Вьпрос относно катализатора
Мой познат който се занимава с коли /с тенекиите
/ми предлага да ми направи и сложи заглушител в оригиналното гърне което си е от катализатора. Някой да е правил подобно нещо? И дали е възможно или само ме смахва?
Между другото според мен в резонатора няма нищо лошо, с изключение на това че не пречиства газовете. Автомобили с моя мотор например излизат от завода с и без катализатор. Тия без са си с оригинално монтиран резонатор. Ето това /1H0 253 212 D/ например е номера на оригиналното резонаторно гърне. Такова оригинално обаче тук едва ли ще намерим, а пък ако намерим цената най вероятно ще е достатъчно висока за да забравим за него. Въпроса е обаче тези които се монтират тук дали наистина са направени както трябва и дали осигуряват оптимална работа на ламбда сондата и на мотора като цяло.
Между другото според мен в резонатора няма нищо лошо, с изключение на това че не пречиства газовете. Автомобили с моя мотор например излизат от завода с и без катализатор. Тия без са си с оригинално монтиран резонатор. Ето това /1H0 253 212 D/ например е номера на оригиналното резонаторно гърне. Такова оригинално обаче тук едва ли ще намерим, а пък ако намерим цената най вероятно ще е достатъчно висока за да забравим за него. Въпроса е обаче тези които се монтират тук дали наистина са направени както трябва и дали осигуряват оптимална работа на ламбда сондата и на мотора като цяло.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Поради простата причина, че оригиналните резонатори/катализатори и въобще повечето авто консумативи са поприключили като наличност при производителя има заместители които са одобрени от производителя .
В голяма част от магазините из странта се зареждат с некачествени стоки които могат само да станат за кофата за боклук и наричат тези стоки "удобрени от производителя" - пазарна икономика . Защо да не си купуваме части от турците(за пример само) които са по ефтини и да ги продаваме на цените на частите от французите и германците.
В голяма част от магазините из странта се зареждат с некачествени стоки които могат само да станат за кофата за боклук и наричат тези стоки "удобрени от производителя" - пазарна икономика . Защо да не си купуваме части от турците(за пример само) които са по ефтини и да ги продаваме на цените на частите от французите и германците.
-
Гергин
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
pepone написа:Всичко написано горе е ок, защо никой не каза , разбира се ако знае, къде могат да ти изтърбушат катализатора и да го заместят с каквото трябва, без да се прецака нещо.
Явно никой не знае
Добре, поне да каже още някои, какво му се е случило след свалянето.
kimif написа:аз мога да го направя на лични пишете
Щом можеш дай малко информация. То ясно, че тя е най скъпа ама повечето тук са самодейци не от хубаво.
-
ауспуси Лазаров
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”