да ви питам при вас как е? Като вартя на стартер лампата за маслото мига. Това успявам да го видя като я задавя студена и трябва да поварти 2 сек докато запали. Един приятел го забеляза, аз никога нямасхе да и обарна внимание. Двигателя е 2Е 2.0. Лятото незнам как е било ама сега е гасто масалцето
като вартя на стартер лампата за маслото мига
- RadoSi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
като вартя на стартер лампата за маслото мига
Здравейте,
да ви питам при вас как е? Като вартя на стартер лампата за маслото мига. Това успявам да го видя като я задавя студена и трябва да поварти 2 сек докато запали. Един приятел го забеляза, аз никога нямасхе да и обарна внимание. Двигателя е 2Е 2.0. Лятото незнам как е било ама сега е гасто масалцето
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
-
paradiselost
- Автомобил:
- Двигател:
На мен миналата зима ми се случваше често това с мигането на лампата ,защото акумулатора ми беше слаб и едвам въртеше и като завърти повечко пъти и не запали лампата за маслото започва да мига ,и примерно връщаш от контакт и даваш на контакт отново и лампата пак си мига( та може би колегата това искаше да обясни а не че докато върти лампата премигва) и другото което съм забелязал е че докато мига лампата няма палене сякаш няма искра тогава изчаквам малко отвреме на време давам на контакт да проверя дали мига лампата и когато спре да мига (свети постоянно)врътва и пали или пак от начало започва пак да мига ако не запали след няколко врътвания.А това с непаленето при мигаща лампа не мога да си го обясня но при мен беше факт на няколко пъти докато се убедя че е така съм въртял до тотално падане на акумулатора с паузи естествено.Към края на януари тази година смених акумулатора и приключих с проблемите при палене.Но ще ми е интересно някой по знаещ да обясни каква им е идеята на ФВ инДЖинерите с тази мигаща лампа на маслото?!
- blue_shadow
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
paradiselost написа:На мен миналата зима ми се случваше често това с мигането на лампата ,защото акумулатора ми беше слаб и едвам въртеше и като завърти повечко пъти и не запали лампата за маслото започва да мига ,и примерно връщаш от контакт и даваш на контакт отново и лампата пак си мига( та може би колегата това искаше да обясни а не че докато върти лампата премигва) и другото което съм забелязал е че докато мига лампата няма палене сякаш няма искра тогава изчаквам малко отвреме на време давам на контакт да проверя дали мига лампата и когато спре да мига (свети постоянно)врътва и пали или пак от начало започва пак да ............
В заблуда си колега, не е от лампата това че не ти пали колата - по принцип като си на контакт трябва да ти мига - тоест датчика ти пуска сигнал че работи и е със затворени контакти. Като запалиш и маслото подкачи контактите му се отварят и тогава лампата гасне. Поправете ме ако греша?
-
paradiselost
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен лампата не мига а свети посточнно когато е на контакт като запали гасне. Аз говоря за случая когато лампата мига на контакт а това се случва при горе описаните обстоятелства.И при мен поне е изпитано че докато мига лампата палене няма трябва да свети постоянно тогава пали ,но пък може и да се заблуждавам .Но това че лампата за маслото мига ако колата върти известно време без да запали е 100% сигурно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”