е кощунство да не се сменят всички лагери и каквото има за смяна.
Ами аз за какво му написах по-горното....
250 лв скоростна кутия втора ръка(от катастрофирала кола,неотделена от ДВГ-то.)..поне до последно е била в действие...и да извадиш датичка на километража да видиш дали маслото е бистро....
- joker
brabus написа:Просто си ме изпреварил![]()
Ако търсиш скорости втора употреба се пазари да ги маркират и да имаш 3~4 дни за проба. Дали не вият, дали не иключва някоя предавк и т.н.
А маслото според мен колкото и да е бистро - СМЕНЯЙ го!
Аз постъпих точно така ....и сега си свиркам....вместо да правя финансови свирки на някой автомонтьор(Боже прости ми за тез скверни думи на той хубав Празник Архангеловден!)
-
- Автомобил:
- Двигател:
.....
Преди малко говорих с един ммайстор каза че ремонта няма да е повече от 50лв но само аз да си ги сваля
- rusiq_24
- Автомобил:
- Двигател:
Тука стана боза,някой говори за аксиален лагер други за лагерите на първичния вал
На колегата anonimko ще кажа за втори път че не се говори за аксиален лагер и с 50лв можеш да си купиш само 2-3съчми от този който асъл му терябва на човека.Не бъркай двата щата колега че ще иде човека в сервиз ще му свалят кутията и като му кажат колко струват лагерите ще получи инфаркт.Както казаха колеги по горе по добрият и евтин вариант е смяна на цялата кутия с друга втора злоупотреба.Но първо да не изключваме и варианта че може и масло почти да няма вътре,затова смени го като за начало покарай малко и ако вие пак посъбери малко парички във форума изпадват често такива кутии вземи си друга и това е но отварянето не е препоръчително понеже за труд ще те обръснат бая (не е малко работата все пак) а и лагерите както и всички части за кутии са с ужасяващи цени
п.п Като го сменяш налейте му още 200-300гр повече след като протече през ппроверовъчната пробка 

Еееее направо го уплашихте момчето.....
лагера на първичния вал е около 25лв (преди месец правих за последно такъв ремонт) смяната на този лагер струва 60лв ......
Сваляне и качване на кутия - 100лв
ремонт на кутия 60лв
масло Мотул 75/90 40-80лв за два литра
Колко пари струва ремонта????? Ако има и друго за ремонт (без лагери на диф) работата отива до 100лв.....
не знам защо си мисля че не е чак толкова скъпо....
лагера на първичния вал е около 25лв (преди месец правих за последно такъв ремонт) смяната на този лагер струва 60лв ......
Сваляне и качване на кутия - 100лв
ремонт на кутия 60лв
масло Мотул 75/90 40-80лв за два литра
Колко пари струва ремонта????? Ако има и друго за ремонт (без лагери на диф) работата отива до 100лв.....
не знам защо си мисля че не е чак толкова скъпо....
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Bobby_ написа:не знам защо си мисля че не е чак толкова скъпо....
A освен всичко останало е и по-сигурно

Не съм привърженик на купуването на основни възли от колата втора злоупотреба. Дори 3-4 дни да я услушваш кутията, пак не е ясно дали няма да изпляска нещо на втората седмица. Като я отвориш, прегледаш и смениш всичкокакто си му е реда, вече ще си сигурен, че това нещо по колата вече няма да се пипа!
Пък и.... цената на кутията-ясно!
Ама що не смятате цената на качи-свали?
А ако не се улучи от първия път?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”