Та карам си аз колата, добре загряла и спирам на светофара на орлов мост посока СУ. Слушам си музика и изведнъж ми се струва че нещо странно ми ръмжи колицата. Намалих радиото и наистина като че ли звука от двигателя е по-различен. Потеглям си замислен и ... о ужас! Оборотите започват да играят от 0 до 2000-2300 и така на тласъци от по 5-6 секунди. Колата сама си подава и спуска газ без да докосвам педала. С мъка удържах да не загасне въпреки че опитваше, но започнах да се движа на тласъци, все едно за пръв път карам кола. Както и да е някак си стигнах след кратка обиколка до Сан Стефано, намерих къде да паркирам и без да гася слязох и отворих капака. Идеята ми беше, че явно нещо жилото на газта е заяло и ще го видя. Нищо такова - пипам, дърпам, колата си ръмжи на място и си форсира лекичко самичка без да прекалява, както казах максимум до 2300 –2500 оборота, но ужасно равномерно, даже направо стряскащо равномерно. Не видях нищо и загасих. Веднага след това запалих и всичко беше ОК. Реших че това е нещо непонятно, но вече няма да се повтори и отидох да се трудя, с тайната надежда това да не се повтори. Ми не се повтори, но вечерта прибирайки се установих че оборотите ми на без скорост падат на около 500, но не се опитва да загасне. Карах така 10-12 километра и спрях да заредя, след като запачих колата си работеше нормално, оборотите си седяха на около 900 изобщо никакви грижи! Тази сутрин също се довлекох съвсем нормално на работа, постоянно следейки за нещо нередно, но за щастие нищо не се случи. Надявам се да е било някакво временно състояния, я от бензин, я от студа и да не се повтори, но все пак съм леко притеснен.
Може би трябва да добавя, че скоро ще станат две години откакто съм с тази кола и като изключа двете смени на бобина-комутатор(първата сдаде багажа за 35-40 дни) и на датчик за маслото още в началото нищо друго не ми се е повреждало. Минал съм около 60 000, масла и ремъци съм сменял навреме изобщо гледам го добре.
Споделям и описвам подробно тази случка с цел да разбера случвало ли се е на някой нещо подобно и какъв е бил проблема ако е.