темп. датчик на таблото лъже

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Нед 12 окт 2008 15:36

Жоро написа:
LiRiX написа:Аз го видях къде е. А как да го развия? Гледам болта е доста голям? И като го развия да не ми изтече антифриза? :oops:

А колеги мога ли влючен двигател да отворя казанчето на антифриза? Искам да замеря температурата, но не съм сигорен дали е безопасно :oops:

Благодаря Ви!

LiRiX,не развивай никакви болтове!Виж на снимките къде обикновено се намират и какво представляват температурните датчици и намери твоя.Най-добре на студен мотор издърпай внимателно с клещи скобата (зегерка ли се нарича,не знам),която държи датчика и го смени,като не забравиш да смениш и гумения "О" пръстен,който служи за уплътнение.Ако след смяната датчикът стои хлабаво сложи още едно по-тънко гумено пръстенче (в железариите ще намериш всякакви размери),не мажи със силикон.А термостатът работи постоянно - затворен,отворен,полуотворен,полузатворен - в зависимост от температурата на антифриза.
Изображение
Изображение

Ти добре ли си ?? това дето си го маркирал е тройника, темп. датчик е завит на радиатора

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 12 окт 2008 15:56

На радятора е датчика за перката колега мисли преди да пишеш

Потребителски аватар
komitov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот komitov » Нед 12 окт 2008 16:10

то веднъж се дава акъл ама като не поема оставиго да развива където иска :!: :!: :!: :!: :!:

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Мнениеот lou » Нед 12 окт 2008 16:22

komitov написа:то веднъж се дава акъл ама като не поема оставиго да развива където иска :!: :!: :!: :!: :!:

Ми щом вярва на другите.. така ще направя накрая

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Нед 12 окт 2008 16:24

komitov написа:то веднъж се дава акъл ама като не поема оставиго да развива където иска :!: :!: :!: :!: :!:

лошото е че не колегата дето пита,а друг дето дава акъл ги приказва тея глупости и неправи разлика между температурния датчик на двигателя и датчика за перката

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”