Вьпрос относно катализатора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vanko_5
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vanko_5 » Съб 20 дек 2008 17:44

Като няма ламда лашка гориво с кофата

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Съб 20 дек 2008 19:26

Мой познат който се занимава с коли /с тенекиите :D /ми предлага да ми направи и сложи заглушител в оригиналното гърне което си е от катализатора. Някой да е правил подобно нещо? И дали е възможно или само ме смахва?

Между другото според мен в резонатора няма нищо лошо, с изключение на това че не пречиства газовете. Автомобили с моя мотор например излизат от завода с и без катализатор. Тия без са си с оригинално монтиран резонатор. Ето това /1H0 253 212 D/ например е номера на оригиналното резонаторно гърне. Такова оригинално обаче тук едва ли ще намерим, а пък ако намерим цената най вероятно ще е достатъчно висока за да забравим за него. Въпроса е обаче тези които се монтират тук дали наистина са направени както трябва и дали осигуряват оптимална работа на ламбда сондата и на мотора като цяло.

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Съб 20 дек 2008 21:41

аз мога да го направя на лични пишете

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Нед 21 дек 2008 0:04

Поради простата причина, че оригиналните резонатори/катализатори и въобще повечето авто консумативи са поприключили като наличност при производителя има заместители които са одобрени от производителя .
В голяма част от магазините из странта се зареждат с некачествени стоки които могат само да станат за кофата за боклук и наричат тези стоки "удобрени от производителя" - пазарна икономика . Защо да не си купуваме части от турците(за пример само) които са по ефтини и да ги продаваме на цените на частите от французите и германците.

pepone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepone » Съб 03 яну 2009 20:00

Всичко написано горе е ок, защо никой не каза , разбира се ако знае, къде могат да ти изтърбушат катализатора и да го заместят с каквото трябва, без да се прецака нещо.

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Вто 06 яну 2009 22:43

pepone написа:Всичко написано горе е ок, защо никой не каза , разбира се ако знае, къде могат да ти изтърбушат катализатора и да го заместят с каквото трябва, без да се прецака нещо.

Явно никой не знае :lol:

Добре, поне да каже още някои, какво му се е случило след свалянето.

kimif написа:аз мога да го направя на лични пишете

Щом можеш дай малко информация. То ясно, че тя е най скъпа ама повечето тук са самодейци не от хубаво.

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Вто 06 яну 2009 23:20

това е една много обширна тема дни треба да пишем да обяснявам пишете на лс за софиянци мога да помогна кат го направя за несофиянци давам съвет

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 06 яну 2009 23:46

Мен ми е интересно как така решихте, че катализатора ви е за смяна - изтърбушване?

ауспуси Лазаров
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ауспуси Лазаров » Сря 07 яну 2009 5:56

Колеги, използвайте търсачката или прочетете на Google- "Ауспуси Лазаров"- из автофорумите, мисля че ще намерите доста полезна информация. Какво и как се слага на мястото на катализатора, за да няма последващи негативи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”