Температурата на вашата кола в тези жеги

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
qnkeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот qnkeca » Съб 30 юни 2007 12:06

lamer4e написа:1,4 АБД около 92-98 градуса

И аз съм като колегата! :да:

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 30 юни 2007 12:16

Много просто...повдигаш ги максимално нагоре едно по едно - много лесно се вдигат,щракват и се закопчават сами!!!!!!не се свалят еееей...сакън!!!!Аз лятото карам само с вдигнати жалузи...

Пак научих нещо ново...преди малко ги отворих на загряла кола и веднага ме лъхна горещ въздух, който иначе предполагам си остава вътре.

bocotam
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bocotam » Съб 30 юни 2007 13:10

сега погледнах и аз жалузите на моя радиатор, но си мисля че има смисъл да са там и да са свалени .... те според мен работят като една голяма клапа и когато колата е в движение се отварят под напора на въздуха и се подобрява циркулацията през радиатора, а когато колата е спряла и се пусне вентилатора те не позволяват въздуха да премине в обратна посока и отново подобряват циркулацията през радиатора .....
според мен по добре да не се барат

още повече че тези жалузи нямат горно положение а триябва лекинко да се насилят за да застанат нагоре !!!

Потребителски аватар
FELIPE
Автомобил: VW Bora 2002
Двигател: ASZ

Мнениеот FELIPE » Съб 30 юни 2007 14:21

Разсъжденията са интересни,но при мен тези жалузчета посмъртно не могат да се отворят от напора на въздуха(който все пак трябва да мине през два радиатора :!: ) ,а и си имат горно положение...и все пак не твърдя,че сме открили топлата вода и ако има някой по-компетентен може да разясни каква е все пак функцията им и трябва ли да се пипат въобще.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 30 юни 2007 17:13

FELIPE написа:Разсъжденията са интересни,но при мен тези жалузчета посмъртно не могат да се отворят от напора на въздуха(който все пак трябва да мине през два радиатора :!: ) ,а и си имат горно положение...и все пак не твърдя,че сме открили топлата вода и ако има някой по-компетентен може да разясни каква е все пак функцията им и трябва ли да се пипат въобще.

ами аз написах по-горе......те не се отварят от въздуха!!!!!макар и да се люлеят.....повдигаш ги едно по едно до максималното ...всяко изщраква и се самозакопчава в горно положение ..подобрява се обдухването на радиатора....за лятото....аз карам така и щом са закопчани не мърдат...стоят си отворени...

Потребителски аватар
asengamalov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asengamalov » Съб 30 юни 2007 18:21

моита като закове на 90 и не мърда :lol:

Потребителски аватар
plamen_at
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen_at » Съб 30 юни 2007 18:50

и мойта си стои на 90

Потребителски аватар
maiz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maiz » Нед 01 юли 2007 7:45

90 градуса цепи и не мърда

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Нед 01 юли 2007 9:13

Мойта може ли да има проблем след като почти не качва над 80 градуса.. освем в задръстване или ако я форсирам нещо.. но дори и да качи до 90-100 за отрицателно време след като се пусне перката и се охлажда..

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 02 юли 2007 7:48

FELIPE написа:
Много просто...повдигаш ги максимално нагоре едно по едно - много лесно се вдигат,щракват и се закопчават сами!!!!!!не се свалят еееей...сакън!!!!Аз лятото карам само с вдигнати жалузи...

Пак научих нещо ново...преди малко ги отворих на загряла кола и веднага ме лъхна горещ въздух, който иначе предполагам си остава вътре.

Е чак да седне да си стои вътре не,ама много по-бавно циркулира и се обменя....тоест по-неефективно охлаждане...

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Пон 02 юли 2007 9:04

Колеги ,колко е голям радиатора на 1.8 ABS, аз по моя гледам че нямам така наречените жалузи,и е малък...предполагам като на 1.4 голфовете!

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 02 юли 2007 9:20

toshev написа:Колеги ,колко е голям радиатора на 1.8 ABS, аз по моя гледам че нямам така наречените жалузи,и е малък...предполагам като на 1.4 голфовете!

Има поне 4 вида радиатори,които се монтират на 1.8(така излизат по каталог ...моят е от по-малките....не може да нямаш жалузи (вляво от перката..като застанеш с лице към ДВГ....едни пластники които изглеждат като залепени но като ги бутнеш се люлеят....)

Потребителски аватар
toshev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот toshev » Пон 02 юли 2007 9:48

Аз нямам, JOKER (за съжаление), вчера като четох вашите постове търсих, но няма. Радиатора ми е един малък, като погледнеш перката по 3 пръста отляво и отдясно само на ширина излиза! Нв е заема цялото свободно място зад решетка.
Мисля че ABU-тата са с радиатори като 1.4 !

P.S. Joker, знаеш ли уреда на таблото за температурата как може да се "настрои " да показва по-точно! След дълги експерименти установих че си послъгва доста! Ти беше писал за 10 волтов стабилизатор...........

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Пон 02 юли 2007 10:08

toshev написа:Аз нямам, JOKER (за съжаление), вчера като четох вашите постове търсих, но няма. Радиатора ми е един малък, като погледнеш перката по 3 пръста отляво и отдясно само на ширина излиза! Нв е заема цялото свободно място зад решетка.
Мисля че ABU-тата са с радиатори като 1.4 !

P.S. Joker, знаеш ли уреда на таблото за температурата как може да се "настрои " да показва по-точно! След дълги експерименти установих че си послъгва доста! Ти беше писал за 10 волтов стабилизатор...........

не съм го правил....ама мисля,че се сменя този стабилизатор(много е възлов)....във форума има доста по-компетенти колеги по темата ,които сигурно са го правили...надявам се да се обадят....

Потребителски аватар
dobbyone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dobbyone » Пон 02 юли 2007 15:39

Аз мисля че това със стрелката е много неточно. При мен не мърда от 90, но като вържа VAG показва 95-105 и се колебае в този диапазон при каране.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”