Има ли разлика между корите под двигателя на Г2 и Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

?

Мнениеот Grizzlito » Нед 14 окт 2007 13:16

относно охлаждането имам една теория, имах до скоро пасат 1.9ТДИ с кора Б5 беше пасатаю та карал съм го със и без кора лятото нито ми загряваше по бавно ни повече. Е според вас щом един двигател с турбина дето грее като печка вътре има кора и не загрява, ще пречи ли на охлаждането ан един атмосферен двигател???? според мен а и перката духа отвън навътре и вкарва студен въдух през радиатора какво значение има въдуха от перката според мен излиза под предното стъклко през дупките на кората под джама все пак е топъл въздух

Потребителски аватар
tear_drop_
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tear_drop_ » Съб 05 яну 2008 11:11

според мен има малка разлика в загряването ако е с кора, но все пак от кола до кола има разлика, а и зависи каде караш най често :wink:

Потребителски аватар
dobrev
Автомобил: Tiguan
Двигател: TSI2013
Контакти:

Мнениеот dobrev » Сря 09 яну 2008 15:11

Здравейте колеги, попрочетох темата и преди всичко се обсъждаше дали се охлаждал двигателя или не откъде минавал въздуха и т.н.....та аз да ви напиша един друг филм и защо искам кора а и съм я поръчал вече както се вижда съм от Бургас не си спомням ама Юли бяха големите дъждове в центъра улиците приличаха на Венеция.Мой приятел ми остави Голфа си тъй като беше в Англия да го карам та от там си харесах Голфа ама това е друга тема.Без да чакам да спре дъжда пък и откъде да знам кога ще спре да взема малкия от градината.Отидох аз през реките се добрах до градината не изчакахме заедно вече в градината да спре ами се юрнах през дъжда за къде ли бързах и аз не знам да си тръгвам да ама не след около 400-500 изминати метра двигателя се намокри и спря по средата на пътя, въртя светва таблото върти стартера слабо кюф-кюф-кюф двигателя и спре брей уплаших се да не е влязла вода в цилиндрите през филтъра след няколко пробвания акумулатора здъхна и имаше колкото за аварийни светлини.Вънка дъжд из ведро, вътре жега в колата, аз притеснен ,не знам какво е станало колите постоянно ме притесняват искат да минат и се провират едвам-едвам на всичкото отгоре и малкия с мен пипа където му падне отварям от време на време прозореца да влезе въздух, абе кошмар намаля после дъжда, излязох бос бутнах колата на страни ,и носи малкия до вкъщи вече беше 18 часа нататък бегом да търся кабели едвам намерих та един бакшиш ми даде ток запалих и бях много щастлив.Ей тоз филм искам да си спестя за в бъдеще!!!

embroface
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот embroface » Пон 18 юли 2011 18:13

joker написа:
bocotam написа:След като немеца не е сложил кора на бензинов двигател може да има сериозна причина ....
Аз не бих сложил кора .... помислете за вентилацията и охлаждането на двигателния отсек при загасен и загрят автомобил (при дизела работната температура е по ниска)

само разсъждавам без да имам опит

Ей това имах впредвид бе колеги като питах за охлаждането!Ами нали естествената циркулация на въздуха се нарушава и не само при загасен и спрял автомобил....не може да няма ефект върху охлаждането,а нашите бензинки особено лятото съвсем не са безпроблемни в тази област....четет темите въвфорума и ще видите!
Ама нямам опит в тази област и затова питам,а не се ангажирам с мнение!

При изчисляването на охладителната система на един двигател не се взема като стойност циркулацията на въздух в двигателният отсек колеги!!! Всички изчисления са свързани със водната циркулация!!!

Потребителски аватар
BUHALA
Автомобил:
Двигател:

Re: Кора под двигателя!

Мнениеот BUHALA » Сря 10 авг 2011 16:07

Айде сега да ви кажа най накрая истината за тия кори и защо ги има или няма при различните коли.
Това е ЕКО-КОРА и целта и е не да пази или помага на вашия автомобил, а мазните мизерий от евентуални течове да не цапат околната среда и асвалта. Ватата която има на повечето кори не е за обезшумяване или запазване на температурата или друго, а за да се насмуква с масло ако има теч и това масло да не пада на асвалта и да подхлъзне следващия.
Та кората е за безопасност и за опазване на околната среда. Защо някой нямат ??? Не защото инженерите са решили че трябва да е без, а защото автомобила покрива по-нисък клас на евро-изисквания. Забележете че при голф 3 имат само дизелите - защото дизеловият двигател е считан за по-замърсяващ и по-мръсен. Защото и да има теч от нафта или масло двигателя продължава да бачка без проблем и може да си тече и да не му се обърне внимание както на бензиновия. Има и бензинови тройки с кори, но след еди-коя си година - демек налага се по евро-стандарти да има. Значи примерно покриващите Евро 2 нямат, но навлезе ли Евро 3 почват да им слагат - това е - никакво значение няма инженера какво е изчислявал като обдухване на двигателя и тем-подобни глупости. За сериен автомобил от преди 10-15 години такива сметки не са правени - те за болидите от Ф1 едвам смятат въздуха - какво остава са евридейките.
Виж - при нас ситуацията се обръща в следствие от ниския стандарт и ниската хигиена на околната среда. Не ни е еня дали колата цапа пътя, понеже пътищата ни са мръсни и кални и водата не се отвежда както трябва, и целта ни е да запазим двигателя си от мизерийте на околната среда. Тъжно - но факт.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 30 авг 2011 17:53

А колеги, да Ви ппитам нещо за една кора - та бащата на приятелката ми има една излишна кора за под двигателя за Венто и ми я предлага да ми я подари, а аз имам Пасат Б3 1990, та предполагам схващате накъде бия - може ли да се сложи без много преправяния и дали си заслужава галимацията? Вентото, от което е била взета кората е било със 1,8 моно двигател, същия като моя...Благодаря предварително! :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Чет 13 окт 2011 13:46

А тази кора от този сайт изглежда доста евтина 68 лева, дали би била сравнително здрава? Или всъщност някой да има отзиви?
http://www.avto.bim.bg/m662/t30/VOLKSWAGEN/PASSAT-ot-1989-do-1993/Kori-pod-dvigatel/

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 12 дек 2011 11:16

Така и така май само аз си пиша тук :Mr Green Fun , пристигна кората от този сайт:
http://www.avtosklad.bg/Kora-pod-dvigatelya-za-VW-Passat-1989-1993-sku33463.html

Изображение

Сравнително гъвкава е, хубаво предполагам, че има малка дупка за пробката на картера, а не както в другите сайтове цяла голяма дупка за картера или без такава. Тази седмица ще я слагам, че нямах време миналата, но освен шайби и болтчета какво друго може да използвам да се постави по-кадърно колеги? А и забравих да погледна, но би трябвало да си има на колата оригинални отвори за поставянето й, нааали? mhihi

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 30 дек 2011 11:27

Да си продължа монолога :Mr Green Fun , вече поставена, пасна учудващо добре и на гредата отпред и на дупките за захващане - резултат при градуси около -5 колата загрява до 60 градуса за 5 минути на място и парното иде идеално!

Изображение

Потребителски аватар
kapitango
Автомобил: Audi S6 plus
Двигател: V8 AHK

Мнениеот kapitango » Пет 30 дек 2011 23:20

BUHALA написа:Айде сега да ви кажа най накрая истината за тия кори и защо ги има или няма при различните коли.
Това е ЕКО-КОРА и целта и е не да пази или помага на вашия автомобил, а мазните мизерий от евентуални течове да не цапат околната среда и асвалта.
.........................
Забележете че при голф 3 имат само дизелите - защото дизеловият двигател е считан за по-замърсяващ и по-мръсен. ................

Колега, не знам от къде черпиш информация но е доста невярна. Това, че на по-голямата част от Голф-3 корите им ги няма, изобщо не значи, че са излезли без нея от завода. Ако се поинтересуваш малко ще разбереж, че корите на бензиновите и дизеловите Голф Тройки са различни.
Целта на тази кора е:
1. Да предпазва двигателя от мизериите, които вдигат предните колела. Без тази кора живота на ремъците, шайбите и обтяжките на двигателя се намалява 3-4 пъти. От ремъците се разхвърга смрад и вода от локвите в целия двигателен отсег.
2. Да намали шума от двигателя. Дизеловите двигатели са обезшумени допълнително с вата поради факта, че са по-шумни а не, че има по-голям шанс да изтече нещо. Помисли за какво е ватата по капака, тя какво ще попива? По високите класове автомобили са още по-добре обезшумени. Сигурен съм, че не е заради по-голямата опасност от изтичане на нещо.
Кората под мотора е едно от първите неща, които поръчах като купихме Голфа.
Тази кора си пази агрегатите под предния капак и е едно от задължителните неща ако искате да нямате проблеми с гаснещи коли през локвите и свирещи ролки и ремъци.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Съб 31 дек 2011 16:30

nokiangage написа:Да си продължа монолога :Mr Green Fun ,

Аз също поръчах - от една година се каня и с пристигането ще станат две :lol: .Трябваха ли ти някакви допълнителни болтове и винтове?

Потребителски аватар
nokiangage
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Съб 31 дек 2011 22:30

Здравей колега, хванахме я със здрави свински опашки, дори сега като се прибирах за Плевен минах през една огромна буца лед по средата на пътя и се чу удара, като се прибрах нищо й нямаше и не беше мръднала, но за ножа не мога да кажа същото... :Mr Green Fun Поздрави и весело посрещане на НГ :drunk

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Съб 31 дек 2011 23:18

kapitango написа:
BUHALA написа:Айде сега да ви кажа най накрая истината за тия кори и защо ги има или няма при различните коли.
Това е ЕКО-КОРА и целта и е не да пази или помага на вашия автомобил, а мазните мизерий от евентуални течове да не цапат околната среда и асвалта.
.........................
Забележете че при голф 3 имат само дизелите - защото дизеловият двигател е считан за по-замърсяващ и по-мръсен. ................

Колега, не знам от къде черпиш информация но е доста невярна. Това, че на по-голямата част от Голф-3 корите им ги няма, изобщо не значи, че са излезли без нея от завода. Ако се поинтересуваш малко ще разбереж, че корите на бензиновите и дизеловите Голф Тройки са различни.
Целта на тази кора е:
1. Да предпазва двигателя от мизериите, които вдигат предните колела. Без тази кора живота на ремъците, шайбите и обтяжките на двигателя се намалява 3-4 пъти. От ремъците се разхвърга смрад и вода от локвите в целия двигателен отсег.
2. Да намали шума от двигателя. Дизеловите двигатели са обезшумени допълнително с вата поради факта, че са по-шумни а не, че има по-голям шанс да изтече нещо. Помисли за какво е ватата по капака, тя какво ще попива? По високите класове автомобили са още по-добре обезшумени. Сигурен съм, че не е заради по-голямата опасност от изтичане на нещо.
Кората под мотора е едно от първите неща, които поръчах като купихме Голфа.
Тази кора си пази агрегатите под предния капак и е едно от задължителните неща ако искате да нямате проблеми с гаснещи коли през локвите и свирещи ролки и ремъци.

Мога да го потвърдя напълно.Без нея клиновидния ремък буксуваше и всичко замираше за около 3-4 мин.Фаровете започваха да светят по-слабо,по-слаби чистачки,парно.Мизерия по мотора и всичко което колегата е изредил.Като се прецака гарнитурата на капака,въпреки "Еко Кората" пак си течеше доволно,дори след смяната й и никакъв теч по-мотора от кората си течеше масълце.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 02 яну 2012 18:20

Лошото е че тези кори които продавт нямат такъв дунапрен както оригиналните.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Пон 02 яну 2012 18:28

Тази кора за 68лв ми изглежда като от найлон...лъскава и мека :talk:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”