Странно поведение на колата ми...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Мико
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Странно поведение на колата ми...

Мнениеот Мико » Съб 12 яну 2008 12:42

Колеги, вчера колата ми имаше доста странно поведение, което искам да споделя с вас, може би и на някой друг се е случвало нещо подобно. Голфчето е тройка комби, 1995 година двигател AAM, версията се води Pink Floyd, не че това последното има особено значение.
Та карам си аз колата, добре загряла и спирам на светофара на орлов мост посока СУ. Слушам си музика и изведнъж ми се струва че нещо странно ми ръмжи колицата. Намалих радиото и наистина като че ли звука от двигателя е по-различен. Потеглям си замислен и ... о ужас! Оборотите започват да играят от 0 до 2000-2300 и така на тласъци от по 5-6 секунди. Колата сама си подава и спуска газ без да докосвам педала. С мъка удържах да не загасне въпреки че опитваше, но започнах да се движа на тласъци, все едно за пръв път карам кола. Както и да е някак си стигнах след кратка обиколка до Сан Стефано, намерих къде да паркирам и без да гася слязох и отворих капака. Идеята ми беше, че явно нещо жилото на газта е заяло и ще го видя. Нищо такова - пипам, дърпам, колата си ръмжи на място и си форсира лекичко самичка без да прекалява, както казах максимум до 2300 –2500 оборота, но ужасно равномерно, даже направо стряскащо равномерно. Не видях нищо и загасих. Веднага след това запалих и всичко беше ОК. Реших че това е нещо непонятно, но вече няма да се повтори и отидох да се трудя, с тайната надежда това да не се повтори. Ми не се повтори, но вечерта прибирайки се установих че оборотите ми на без скорост падат на около 500, но не се опитва да загасне. Карах така 10-12 километра и спрях да заредя, след като запачих колата си работеше нормално, оборотите си седяха на около 900 изобщо никакви грижи! Тази сутрин също се довлекох съвсем нормално на работа, постоянно следейки за нещо нередно, но за щастие нищо не се случи. Надявам се да е било някакво временно състояния, я от бензин, я от студа и да не се повтори, но все пак съм леко притеснен.
Може би трябва да добавя, че скоро ще станат две години откакто съм с тази кола и като изключа двете смени на бобина-комутатор(първата сдаде багажа за 35-40 дни) и на датчик за маслото още в началото нищо друго не ми се е повреждало. Минал съм около 60 000, масла и ремъци съм сменял навреме изобщо гледам го добре.
Споделям и описвам подробно тази случка с цел да разбера случвало ли се е на някой нещо подобно и какъв е бил проблема ако е.
:?:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Съб 12 яну 2008 14:57

Не ми се е случвало до сега ( да чукна на дърво), но явно иде реч за прословутата система за празен ход , включваща тъй-нареченото стъпково моторче.Провери с "професионално обученото си ухо", дали няма някакво нехарактерно прицъкване в зоната на моно инжекцията и то когато има девиация на оборотите.Друго предположение- гумения тампон под моното, трето- проблемна Ламбда-сонда или температурен сензор, четвърто- натрупани грешки в компа( откачаш акумулатора за 2-3 минути и пак закачаш). Най- добре е преглед на Елкон.Успех и сподели какво е открито

Мико
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Хъм...

Мнениеот Мико » Съб 12 яну 2008 16:16

мда...аз лично мисля да отида на диагностика скоро, но вече незнам къде. Доскоро се разправях с Двойката на жена ми и два пъти ходих на диагностика, все всичко е наред, а на практика колата не върви нормално и това си е.
Някакви препоръки за диагностик добре запознат с голфчета? :?:

Последна промяна от Мико на Съб 12 яну 2008 18:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Мнениеот slavi tsvetkov » Съб 12 яну 2008 16:47

Ето ти една препоръка за много добър диагностик!
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=6022

Мико
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

аха...

Мнениеот Мико » Съб 12 яну 2008 17:00

е и аз за него си мислех, ама незнам има ли време... :roll:

Потребителски аватар
cerber4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cerber4o » Съб 12 яну 2008 17:20

леле баце докат го четах тфа :shock се ч 1 съм в некой филм и да си кава честно и с предната кола и с тая съм имал странни случки ама тфа бие сичко :shock

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Съб 12 яну 2008 19:44

:shock :shock :shock Диагностика му е майката, а ето ти и кординатите на един много добър диагностик :wink: Иван Мийков ж.к. Люлин бул.Царица Йоана срещу блок 361, много свестен и разбран човек е :bowdown

Потребителски аватар
slavi tsvetkov
Автомобил: 2023 VW TIGUAN ELEGANCE
Двигател: 2023
Контакти:

Re: аха...

Мнениеот slavi tsvetkov » Съб 12 яну 2008 20:48

Мико написа:е и аз за него си мислех, ама незнам има ли време... :roll:

Ами звънни му,или му пиши едно Л.С,ако може да се разберете нещо!Предполагам че няма да има проблем.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”