като вартя на стартер лампата за маслото мига

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
RadoSi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

като вартя на стартер лампата за маслото мига

Мнениеот RadoSi » Вто 27 ное 2007 0:30

Здравейте,
да ви питам при вас как е? Като вартя на стартер лампата за маслото мига. Това успявам да го видя като я задавя студена и трябва да поварти 2 сек докато запали. Един приятел го забеляза, аз никога нямасхе да и обарна внимание. Двигателя е 2Е 2.0. Лятото незнам как е било ама сега е гасто масалцето :)

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Вто 27 ное 2007 0:44

Лампата ти гасне, като датчика я изключи, а това става при достигане работното налягане на маслото, което докато въртиш на стартер няма как да стане веднага :wink: На всички е така. Кажи на твоя прител да не се хваща за глупости.

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Вто 27 ное 2007 9:03

blue_shadow написа:Лампата ти гасне, като датчика я изключи, а това става при достигане работното налягане на маслото, което докато въртиш на стартер няма как да стане веднага :wink: На всички е така. Кажи на твоя прител да не се хваща за глупости.

:kef: точно така е

Потребителски аватар
RadoSi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RadoSi » Вто 27 ное 2007 17:45

мда звучи пправилно това което казваш. Благодаря ти.

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Вто 27 ное 2007 21:56

На мен миналата зима ми се случваше често това с мигането на лампата ,защото акумулатора ми беше слаб и едвам въртеше и като завърти повечко пъти и не запали лампата за маслото започва да мига ,и примерно връщаш от контакт и даваш на контакт отново и лампата пак си мига( та може би колегата това искаше да обясни а не че докато върти лампата премигва) и другото което съм забелязал е че докато мига лампата няма палене сякаш няма искра тогава изчаквам малко отвреме на време давам на контакт да проверя дали мига лампата и когато спре да мига (свети постоянно)врътва и пали или пак от начало започва пак да мига ако не запали след няколко врътвания.А това с непаленето при мигаща лампа не мога да си го обясня но при мен беше факт на няколко пъти докато се убедя че е така съм въртял до тотално падане на акумулатора с паузи естествено.Към края на януари тази година смених акумулатора и приключих с проблемите при палене.Но ще ми е интересно някой по знаещ да обясни каква им е идеята на ФВ инДЖинерите с тази мигаща лампа на маслото?!

Потребителски аватар
RadoSi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RadoSi » Вто 27 ное 2007 23:31

не не , при мен непаленето е за 2 сек и е щото съм с газово :) и така става като сам покарал 100-200 метра от студен старт и съм изгасил.

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blue_shadow » Сря 28 ное 2007 0:09

paradiselost написа:На мен миналата зима ми се случваше често това с мигането на лампата ,защото акумулатора ми беше слаб и едвам въртеше и като завърти повечко пъти и не запали лампата за маслото започва да мига ,и примерно връщаш от контакт и даваш на контакт отново и лампата пак си мига( та може би колегата това искаше да обясни а не че докато върти лампата премигва) и другото което съм забелязал е че докато мига лампата няма палене сякаш няма искра тогава изчаквам малко отвреме на време давам на контакт да проверя дали мига лампата и когато спре да мига (свети постоянно)врътва и пали или пак от начало започва пак да ............

В заблуда си колега, не е от лампата това че не ти пали колата - по принцип като си на контакт трябва да ти мига - тоест датчика ти пуска сигнал че работи и е със затворени контакти. Като запалиш и маслото подкачи контактите му се отварят и тогава лампата гасне. Поправете ме ако греша?

paradiselost
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот paradiselost » Сря 28 ное 2007 23:04

Според мен лампата не мига а свети посточнно когато е на контакт като запали гасне. Аз говоря за случая когато лампата мига на контакт а това се случва при горе описаните обстоятелства.И при мен поне е изпитано че докато мига лампата палене няма трябва да свети постоянно тогава пали ,но пък може и да се заблуждавам .Но това че лампата за маслото мига ако колата върти известно време без да запали е 100% сигурно.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 29 ное 2007 8:32

абе не говорете глупости ...лампата МИГА

rumend
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rumend » Чет 29 ное 2007 10:26

Мига си винаги като е само на контакт,ако свети постоянно,значи датчика не много читав.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”