, а аз незнам вече ,температутен ама на кое ?
студен старт на голф 4
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Колега, така както го описваш ми изглежда странно, затова ти казвам датчик. На охладителната система естествено
Обаче, чакай малко, да не би да не можеш да го обясниш както трябва? Като запалиш студена колата тя седи на 1100 някъде, след около 3 минути е под 1000 (800-900 някъде). Като я покараш 200 метра и угасиш, ако я оставиш 5 минути тя е изстинала (по-точно не е загрявала при -5 градуса) и е нормално следващото палене да е като първото и пак да е над 1000 оборота за малко...така ли е при теб?
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Aaa разбрах сега... Колега първо Честита Нова Година
Според мен проблема ти спада към графа "Бели кахъри". Ако искаш да направиш нещо по въпроса смени го тоя температурен датчик; са ще излезе че само едно си знам и едно си повтарям, но това е лесно за смяна, а и на четворките им е слабост тоя датчик затова ти го казвам... Отиваш в Ауто+ например (моя от там го взех, че на ВАГ КОМ даваше грешка, читав е) и казваш "Температурен датчик за Г4, еди кой си мотор", носи си и талона, че ще ти го искат. Датчика се сменя лесно, но ако не знаеш как става виж някой от форумните майстори (всички са много добри) и направо и една диагностика да ти се направи за всеки случай
И не се ядосвай много 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”