Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Re: Golf MK3 ABF vs.Golf MK3 AFN

Мнениеот Escap3 » Сря 24 авг 2011 19:59

Каде е половин кола там е и на равно, да речем че не съм направил хубав старт, ето ти половин кола, а с тея 40коня отгоре половин кола :screwy

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Сря 24 авг 2011 20:07

Незнам колега виш нещо голфеца как е със здравето щото тия дето ги пишеш са шашкащи неща :drunk

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Сря 24 авг 2011 20:10

Хах добре!

Потребителски аватар
kpuck0o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kpuck0o » Сря 24 авг 2011 20:47

Та колеги да се включа и аз :Mr Green Fun И аз съм от гордите собственици на АФН,но НЕКА БЪДЕМ РЕАЛИСТИ!Само АФН с чип няма да може да бие АБФ-а това ви го гарантирам,защото съм го виждал.Но с малко предварение от помпата и надуване на турбинката вече нещата стават сериозни.Това е варианта Дизела да бие Бензина иначе НЕ! :да:

Потребителски аватар
hayabusa_gsxr
Автомобил: Opel Vectra B
Двигател: X20XEV

Мнениеот hayabusa_gsxr » Сря 24 авг 2011 23:07

kpuck0o написа:Та колеги да се включа и аз :Mr Green Fun И аз съм от гордите собственици на АФН,но НЕКА БЪДЕМ РЕАЛИСТИ!Само АФН с чип няма да може да бие АБФ-а това ви го гарантирам,защото съм го виждал.Но с малко предварение от помпата и надуване на турбинката вече нещата стават сериозни.Това е варианта Дизела да бие Бензина иначе НЕ! :да:

Най-точното мнение досега :).
Абсолютно съм съгласен с колегата. :applause: :applause:

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Сря 24 авг 2011 23:29

kpuck0o написа:Та колеги да се включа и аз :Mr Green Fun И аз съм от гордите собственици на АФН,но НЕКА БЪДЕМ РЕАЛИСТИ!Само АФН с чип няма да може да бие АБФ-а това ви го гарантирам,защото съм го виждал.Но с малко предварение от помпата и надуване на турбинката вече нещата стават сериозни.Това е варианта Дизела да бие Бензина иначе НЕ! :да:

Ами то чипа какво върши.Кара АФН да си върти Гъзъ за пуканки.Та така :063: :banghead: :beer

Потребителски аватар
GTI 16V ABF

Мнениеот GTI 16V ABF » Сря 24 авг 2011 23:42

Ето това е отговора,реално погледнато над нещата :applause: със тези подобрения дето описа като малко предварение на помпата и надуванде на турбината съм съгласен АБФ-а да падне от АФН-на иначе само счип просто не ми се вярва :drunk

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Чет 25 авг 2011 0:13

Колегата с АБФ-а дето пада от АФН без чип при положение, че е с късите скорости и лекия маховик да си прегледа колата основно mhihi Аз сега като настъпя (напълно сток мотор) и след 4000 оборота се плаша как върви, представям си с малко жокери какво ще прави тоя АБФ :lol: И аз съм се возил в тди-та, в първия момент си викаш-олееее тва как върви и като видиш километража :banghead: Както каза колегата 2-3 поста над мен, АФН с чип върви доста добре, но ако е чист си е чиста заблуда mhihi

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Чет 25 авг 2011 4:35

Escap3 написа:Е какво пък толкова става на АБФ като му сложиш чип :screwy

Колега,евала ти правя,защото въпреки че си собственик на АБФ,това не ти пречи да гледаш обективно на нещата.За чипа си прав...резултата ще е не повече от +10коня и те реално ще се усетят след 100км/ч
Нагледал съм се на АБФи-читави,нечитави,абортирали,преродени и прочие и мога смело и убедително да твърдя,че не съм видял до сега сток такъв със силен старт,а и ти вече си се убедил в това,щом си сменил кутия.Освен това и лекия маховик доста ти помага в развъртането.Ако ги нямаше тези промени,предполагам се сещаш,че този напомпан АФН ще те бие доста прилично.Затова изобщо не се притеснявай за голфето си,че уж нещо не му било наред според клавиатурните специалисти с никаква или минимална практика по въпроса.
Из нета се споменават времена на сток АБФ от 0 до 100 в рамките на 8.3-8.7сек.,което без да се лъжем е АБСОЛЮТНО невъзможно без доработки,реално този мотор дава 9-9.5 сек.,просто 1ва и 2ра са му много калпави,силата му идва след 100км/ч и тогава вече се усеща приличен вървеж,но някак си съм свикнал една бърза кола да е бърза от...до,защото драга е 402 м,не 4км и никой няма да те чака да развъртиш магарето,докато покажеш върви ли не върви ли mhihi Признавам единствено,че АБФ радва несравнимо повече със 16В глас :bowdown ,а и с по-висока максимална скорост...толкова!
Питането на автора е за АБФ спрямо АФН с чип,затова аз напълно съм за печката.Причината е много по-малък разход на гориво,а и с чип,вървежа ще е минимум конкурентен,за динамика да не говорим.Дизелчето ще е доста по-приятно за каране,па и за настъпване,ще реагира моментално на педала на газта дори при 1500-1800рпм,докато винтилката при 2000-2500рпм,като я натиснеш и нищо не се случва...по едно време оборотомера почва малко по малко да помръдва и накрая се изрязва ма то дошъл прекъсвача и така :D после ходи се хвали,че караш 16В 150 конье.Не че имам нещо против въпросната бензинка,ПЛ и КР например са осезаемо по-динамични и приятни за каране,въпреки че са по-старо поколение...за винтиловите Астрички от времето на Голф 3 да не говорим,там поне инженерите са се справили блестящо,което е вече отдавна доказано по пътищата eusa
Друго,което се сещам е,че съм виждал не един път печки на по милион+ километри без значение от марката,докато бензинки никога,което лекичко оборва теориите на някои дизел хейтъри относно здравина...
Обслужването пък на въпросните сравнявани мотори е леко в полза на АБФ,но пък АФН дори с чип,ще е доста по-икономичен и икономията ще е достатъчна не само да оправдае по-скъпата подръжка.Печката ще ти икономисва около 8лв на 100км спрямо винтилката и ако предположим,че един шофьор изминава средно 2000км на месец,което е нормално поне за мен,това са 160лв месечна икономия :idea:

На тези,които сипят подигравки спрямо дизеловите автомобили,ще кажа следното...познавам доста момчета,хвърлили труд и пари да направят бензиновите си автомобили(основно 16В и ВР6)по-бързи и след това някоя раздрусана щракаща и пушеща като парен локомотив печка да ги разстрелва още на старта.Около 5 мин. след кофти случката въпросните симпатяги гледат като дрогирани :063: ...да не говорим,че някои от тях вече приеха нафтата в дома си mhihi
Славата на дизела расте и неминуемо повечето от вас ще минат на стръгата :D
Айде със здраве и успех на автора в избора на возило :drunk

Потребителски аватар
GTI 16V ABF

Мнениеот GTI 16V ABF » Чет 25 авг 2011 7:51

emiltd написа:
Escap3 написа:Из нета се споменават времена на сток АБФ от 0 до 100 в рамките на 8.3-8.7сек.,което без да се лъжем е АБСОЛЮТНО невъзможно без доработки,реално този мотор дава 9-9.5 сек

:063: :063: Оставам без коментар

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Чет 25 авг 2011 12:12

понеже почна да се говори вече и с цифри, бих искал да попитам какви времена дават на 400м въпросните дизели с чип и без чип, както и какви времена дават стокови абф-и и вр6, също така и когато са и понапомпани?

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Чет 25 авг 2011 12:22

Напълно съм съгласен с мнението на "emiltd"

И мисля че единствения недостатак на моя АБФ е че не съм изолирал филтера и влиза топъл въздух от двигателя, но пък толкова разлика да има невярвам.

Ако изкате ще снимам клипче как върви моят АБФ от 0-100 или 0-200 все ми е тая, аз мисля че си върви много прилично, въпреки това няма покрай мен някой читав АБФ за да преценя, имам 2ма приятели който съм сигурен че с 1.8 90коня ще паднат с тяхните АБФи толкова много са умряли mhihi

Потребителски аватар
GTI 16V ABF

Мнениеот GTI 16V ABF » Чет 25 авг 2011 12:31

Escap3 написа:Ако изкате ще снимам клипче как върви моят АБФ от 0-100 или 0-200

Ако найстина ти се занимава колега направи едно клипче да видиме как върви абф-а ти :drunk

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Чет 25 авг 2011 12:42

ОК после като излизам ще се постарая

Потребителски аватар
GTI 16V ABF