Pencp написа:Какво може да "чука" под капака на който пишe 1,6 при този двигател-AFT?Имам такъв проблем и вече си мислех че никой нищо не знае по въпроса,докато не прочетох писаното от andro във форума!Сигурен съм,че този шум идва точно от всмукателният колектор на този двигател!Не винаги-но се чува при подаване на газ!

Опитай без подаване на газ да бутнеш палчето на вакуумното буталце, което мести клапите в колектора и ще го чуеш ясно и отчетливо

Според мен всички такива мотори тракат така. Поне тези, които съм видял и чул

Иначе бих добавил още малко точки към прегледа преди купуване:
- Жабка - механизмите са им слабо място на всички тройки (и горната, и долната жабка).
- Ел. стъкла - задължително пълен преглед - всяко стъкло от всяко копче, няколко пъти

При мен 1-2 пъти се отвориха предните, след което спряха да функционират. Още не съм отварял вратите да търся причината.
- Климатик - като при всички автомобили с климатици, иска си проверка. 99% съм сигурен, че ще ви кажат: "Има датчик за налягането и щом се включва компресора, значи работи". Не им вярвайте. При леки течове фреонът изфирясва, компресорът се пуска но студ не прави.
Впечатленията от колата ми са, общо взето, като на останалите

Най-много мрази да я карате студена. Задължително сутринта палите и чакате няколко минути да загрее. Ще си спестите някой и друг литър бензин. Не ми харесват предавателните числа - 100км/ч на пета предавка се постигат при (грубо) 3000 оборота, което е много. Комфортът при каране (и возене) вътре е на ниво - специално в мойта няма абсолютно никакво тропане и скърцане, при ниски обороти моторът реално не се чува
Поддръжка... Последно смених предните дискове на спирачките - Брембо, дискове и накладки = около 200лв с труда. Сменяни са й ремъци, ролки, филтри. Почистена дроселова клапа - задължително, тъй като се задръства с масло и нагар. Фактически никакви ремонти и оплаквания по мотора, вече за около 5-6хил. км