Golf 4 - Настройка на Ел. огледала - местят се и двете?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
rexxx
Автомобил: Golf 4 1.6 101k.
Двигател:

Re: Проблем с ел.огледала Голф 4 1.6 sr

Мнениеот rexxx » Пон 02 яну 2012 17:47

Колега и аз знам че се местят и 2те и при мен е така затова първо връткаш на R нагласяш ляво(като се движат и 2те) после връткаш L и нагласяш дясното само дано стане така.Просто може да са обърнати при теб но мисля че принципа ще е един и същ. :)
("Като дам на L се мести дясното а като е на R се местят и двете заедно")

fatix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fatix » Пон 02 яну 2012 17:53

Има писано по темата,нищо не ти е объркано проблема е в комфорт модула който незнайно по каква причина се бъгва и става това което описваш.При мен е същото,както и при много други колеги,а относно подгрева на огледалата джойстика за огледалата трябва да е в позиция между L и R(има индикация с нагревател) и се пуска от копчето на таблото ако не нагряват сигурно са ти прекъснати реотаните на огледалата!

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пон 02 яну 2012 17:57

преди доста време ми беше интересно тази функция и бая разрових форума
оказа се че не е бъг а е комфорт при паркиране да не закачиш бордюра и да не се мъчиш да настроиш първо едното после другото
просто е екстра няма нищо страшно :Mr Green Fun

rexxx
Автомобил: Golf 4 1.6 101k.
Двигател:

Мнениеот rexxx » Пон 02 яну 2012 18:00

Да аз това имах предвид че на доста колеги е така това мъчех да обесня но и аз от скоро съм с голф 4. Няма нищо тревожно :)

fatix
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fatix » Пон 02 яну 2012 18:02

Интересно ми е къде беше тази "екстра" преди няколко години когато си настройвах огледалата по единично когато един ден след сваляне на акумулатора се появи незнайно как?

Потребителски аватар
passatfen
Автомобил: Vw Golf Mk7
Двигател: CLHA++
Контакти:

Мнениеот passatfen » Пон 02 яну 2012 18:06

може би е бил премахнат чрез VAG-CОМ знам ли :roll:

Потребителски аватар
vankicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vankicha » Пон 02 яну 2012 18:36

Благодаря на отзовалите се.Намерих въпросната тема но все пак не мога да се съглася че е екстра която се активира едва след 11 години.Както и да е.Първо ще нагласям дясното а после самостоятелното ляво.Колкото до подгряването на огледалата на джойстикът има само 3 лопожения- R/0/L .Надявам се това да не значи че няма подгрев(за бога 20-годишната ми B4-ка го има това).На аудито ми се пускат заедно със задното стъкло,но тука нищо не се случва

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 02 яну 2012 18:46

fatix написа:Интересно ми е къде беше тази "екстра" преди няколко години когато си настройвах огледалата по единично когато един ден след сваляне на акумулатора се появи незнайно как?

Тази екста е дефект колега а не екстра и аз пусках тема преди 2 седмици,но колегите се опитаха да ме обедят че е било така и не ми се ровичка вече по колата.Иначе и при мен бяха по отделно до преди 10 дни но уви сега вече имам екстрата :banghead:

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Пон 02 яну 2012 18:49

passatfen написа:може би е бил премахнат чрез VAG-CОМ знам ли :roll:

през ваг ком НЕ СТАВА,а за екстрата и бурдюрите ти и от двете страни ли имаш пречки или само от дясно или от ляво по отделно?Аз лично като паркирам нагласям само дясното огледало ако няма място

Потребителски аватар
feli64
Автомобил:
Двигател:

Re: Ел. огледала на Голф 4

Мнениеот feli64 » Вто 07 фев 2012 23:09

Да се изкажа и аз.Карам Голфа от 14 месеца и до вчера всяко огледало си се въртеше поотделно, но снощи бях спряла близо до една утъпкана снежна пътечка и сутринта дясното огледало цялото беше обърнато към стъклото.Е от днес и аз съм с "екстрата"-L въртят се и двете, а на R само дясното.Адски е дразнещо и е мноого неудобно.Така,че тези,които твърдят,че е екстра много бъркат.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Сря 08 фев 2012 0:27

Отдавна съм се отказал да споря с форумни всезнайковци, но все пак ето какво пише в официалното ръководство на vw, което върви с колата още при покупката й.

Изображение

Описано е синхронното настройване на огледалата (synchrone Spiegeleinstellung), при което първо се настройва огледалото от страната на шофьора, а след това огледалото откъм пътника. После при регулиране на шофьорското огледало се мести и другото.

Като не ви харесва - оплачете се на VW (или на арменския поп). Ако преди това не сте го имали - или не сте го забелязали, или е било развалено.
Това е положението, колеги.

Аз също намирам това за тотална глупост, но инженерите от VW са сметнали, че ще е полезно.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 08 фев 2012 15:55

Като стана въпрос, не се сещам каква полза има от тая екстра, дори и при паркиране до тротоар? Някой ако се сети за полза да пише.

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Сря 08 фев 2012 17:58

За мен е логично когато седне втори..водач на автомобила да си нагласи огледалата по-бързо и лесно и обратното.Нормално е при автомобил със ляв волан да паркираш в дясно и да си смъкнеш само дясното огледало за по-близо паркиране до бордюра.Някой колега със дясна дирекция да сподели как е при него?Колегите със Голф5 да кажат само дясното или и двете се смъкват при вкл.на задна скорост(автоматично)?По-въпроса за подгряването на(Доктора)огледалата мисля че няма как да изгорят ако се пускат със реотана на задното стъкло защото има зашита която го изключва а още Голф 2 има термозащита в ел.огледалата!

Последна промяна от kiro rachnata на Нед 19 фев 2012 22:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Сря 08 фев 2012 18:01

Това което колегата icefire е постнал е вярно. Редовно го ползвам и ми върши чудесна работа.А който има претенции ето адрес за възражения - pop@armenia.com :lol: :lol:

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Вто 06 мар 2012 0:00

Дане пускам нова тема ще попитам в тази- някой знае ли как се управлява дясното огледало на голф5 при включване на задна ск.да слиза надолу и при изкл.да се връща на предходна позиция?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”